1. Home
  2. Bedrijfspresentaties
  3. Werken bij Waterschap Vechtstromen

Waterschap Vechtstromen

Samen leven met water

Werken bij Waterschap Vechtstromen

Schoon, veilig en voldoende water: dat is onze missie. We willen een aantrekkelijke leefomgeving creëren voor mensen, planten en dieren. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit zo duurzaam en kostenbewust mogelijk. We hebben meer dan 500 medewerkers die elke dag de handen uit de mouwen steken om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe.

Het traineeprogramma Waterschap Vechtstromen

Ben je maximaal 3 jaar geleden afgestudeerd als mbo-er, hbo-er of wo-er? Dan krijg je de kans om in 2 jaar tijd onze organisatie te leren kennen, waarbij je echt iets kunt betekenen voor je omgeving! Je werkt 32 uur per week en volgt daarnaast gemiddeld 2 dagen in de maand ons eigen opgestelde opleidingsprogramma.

De inhoud van de traineeplekken verschilt en is gericht op diverse thema’s zoals digitale transformatie, assetmanagement, partnerschap en de omgevingswet. Daarnaast zijn er traineeplekken gericht op regulier werk, zoals bij Vergunningen, Toezicht en Handhaving en zijn er plekken waarbij je een bijdrage levert aan de realisatie van projecten.

Iedereen kan solliciteren, wat je cultuur of achtergrond ook is. Juist met verschillende culturen in huis, sluiten we aan bij onze omgeving en ons werkgebied.

Opleidingsprogramma

Je gaat naast je werk ook trainingen volgen gericht op persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden. Hierbij wordt ook de inhoud niet vergeten; je volgt masterclasses, er zijn collega’s met een bepaalde expertise waar je altijd terecht kunt en je gaat buiten de deur kijken bij onze partners. Een deel van het programma heb je samen zijn met je 11 collega trainees. Er is gericht op je ontwikkeling ook ruimte voor maatwerk. Verder ga je gezamenlijk als traineegroep opdrachten doen die onze organisatie weer verder helpen.

Trainee-opdrachten

Als trainee werk je zelfstandig aan opdrachten binnen één of meerdere teams. Dat kunnen grote of wat kleinere opdrachten zijn. De inhoud van de opdrachten is gevarieerd. Het kan bijvoorbeeld gaan om hydrologisch advies voor een project op de Vecht, een onderzoek over assetmanagement, peilbeheer of de mogelijkheden van het gebruik van drones bij ons werk.

Het uitgangspunt is dat je Vechtstromen leert kennen en ervaring opdoet door verschillende werkzaamheden uit te voeren op meerdere plekken in onze organisatie.

Waterschap Vechtstromen

Contact

Waterschap Vechtstromen

Sophie Meijer
Tweedejaars hbo-trainee

Kooikersweg 1
7609 PZ Almelo
NederlandNieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden