Op deze pagina vind je een overzicht van organisaties die een IT Traineeship aanbieden. Binnen de IT branche bieden organisaties uiteenlopende traineeships aan, zoals een: traineeship software engineer of een traineeship business intelligence development. Je vind hier ook overige startersvacatures binnen de IT branche. Uiteraard bieden deze organisaties vaak ook traineeships aan in andere richtingen, zoals bijv. marketing, sales, logistics, human resources of techniek.

IT & Telecom

Traineeships en junior startersvacatures in de IT en Technology branche

De ontwikkelingen in de IT branche volgen elkaar snel op. Dit heeft positieve gevolgen voor de kansen van starters. Levensmiddelenproducenten, luchtvaartbedrijven, gemeenten, ministerie, consultancy bureaus en banken. De lijst is te lang om op te sommen. Maar de liegt er niet om. Starters die een IT Traineeship ambieren hebben volop mogelijkheden om te solliciteren. 

Een IT Traineeship bied je de mogelijkheid te werken aan uitdagende vraagstukken op het gebied van Informatie Technologie. Als IT Trainee bedenk je werkbare, effectieve en efficiënte oplossingen voor IT vraagstukken die van invloed zijn op de prestaties van een organisatie. Je kunt je carriere bijv. starten binnen een grote vervoers- of reisorganisatie waarbij je meewerkt als trainee aan de creatie van een  nieuwe applicatie voor de smartphone die miljoenen reizigers voorziet van realtime reisinformatie.

Wanneer je een studie als technische informatica hebt afgerond kun je besluiten om te solliciteren op een traineeship sofware engineer. Je leert dan hoe de wereld van technisch automatisering in elkaar steekt. Als software engineer in de dop houd je je o.a. bezig met het ontwikkeling van besturingssystemen en vertaalt deze naar werkbare oplossingen in de praktijk.

Binnen de IT branche zijn er ook mogelijkheden voor starters met een economische of ‘algemene’ technische studierichting (zelfs een studie psychologie biedt mogelijkheden!). Organisaties hebben steeds meer behoefte aan trainees op het gebied van business intelligence. Binnen een traineeship business intelligence zul je leren hoe je uit grote hoeveelheden data, bruikbare informatie kunt creëren. Je zult leren geavanceerde data analyses uit te voeren, waarvan de uitkomsten zullen bijdragen aan het behalen van de strategische doelstellingen van een organisatie (of klant).