Op deze pagina vind je organisatieprofielen van organisaties die werken in de publieke sector. Als je graag wilt werken bij een Gemeente, Provincie of Ministerie vind je hier mooie organisaties die regelmatig op zoek zijn naar trainees, starters en stagiaires.

Overheid

Werken bij de Overheid

De titel zegt het natuurlijk al een beetje werken bij de overheid heeft op het eerste oog geen extra toelichting nodig maar wat is werken bij de overheid en aan wat voor organisaties moet je dan denken. De overheid bestaat uit verschillende lagen en binnen al deze lagen hebben je verschillende organisaties met diverse uitvoerende functies. Je kunt hier denken aan werken bij de rijksoverheid met haar diverse ministeries maar ook bijvoorbeeld een organisatie als Rijkswaterstaat, diverse veiligheidsregios’s, waterschappen en het werken bij een gemeente. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog semi-overheidsorganisaties en organisaties die in samenwerking of zelfstandig interessante trajecten opzetten waar bij je je kunt ontwikkelen binnen het publieke speelveld.

Carrière bij de Overheid

Er zijn verschillende startersmogeljkheden bij de overheid. Steeds meer (semi-) overheidsorganisaties organiseren daarnaast ook een traineeship of talentenprogramma. De traineeships binnen de Overheid komen vaak in twee varianten voor. Het algemene traineeship en specialistische traineeship. Bij het algemene traineeship krijg je vaak de mogelijkheid om verschillende onderdelen van de organisatie te zien om zo te ontdekken waar jouw talenten het best tot zijn recht komen. Na het traineeship is de kans groot dat je je carrière vervolgt als beleidsmedewerker of overheidsmanager. Bij het specialistische traineeship word je in korte tijd klaargestoomd in een meer afgebakende vakgebieden denk hierbij aan functies als trainee Finance of trainee verkeersmanagement.