TraineeshipPlaza.nl is een platform voor studenten door studenten. Het platform is vanaf medio 2008 actief en helpt sindsdien duizenden HBO- en WO-studenten in de laatste fase van de opleiding bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Het bereik onder hoger opgeleid talent wordt elk jaar groter en er worden nog steeds dubbele groeicijfers gerealiseerd.

De bezoekers van TraineeshipPlaza zijn grofweg in 3 subgroepen op te splitsen:

Graduates: Studenten die bijna afgestudeerd zijn en de eerste stap willen zetten op de arbeidsmarkt

Het overgrote merendeel van de bezoekers van TraineeshipPlaza bestaat uit graduates en Young Professionals.

Starters op de arbeidsmarkt beginnen vaak bijtijds met de oriëntatie op de arbeidsmarkt. Voor hen zijn er vele mogelijkheden om deze oriëntatiefase te starten. TraineeshipPlaza is hierbij een makkelijk hulpmiddel.

Het platform heeft zich puur toegespitst op werkgevers (ongeacht de omvang) die ontwikkeling van jong talent centraal stellen. De deelnemende organisaties worden ook op deze wijze herkent, ongeacht of het gaat om bekende of minder bekende werkgevers.

Starters kunnen zich bovendien ook aanmelden op de jobagent waardoor ze constant op de hoogte worden gehouden van de laatste vacatures die overeenkomen met hun voorkeuren en interesses.

Stages: Studenten in het derde en vierde jaar opzoek naar een stage

TraineeshipPlaza, de naam zegt het al een beetje: Het platform focust zich voor een groot deel op het aanbieden van traineeships en talentenprogramma’s. Door de jaren is het platform 'kleurrijker' geworden. Het platform heeft zich ontwikkeld tot een verzamelpunt voor zowel traineeships als ook (afstudeer)stages en inhousedagen.

Vanuit studenten en professionals binnen het onderwijs en bedrijfsleven kwam veelvuldig de vraag of we ook de stagemogelijkheden een prominentere plek konden geven binnen het platform.

Dit verzoek hebben we dan ook opgepakt. De reden hiervan is dat een (afstudeer)stage voor veel studenten en organisaties het eerste moment is dat beiden aan elkaar kunnen snuffelen en elkaar kunnen leren kennen. Ook biedt de (afstudeer)stage studenten een goede mogelijkheid om zichzelf te ontplooien en op de kaart te zetten in een professionele omgeving.

Herstarters ®: Latent werkzoekenden met nog niet al te veel werkervaring

Herstarters en latent werkzoekende. Het komt natuurlijk wel eens voor, dat de eerste werkgever voor een starter niet helemaal biedt wat hij of zij in eerste instantie had verwacht. Dit kan meerdere redenen hebben maar een mismatch is natuurlijk voor beide partijen nooit fijn.

Aangezien de werkervaring dan nog redelijk beperkt is, maken deze kandidaten nog kans op een nieuwe start binnen een traineeship bij een andere werkgever. TraineeshipPlaza heeft ook mede als doel om deze Young Professionals een geslaagde herstart van hun carrière te geven.

Daarnaast bestaat er natuurlijk altijd nog de groep van latent werkzoekende. De talenten die twijfelen of de gemaakte keuze de juiste is of die vanuit hun stage over zijn gegaan op een fulltime aanstelling.

Deze laatste duiden wij ook wel aan als de latent werkzoekenden. Deze groep staat in de regel open voor een nieuwe uitdaging. De Job Agent die wij periodiek verzenden naar geregistreerde jobseekers omvat ook deels een groep van latent werkzoekenden. Via de Job Agent bent u dus van verzekerd dat uw vacature over de gehele 'breedte' onder de aandacht wordt gebracht. 

Tot slot vormen de samenwerkingen met verschillende alumni netwerken ook een mogelijkheid om in contact te komen latent werkzoekenden hoog opgeleide talenten.

Benieuwd welke mogelijkheden wij hebben om uw organisatie in de spotlights te zetten bij hoger opgeleide talenten? Neem vandaag nog contact met ons!

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie