Op deze pagina vind je een overzicht van organisaties die een management traineeship en consultancy traineeships aanbieden. Je vind hier ook overige startersvacatures binnen de management en consultancy branche. Uiteraard bieden deze organisaties vaak ook traineeships aan in andere richtingen, zoals bijv. marketing, sales, logistics, human resources of techniek.

Management & Consultancy

Traineeships en junior startersvacatures in de management en consultancy branche

Een management traineeship biedt talentvolle starters de mogelijkheid zich in een korte tijd persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. Je maakt als management trainee kennis met verschillende facetten van de organisatie. Een management traineeship heeft tot doel om jong talent klaar te stomen voor een toekomstige managementfunctie binnen de organisatie. Veel organisaties die een management traineeship aanbieden zijn ook internationaal actief. Een internationale carrière ligt dan ook binnen handbereik. Rollen die je op termijn kunt gaan vervullen binnen organisatie zijn: operations manager, project manager, procesmanager.

Een consultancy traineeship biedt starters de rol zich te ontwikkelen tot organisatieadviseurs. Van meet af aan wordt je opgenomen in een team van ervaren collega’s die je kennis laten maken met de wereld van managementadvies. Je zult je bezighouden met het adviseren van het management van een organisatie op  verschillende gebieden. De eene keer wordt je gevraagd om de effectiviteit van de huidige bedrijfsstrategie onder de loep te nemen en de andere keer houdt je je bezig met het uitbrengen van een advies om te komen tot procesoptimalisatie binnen de organisatie. Na afronding van het traineeship kun je doorstromen naar een rol als junior consultant of junior it business consultant.