1. Home
  2. Bedrijfspresentaties
  3. Werken bij Newpublic

Newpublic

ontdekkers, makers, overwinnaars.

Werken bij Newpublic

De overheid verandert en dat vraagt om een nieuw type ambtenaar. Leergierig, ondernemend en resultaatgericht. Mensen die buiten de kaders durven denken én doen en niet bang zijn om zichzelf een spiegel voor te houden. Pioniers van morgen met een frisse blik, die bijdragen aan een moderne overheid die toekomstbestendig is!

Bij Newpublic geloven we in de kracht van jong talent om verandering binnen de overheid in gang te zetten. Daarom versterken wij onder andere gemeenten, provincies en rijks uitvoeringsdiensten met onze pioniers. Talent dat wij met uiterste zorg werven, selecteren én zelf opleiden.

Vijf redenen om te kiezen voor een traineeship bij Newpulic

De vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor een traineeship bij Newpublic:

  • Wij selecteren op competenties, persoonlijkheid en intrinsieke motivatie om bij de overheid te werken;
  • Je kunt overal in het land terecht bij gemeenten en andere opdrachtgevers;
  • Je hebt keuze uit een groot aantal, zeer uitdagende opdrachten;
  • Ons unieke opleidingsprogramma geeft jou de kans om jezelf beter te leren kennen en de volgende stap in jouw carriére te ontdekken;
  • We plaatsen meer dan honderd trainees per jaar, dus aan leuke collega´s geen gebrek!

Binnen twee jaar ben jij die gewilde professional!

Ons opleidingsprogramma en de opdracht waar je aan gaat werken bij een van onze opdrachtgevers, zorgen ervoor dat jij je binnen twee jaar ontwikkelt tot een gewilde professional. Vanuit die positie heb je veel interessante vervolgstappen voor jouw carrière;

> Een baan bij jouw opdrachtgever
Veel van onze trainees krijgen na hun traineeship een baan aangeboden bij de laatste opdrachtgever waar zij werkzaam zijn geweest. Zo ging Wiecher aan de slag bij gemeente Waddinnxveen en Anne bij de gemeente Huizen.

> Je vindt een baan bij een andere overheidsorganisatie
Je vindt een baan bij een andere overheidsorganisatie of adviesbureau dat voor overheden werkt en gaat daar bijvoorbeeld aan de slag als Consultant. Noortje, Yteke en Timme gingen je voor!

> Je komt bij ons werken
Een andere optie is dat je bij ons in dienst blijft en tijdelijk aan de slag gaat als bijv. projectleider of adviseur bij jouw laatste opdrachtgever. Het opleidingsprogramma faciliteren wij, welke jij naar eigen wens inricht.

> Je pakt je rugzak
Het kan natuurlijk ook dat je er ondanks ons traineeship achter bent gekomen dat jij jouw carrière buiten de overheid wilt voorzetten. Of dat je toe bent aan iets heel anders. Hoe dan ook, ons traineeship is dé kickstart van jouw carrière geweest en staat bovendien mooi op jouw CV!

Voor wie ga je werken?

Acht van de tien organisaties waar onze trainees gaan werken zijn kleine tot middelgrote gemeenten verspreid door het hele land. Maar er zijn natuurlijk heel veel andere overheidsorganisaties die op zoek zijn naar jong talent. Zo werken we ook samen met onder andere de Rijkswaterstaat, Rijks uitvoeringsdiensten of Provincies.

Bij wie je ook gaat werken, samen zorgen we ervoor dat de opdracht waar je aan gaat werken, goed aansluit op jouw interesses en ambities. Weet je nog niet zo goed welke richting je op wil? Geen probleem! We richten jouw traineeship zo in, dat jij kunt gaan ontdekken wat bij jou past en waar jij gelukkig van wordt.

Aan wat voor opdracht kan je werken?

De overheid heeft te maken met tal van nieuwe taken en verantwoordelijkheden waar een frisse blik van grote toegevoegde waarde kan zijn. Onze trainees kunnen daarvoor zorgen en vanuit de Durven, Doen en Delen filosofie, gewenste veranderingen helpen realiseren.

De focus ligt bij veel overheidsorganisaties op de vele verandertrajecten die actueel zijn. Denk hierbij aan het inrichten van de decentralisaties, de digitalisering, integraal werken, het sociaal domein of de Omgevingswet.

Tevens is de diversiteit aan functies en thema’s is groot. Zo kun je bijvoorbeeld worden ingezet als beleidsmaker of projectleider, organisatieadviseur of procesbegeleider. Op thema’s als onderwijs, duurzaamheid, communicatie, stedelijke ontwikkeling of veiligheid.

Wat houdt het opleidingsprogramma in?

Een eerste opdracht bij een onbekende organisatie voelt altijd als een sprong in het diepe. Elke organisatie kent zijn eigen dynamiek en vraagt om een andere aanpak. Om je eigen weg te vinden, je talenten te leren kennen en te ontdekken hoe je die optimaal kunt inzetten, volg je samen met andere trainees die recentelijk zijn gestart op een opdracht, elke twee weken een opleidingsprogramma bij ons op kantoor in Amersfoort.

Ons opleidingsprogramma is een gevarieerd, intensief en uitdagend programma, waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Zo werk je aan jouw vaardigheden, competenties en kennis van de overheid. Daarnaast is er alle ruimte om je ervaringen te delen met andere trainees en van elkaar te leren én bespreek je met jouw fieldmanager en opdrachtgever de ontwikkeling die jij doormaakt gedurende het traineeship en tijdens jouw opdracht.

Werken bij Newpublic

Contact

Newpublic

Human Resources

Utrechtseweg 12
3811 NB Amersfoort
Nederland

033-7600080

https://www.newpublic.nl

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden