Een business-course is een evenement dat door een organisatie wordt georganiseerd om in contact te komen met topstudenten. Veelal gaat het om een meerdaags evenement waar de organisatie de kandidaten op verschillende manieren test en wilt leren kennen.

De inhoud en opzet van de verschillende business-courses zijn zeer divers. Bij sommige business-courses gaat het sterk om de persoonlijke match tussen de organisaties en de kandidaat en bij andere business-courses wordt er weer een sterke nadruk gelegd op de toekomstige werkzaamheden die je eventueel binnen de organisatie gaat verrichten.

Vaak is de bedoeling dat je individueel of in teamverband cases uit de praktijk of op de toekomst gerichte cases uitwerkt en presenteert voor een team van professionals uit de organisatie. Deze cases kunnen ook over meerdere dagen worden uitgespreid.

Voor jou als student is een business-course een mooie gelegenheid om de organisatie te leren kennen. Je proeft de sfeer en je snuift de cultuur op. Een business-course is voor de organisatie namelijk een uithangbord van hoe zij werkt en wat je kan verwachten van het werken bij desbetreffende organisatie. De bedoeling voor de werkgever is namelijk om een zo goed mogelijk spiegeling te maken van de organisatie zodat studenten weten wat ze mogen verwachten. Een goede match levert voor beide partijen namelijk het beste resultaat op.

Vaak is de business-course ook een belangrijk wervingsinstrument. Wanneer je toegelaten wilt worden voor een business-course zal je dan ook gevraagd worden om een motivatie, CV en/of een cijferslijst toe te sturen. Bij grote organisaties is er vaak een redelijk scherpe selectieronde omdat het aantal plekken voor de business-course vrij beperkt is.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer organisaties die een 'online Business Course' organiseren, dit is mede ingegeven door de beperkende maatregelen voortvloeiend uit de pandemie. Hierbij worden deelnemers geacht om digitale aan een case te werken en worden situaties bijvoorbeeld via 'online rollenspellen' tastbaarder gemaakt. Ook bieden steeds meer organisaties de mogelijkheid om bijvoorbeeld digitaal of telefonisch contact te leggen met een huidige trainee of medewerker zodat jij tijdens je oriëntatie meer over de organisatie en de functie kan ontdekken.  

Bekijk hier het overzicht met Inhousedagen en Business-Courses!

 

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie