1. Home
 2. Bedrijfspresentaties
 3. Werken bij ABN AMRO

ABN AMRO

Reinventing the world of banking together

Werken bij ABN AMRO

Reinventing the world of banking together

De financiële wereld is nog nooit zo uitdagend geweest als nu! Dit is het juiste moment om onze krachten te bundelen en bankieren sneller, eenvoudiger en slimmer te maken. Technologie evolueert snel en de kracht van innovatie is bijna overal zichtbaar binnen ABN AMRO. Blockchain, Internet of Things, Artificial Intelligence, Design Thinking, Cybersecurity, Chatbots en de Circulaire Economie hebben invloed op het financiële systeem en we hebben jouw talenten nodig om onze bank toekomstbestendig te maken.

Wij willen een positieve impact maken en willen een bank zijn die bijdraagt aan een betere wereld. Bij alles wat we doen, denken we eerst aan de gevolgen voor onze mensen, onze klanten, de maatschappij en onze planeet. Door altijd kritische vragen te stellen aan onszelf en mee te veranderen met de maatschappij, proberen wij onze talenten te benutten om de wereld te verbeteren. We richten ons op de toekomst! 'Banking for better, for generations to come’, wat is jouw bijdrage?

Een creatieve en dynamische werkomgeving

Wat je interesses of achtergrond ook zijn, wij dagen je uit om jouw creativiteit en drive voor innovatie te gebruiken om impact te hebben op onze toekomst. We bieden een werkomgeving waar een ondernemende houding van onze collega’s belangrijk is en waar jij de vrijheid hebt om je eigen weg te banen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. We willen dat jij je verantwoordelijk voelt voor je eigen werk, omdat je graag een belangrijke bijdrage levert!

Aan jou de keus, wat is jouw toekomst bij de bank?

Je bent klaar met je studie en je wil gelijk een vliegende start maken?Kijk dan bij onze Talent Programmes en startersfuncties. Ben je nog steeds aan het studeren, maar wil je de theorie graag in de praktijk brengen? Word dan stagiair bij ABN!

Ontwikkel je via onze Talent Programme's

Corporate Banking Talent Programme

Ons Corporate Banking Talent Programme begint met een vijfweekse crash course gegeven door Nyenrode University, waarin je het bankvak, onze organisatie én jezelf beter leert kennen. Daarna stroom je door naar je specialisatie, waar je het vak leert op de plek waar het gebeurt: de werkvloer. Je doet in ieder geval meerdere opdrachten en rotaties binnen en buiten je startrichting. Sparren over je opdrachten of toekomstplannen kan altijd, met het team van begeleiders dat het hele programma voor je klaarstaat.

Hoe jouw Corporate Banking Graduate Programme er precies uit gaat zien en hoe lang je ermee bezig bent, hangt af van de richting die je kiest. Er zijn vijf richtingen:

 • Corporate Finance
 • Structured Finance
 • Global Sector
 • Global Markets
 • Real Estate Clients

Meld je nu aan voor ons Corporate Banking Talent Programme.

Data Talent Programme

Het Data Talent Programme biedt jou een uitdagende functie waar je werk en leren gedurende 18 maanden combineert. Je begint met een data bootcamp van zes weken, waar je je hard en soft skills bijspijkert samen met je mede-trainees. Daarna begin je te werken aan je eerste opdracht bij de bank, met hulp van je manager en collega's. Naast je werk volg je ook een persoonlijk ontwikkelingstraject gericht op zowel inhoud als persoonlijke ontwikkeling.

We zijn op zoek naar kandidaten voor de volgende functies:

 • Data Analist: spreekt zowel de taal van de data als business om optimaal te adviseren.
 • Data Scientist: vertaalt zakelijke uitdagingen in technisch voorspellende modellen die betere besluitvorming ondersteunen.
 • Machine Learning Engineer: verantwoordelijk voor modellen die door data scientisten zijn ontwikkeld en worden geïntegreerd met speciale platformen / applicaties.
 • Risk Analist: identificeert en kwantificeert risico's en presenteert resultaten.

Samen zullen we bespreken welke business line het beste bij jou past voordat je begint. Waar je ook terechtkomt: er moet nog veel gebeuren! Als je begint met ons Data Talent Programma, zet je de eerste stap in je persoonlijke en professionele ontwikkeling om een Data Specialist te worden.

Jij gaat je bezighouden met het creëren van nieuwe inzichten met behulp van diverse data. Zo ook die van onze miljoenen klanten. Je gaat vragen beantwoorden die nog niet gesteld zijn, maar je zult je ook bezighouden met de dag van vandaag. Je werkt met de nieuwste tools en technieken, je ziet kansen en vertaalt deze naar concrete toepassingen voor onze klanten. Kortom jij gaat zorgen voor impact op de langere en kortere termijn. Hoe mooi is dat?

Ook voor de langere termijn zullen wij in je blijven investeren en je begeleiden op je reis binnen de bank. Het wordt een continue experience, waarbij je samenwerkt met de beste mensen en beste partijen uit de markt, en je jouw werk doet met de nieuwste technieken op de modernste cloud infrastructuur.

Clearing Talent Programme

Het Global Clearing Talent Programme bereidt je in 12 maanden voor op een functie in de dynamische wereld van Clearing. In de eerste weken volg je samen met de andere trainees een opleiding in Amsterdam waarbij je alles te weten komt over de bank. De ervaringen en skills die je opdoet in deze weken zorgen er niet alleen voor dat je je opdrachten in het programma kan vervullen. Het opent ook de deur naar een carrière in onze organisatie. De details van jouw Clearing Talent-programma zijn afhankelijk van de richting die je kiest. Binnen dit programma kun je kiezen uit de volgende twee startrichtingen:

Na de training zet je je eerste stappen in de organisatie en doorloop je 3 rotaties, waarvan 1 in 1 van onze buitenlandse kantoren zoals bijvoorbeeld Sydney, Amsterdam of Chicago. Je neemt hierin zelf de verantwoordelijkheid. Samen met je mentor kies je de best passende opdracht. Na dit jaar ben je kaar voor je eerste functie binnen ABN AMRO Clearing. Als zelfstandige bank die wereldwijd opereert is er veel ruimte een functie te kiezen die bij je past. Het idee is dat we samen een goede match voor je vinden.

Je bent gedreven, nieuwsgierig, hebt analytisch inzicht en houdt van technologische ontwikkelingen. Je beschikt over minimaal een BSc diploma (niet per se in finance). Wij zoeken diversiteit in achtergrond, studierichting en interesses. Wij delen de drive om wereldwijd bij de beste in ons vakgebied te horen, de drive om het verschil te maken.

Ben je er klaar voor?

Ontdek meer op http://werkenbijabnamro.com en https://thenextweb.com/worldofbanking/

Van student naar de ideale kandidaat!

Wil je inzicht krijgen in je talenten en praktische tips & tricks die jou helpen je voor te bereiden op je toekomstige carrière? De Be Your Best Community wil een brug slaan tussen jouw opleiding en de arbeidsmarkt. Bekijk de Be Your Best Community en bereid je voor op je stage, eerste baan of eerste evaluatie!