Stephan van Wensen
Stephan van Wensen
Trainee Corporate Clients

Financieel-strategisch advies voor bedrijven van formaat

De afdeling Corporate Clients van ABN AMRO richt zich op bedrijven met een omzet van 30 tot 500 miljoen euro. Met onze ruime ervaring in (inter)nationaal bankieren en een uitgebreide sectorkennis zijn we voor hen een financieel-strategische partner. Dat gaat verder dan financieringen, we denken ook mee over de bedrijfsvoering. Dat is onze toegevoegde waarde.

Na mijn master International Economics and Business wilde ik graag iets van de wereld zien en ben ik een paar maanden op reis gegaan. Bij terugkomst richtte ik me gelijk weer op mijn carrière. Ik ontmoette een recruiter van ABN AMRO en schreef vervolgens een motivatiebrief. Via een uitgebreide intelligentietest en verschillende gesprekken, werd ik uiteindelijk aangenomen als trainee.

Ik besloot al vrij snel dat ik na mijn traineeship als assistent relatiemanager bij Corporate Clients wilde uitstromen, de afdeling waar ik ook mijn eerste opdracht deed. Samen met mijn leidinggevende heb ik een plan gemaakt om op verschillende plekken in de organisatie zo veel mogelijk bagage te verzamelen voor deze functie.

Tijdens mijn periode bij Cash Management verdiepte ik me in de producten en diensten die we aanbieden op het gebied van betalingsverkeer. Daarnaast leerde ik hoe we hiermee onder andere onze kapitaal- en liquiditeitspositie kunnen versterken. Op dit moment zit ik bij Risk Management, waar kredietvoorstellen worden geanalyseerd. Dankzij de ervaring die ik hier opdoe, kan ik straks beter kansen en risico’s inschatten en zo betere voorstellen schrijven.

Trainingen

Om na je traineeship uit te stromen in de functie die je ambieert, moet je bepaalde competenties en eigenschappen bezitten. Hier werk je aan met je coach en traineeklas. Naast de verplichte vakinhoudelijke opleidingen, zijn er trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Denk aan:

- Project- en procesmanagement
- Leiderschapscompetenties
- Communicatietraining

Opdrachten

Je krijgt bij ABN AMRO echt de ruimte om je traineeship zelf in te richten en je kunt bij Corporate Clients kiezen uit veel verschillende opdrachten. Help relatiemanagers bijvoorbeeld een betere balans te vinden tussen hun administratieve taken en commerciële slagkracht. Of ondersteun de analisten van Risk Management in hun adviezen aan grootzakelijke klanten.

 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

ABN AMRO

Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
Nederland