1. Home
  2. Bedrijfspresentaties
  3. Werken bij EVG Start

EVG Start

Digitaal talent met impact

Over EVG Start

Ben je een starter en wil je op zoek naar je steilst mogelijke leercurve? Uniek is dat je bij ons geen ICT vooropleiding nodig hebt, je direct een persoonlijke coach krijgt en je het hele Traineeship bij één opdrachtgever werkt. Het Traineeship duurt 2 jaar en zit vol met de kennis en ervaring van onze experts, onze alumni en onze klanten.
sparren met je mede Trainees, je wekelijkse coaching en natuurlijk ook tijdens onze festivalbezoeken en weekendjes weg. Op zoek naar jouw steilst mogelijke leercurve. Durf je het aan?

Wat wil jij later worden?

Sommige mensen weten al van jongs af aan wat ze later willen worden. Astronaut, chirurg, juf op school. Maar met sommige beroepen is het moeilijk je voor te stellen wat zo iemand doet. ICT manager is zo’n beroep. En dat terwijl het een van de meest geweldige beroepen ter wereld is. Vinden wij.

Om je hierbij een beetje te helpen, vind je hieronder een aantal van de functies die onze Starters vervullen. Per functie geven we een korte uitleg wat de functie inhoudt, maar belangrijker nog is dat onze Starters vertellen hoe zij de functie beleven.

Wil je nog meer weten, stuur de Starters dan gewoon een mail en vraag het ze. Ben je al overtuigd? Solliciteer dan direct!

Junior Service Level manager
Service managers (ook wel Service Delivery manager of Service Level manager genoemd) zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening. Dat klinkt voor sommigen misschien een beetje saai, maar dat is het in de praktijk zeker niet. Het betekent namelijk dat je je overal mee mag bemoeien. En dat je van hoog tot laag mensen spreekt in een organisatie. Service manager is een erg leuke functie, speciaal voor mensen die extra goed kunnen communiceren.

Junior Projectmanager
Projectmanagers staan vooral bekend om hun focus en hun drive. Voor een goede projectmanager is namelijk maar één ding belangrijk en dat is hun project. Dat is maar goed ook, want anders werd geen enkel project afgerond. Van alle kanten probeert men namelijk invloed uit te oefenen op de kosten, het resultaat of de doorlooptijd van een project. Of ze proberen het team dat je met pijn en moeite hebt samengesteld, bij je weg te halen. Projectmanager is dus echt een functie voor mensen die stevig in hun schoenen staan.

Junior Procesmanager
Procesmanagers zijn de mensen die er voor zorgen dat iedereen weet wat hij moet doen en wanneer dat moet gebeuren. En die er voor zorgen dat bestaande processen beter gaan lopen. Dat doen ze door naar de processen zelf én naar de mensen die met de processen werken, te kijken. Het overzicht bewaren, veel luisteren en vragen, zijn dus belangrijke eigenschappen voor een goede proces manager.

Junior Business analist
Business analisten hebben als belangrijkste taak zinvolle management informatie te destilleren uit de enorme berg aan informatie die een gemiddeld bedrijf tot zijn beschikking heeft. Dan moet je natuurlijk wel goed weten wie welke informatiebehoefte heeft. Dat betekent dat je op tactisch en strategisch niveau met de managers om je heen aan het praten bent. Daarna kun je gericht op zoek en ga je soms zelf met de beschikbare informatie aan de slag of moet je op zoek naar nieuwe informatiebronnen. Zo leer je de organisatie waar je werkt door en door kennen. Op dit moment vervult geen van onze Starters de functie van Business analist. Wil je meer weten over deze functie, neem gerust contact met ons op.

Junior Data Analist
Een data analist (soms ook wel informatie analist genoemd) verwerkt binnen een bedrijf of instelling data tot bruikbare informatie. Pas op het moment dat gegevens of data door mensen geïnterpreteerd en begrepen kunnen worden, kun je het informatie noemen. En informatie heeft op zijn beurt weer betekenis voor de ontvangers. Een data analist heeft te maken met grote stromen gegevens: cijfers, financiële gegevens, onderzoeksresultaten, enzovoorts. Je moet handig zijn in het begrijpen van deze data. Je brengt context aan in de structuur van de data zodat de informatie in de praktijk gebruikt kan worden.

Kernwaarden

Ambitie
EVG Start weet dat veel starters nog geen concreet beeld hebben van wat ze precies willen doen over twee, vijf of tien jaar. Want als je net begint met werken is het zicht op al je mogelijkheden immers nog onvolledig en je referentiekader te beperkt. Wel vinden wij het belangrijk dat je nadenkt over de dingen waar je enthousiast van wordt, waar je goed in bent. Het gaat er in deze fase van je carrière vooral om dat je weet waar jij het best tot je recht komt. Stel jezelf dus regelmatig de vraag: ‘What makes me tick?’

Gezond verstand
Met een goede opleiding en prima intellectuele capaciteiten kom je natuurlijk een heel eind. Maar EVG Start is op zoek naar starters met nét iets meer. Maar al te vaak zien wij dat goed opgeleide en intelligente mensen vergroeid raken met processen en systemen. Dan verliezen zij de realiteit uit het oog en zien oplossingen over het hoofd. Wij verwachten dat je in staat bent jezelf aan de tand te voelen: klopt het wat ik denk? Zie ik alles nog wel helder? Met andere woorden: regelmatig je gezond verstand gebruiken.

Communicatie
Juist in een vakgebied als ICT zijn communicatieve vaardigheden van levensbelang. Je werkt met mensen, dus moet je naar ze luisteren en ze kunnen begrijpen. Maar ook moet je zelf mensen kunnen overtuigen en motiveren. Door helder te communiceren kun je gedachten en ideeën beter overbrengen en zullen de mensen om je heen je beter begrijpen. Bovendien zullen mensen het prettiger vinden om met je samen te werken.

Coaching
Als een van de weinige bedrijven coacht EVG Start pas afgestudeerden vanaf het begin van hun carrière. We stimuleren je voortdurend om je sterke punten te benoemen. Ook helpen wij je met het zoeken naar en verbeteren van je zwakke punten. Dit betekent soms dat we lastige en confronterende vragen aan je zullen stellen. Daarna ben jij aan zet. Het gaat tenslotte om jouw ontwikkeling.

Begeleiding
Bij ons sta je er niet alleen voor. Als je aan het werk bent bij een opdrachtgever, houden we voortdurend contact met je en heb je de beschikking over alle kennis die bij EVG Start aanwezig is. Kennis die je direct kunt inzetten bij je opdrachtgever. Zo hebben we er allemaal wat aan: jij leert dingen die je meteen in praktijk kunt brengen; de opdrachtgever is tevreden met het resultaat en wij? Wij vinden het geweldig om onze kennis over te dragen.

Ontwikkeling
EVG start vindt competentieontwikkeling heel belangrijk. In ons ontwikkeltraject is daarom niet alleen ruimte voor begeleiding en coaching, maar ook voor cursussen en workshops. Zo kun je via ons competentiegerichte trainingen volgen en werk je aan vakspecifieke kennisopbouw. EVG Start leidt je op tot een ervaren, vakvolwassen ICT professional.

Carrierepad

ICT Management Traineeship
Je kunt ons ontwikkeltraject vergelijken met een ICT Management Traineeship, maar dan wel op onze manier. Eigenwijs? Het begint met de selectie. Wij zoeken pas afgestudeerde WO-ers en HBO'ers die ambitieus, nieuwsgierig, communicatief vaardig én een tikkeltje eigenwijs zijn. Een vooropleiding op WO/HBO niveau is natuurlijk een vereiste, de richting van die opleiding is voor ons minder belangrijk.

Wij zijn van mening dat als je echt een ICT management functie wil, je dat met onze hulp ook kunt worden zonder een ICT vooropleiding. What makes you tick? Na de selectie begint voor de Starters het echte werk. De eerste anderhalve maand zit je bij ons intern en staan in het teken van studeren en erachter komen waar je echt goed in bent. Je leert de ICT management taal door  ITIL4, LEAN IT en Agile/Scrum te leren.
Wij nemen dan je examen af en sparren met je over hoe jij deze best practices zou toepassen. Daarnaast onderzoek je met ons, aan de hand van je eigen CV, wat je sterkste competenties zijn. Bovendien krijg je via cases alvast een voorproefje van wat je straks te wachten staat.
Aan het eind van deze interne periode breng je het geleerde in de praktijk tijdens je Startproject. Dit project van ongeveer 2 weken voer je zelfstandig uit bij een van onze partnerbedrijven. Uiteraard staan wij op de achtergrond klaar om je te coachen.

Meer verantwoordelijkheden
Na anderhalve maand ga je aan het werk bij een opdrachtgever. Hier wijken we af van een standaard ICT Management Traineeship: wij kiezen ervoor om onze Starters bij één opdrachtgever en op één functie in te zetten. Daar waar meer traditionele ICT Management Traineeships hun trainees vaak na 3, 4 of 5 maanden op een volgende klus zetten, gaan wij juist door. Onze ervaring leert namelijk dat je pas na 3 maanden echt je draai hebt gevonden en dus toe bent aan steeds meer verantwoordelijkheden. Zo ontwikkel je je het snelst tot de ICT Manager van morgen.

Wekelijks een coachingsgesprek
Tijdens zowel de interne periode als de tijd dat je bij de opdrachtgever aan het werk bent, blijven wij je intensief coachen en begeleiden. Zo heb je elke week een coachingsgesprek, elke maand een intervisiediner met je collega’s en elke twee maanden een interactieve workshop. De Start van je carrière Na ongeveer anderhalf jaar hebben wij je alles geleerd wat we weten en ben je klaar voor de rest van je carrière. Gelukkig heb je al kennis gemaakt met je opdrachtgever en hij met jou. Dus waarom zou die opdrachtgever jou geen baan aanbieden?

Sollicitatie Procedure

Pas afgestudeerd en klaar voor de start? Ben jij klaar voor de start? Dan dagen we je uit ons daarvan te overtuigen met een goede motivatie en CV. Lukt je dat, dan nodigen we je graag uit voor een nadere kennismaking. Misschien overtuig je ons ook in dat kennismakingsgesprek en nemen we je aan voor ons ICT Management Traineeship.

Contactgegevens:

Tijdens ons Traineeship leer je jezelf goed kennen. En dan vinden we samen uit welke baan goed bij je past. Wil je daar meer over weten? Bel me dan maar even.
 
0645164982
marloes@evgstart.nl

 

Werken bij EVG Start

Contact

EVG Start

Marloes van der Weide
Talentscout

06 451 64 982

www.evgstart.nl

 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden