1. Home
  2. Bedrijfspresentaties
  3. Werken bij Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

De stad die durft, geeft jong talent de ruimte

Werken bij de Gemeente Rotterdam

Rotterdam is in veel opzichten een voorloper, een vernieuwer. Zonder durf had de jarenlang grootste haven ter wereld niet in Rotterdam gelegen. Zonder durf was Rotterdam de wolken minder dicht genaderd. Zonder durf waren veel debatten over grootstedelijke problemen niet in Rotterdam gestart. Rotterdam zoekt medewerkers met bezieling, die hun verantwoordelijkheid nemen en ook de minder gebaande paden durven te betreden. De stad die durft zoekt mensen die durven.

We bouwen in Rotterdam aan de stad én aan de samenleving. We houden de regie goed in handen, maar geven veel ruimte voor initiatieven. We zijn met 13.500 medewerkers een grote werkgever in het Rijnmondgebied. En met een paar duizend uiteenlopende functies ook een veelzijdige. Samen werken wij voor bijna 600.000 Rotterdammers aan de stad. Dat doen we vanuit achttien diensten en bedrijven en veertien deelgemeenten.

Rotterdam is een stad met veel gezichten. Een prachtige skyline, bruisende evenementen, een levendig uitgaansleven en veel verschillende culturen. Maar er zijn ook uitdagingen die kenmerkend zijn voor een grote stad. Daarom is je werk bij de gemeente iedere dag anders.

Zo’n stad zoekt medewerkers met bezieling, die hun verantwoordelijkheid nemen en de minder gebaande paden durven te betreden. Mensen, die graag de handen uit de mouwen steken en zien wat aangepakt moet worden. En die beseffen dat je alleen door goed samen te werken, zaken voor elkaar krijgt. Wij zoeken talenten met durf en ambitie, die hart hebben voor een wereldstad én de mensen die er wonen en werken.

Trainee in Rotterdam

Zo’n stad zoekt studenten die graag de handen uit de mouwen steken en zien wat aangepakt moet worden. En die beseffen dat je alleen door goed samen te werken, zaken voor elkaar krijgt. Elk jaar bieden we afstudeerders met een (bijna) afgeronde universitaire of HBO-opleiding de kans een tweejarig traineeprogramma te volgen. De omvang van de organisatie, de variatie in het werk en de Rotterdamse dynamiek geven je volop ruimte in het opdoen van kennis en ervaring in verschillende projecten. De projecten duren zes maanden. Bij gebleken geschiktheid kan je dienstverband met maximaal drie jaar worden verlengd. In deze periode zoeken we samen met jou naar een passende functie, als we die niet tijdens het programma al hebben gevonden.

werken bij Gemeente Rotterdam

Contact

Gemeente Rotterdam

Anita Meijs
Programmamanager

Postbus 70012
3000 KP Rotterdam
NederlandNieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden