1. Home
  2. Bedrijfspresentaties
  3. Werken bij Newpublic

Newpublic

ontdekkers, makers, overwinnaars.

Werken bij Newpublic

De overheid verandert en dat vraagt om een nieuwe stijl ambtenaar. Leergierig, ondernemend, resultaatgericht. Mensen die buiten de kaders durven denken en niet bang zijn om zichzelf een spiegel voor te houden. Die successen behalen met mensen binnen en buiten hun organisatie. Bij newpublic geloven we in de kracht van jong talent om dit soort veranderingen in gang te zetten.

Daarom versterken wij provincies en gemeenten met jong talent dat we met uiterste zorg werven, selecteren en opleiden. Ambitieuze en betrokken WO-ers die bij de overheid willen werken om het verschil te maken.

Vijf redenen om trainee te worden bij newpublic

Dit zijn de vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor een traineeship bij newpublic:

  • We plaatsen meer dan honderd trainees per jaar.
  • Je kunt overal in het land terecht bij gemeenten en andere opdrachtgevers.
  • Je hebt keuze uit een groot aantal, zeer uitdagende opdrachten.
  • Ons unieke traineeprogramma geeft je de kans om jezelf beter te leren kennen en de volgende stap in jouw loopbaan te ontdekken.
  • Jouw newpublic collega’s (de andere newpublicers zeg maar) zijn net zo ondernemend, energiek, enthousiast en gedreven als jij.

Binnen twee jaar ben jij een gewilde professional

Jouw opdrachtgever, het project waar je aan gaat werken en ons trainingsprogramma zorgen ervoor dat je in 2 jaar kan ontwikkelen tot een gewilde professional. Vanuit die positie heb je de volgende interessante mogelijkheden.

> Een baan bij je opdrachtgever

Veel newpublicers krijgen na hun traineeship een baan aangeboden bij dezelfde overheidsorganisatie. Zo gingen Wiecher en Anne aan de slag bij gemeente Waddinnxveen en gemeente Huizen.

> Je vindt een baan bij een overheidsorganisatie

Je vindt een andere baan bij een overheidsorganisatie of adviesbureau dat voor overheden werkt. Noortje, Yteke en Timme deden dat bijvoorbeeld.

> Je komt bij ons werken

Een andere optie is dat je bij ons in dienst blijft en tijdelijk projectleider of adviseur bij jouw opdrachtgever wordt en wij een opleidingsprogramma faciliteren dat je zelf samenstelt.

> Je pakt je rugzak

Het kan natuurlijk ook dat je er dankzij de traineeship achter bent gekomen dat je jouw carrière wilt voortzetten buiten de overheid. Of dat je toe bent aan heel iets anders, zoals een wereldreis. Hoe dan ook, tegen die tijd heb je in ieder geval voldoende bagage meegekregen.

Voor wie ga je werken?

Acht van de tien organisaties waar onze trainees voor gaan werken zijn gemeenten verspreid door het hele land. Maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere overheidsorganisaties die op zoek zijn naar jong talent. We werken bijvoorbeeld ook met het UWV, een omgevingsdienst en een belastingsamenwerking

Bij wie je ook gaat werken, samen zorgen we ervoor dat de opdrachtgever en het project waar je aan gaat werken perfect passen bij wie je bent en wat je wilt bereiken. En als je nog niet precies weet wat je wilt, richten we je traineeship zo in dat je dat kan ontdekken wat bij jou past en richting kan geven aan jouw loopbaan.

Aan wat voor projecten ga ik werken?

De overheid heeft te maken met tal van nieuwe taken en verantwoordelijkheden waar een frisse wind van grote toegevoegde waarde kan zijn. Newpublicers kunnen daarvoor zorgen en vanuit de Durven, Doen en Delen filosofie helpen de gewenste veranderingen te realiseren.

De diversiteit aan functies en thema’s is groot. Zo kun je worden ingezet als beleidsmaker of projectleider, organisatieadviseur of procesbegeleider. De focus ligt bij veel overheidsorganisaties op de vele verandertrajecten die actueel zijn. Denk aan het inrichten van de decentralisaties, de digitalisering, integraal werken, het sociaal domein, of bijvoorbeeld de Omgevingswet. Jouw opdracht is dan bijvoorbeeld om medewerkers anders te laten denken en werken of bewoners te betrekken bij nieuw beleid.

Wat houdt het ontwikkelprogramma in?

Een eerste opdracht bij een onbekende organisatie voelt altijd als een sprong in het diepe. Elke organisatie kent zijn eigen dynamiek en vraagt om een andere aanpak. Om hierin je eigen weg te vinden, je talenten te leren kennen en te ontdekken hoe je die optimaal kunt inzetten, volg je samen met de andere newpublicers om de twee weken het ontwikkelprogramma. Het is een gevarieerd, intensief en uitdagend programma waarin je werkt aan je vaardigheden, competenties en kennis van de overheid. Daarnaast is er alle ruimte om je ervaringen te delen, vragen uit de praktijk in te brengen en te leren van jouw collega’s. Met de fieldmanager en je opdrachtgever bespreek je de ontwikkeling die je doormaakt en de punten waaraan je kan werken.

 

 

Werken bij Newpublic
Traineeships

Contact

Newpublic

Human Resources

Utrechtseweg 12
3811 NB Amersfoort
Nederland

033-7600080

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden