1. Home
  2. Bedrijfspresentaties
  3. Werken bij EVG Start

EVG Start

Digitaal talent met impact

Een vliegende start van jouw carrière!

Jij bent bijna klaar met je master of bachelor en staat voor de keuze waar jouw carrière start. Je hebt een stevige ambitie en wilt het liefst aan de slag op een plek waar jij direct impact maakt. Dat kan bij EVG Start.

In het Traineeship Business & Digital Management matchen we jou op basis van je competenties en waar jij je thuis voelt. Jouw persoonlijkheid vinden wij veel belangrijker dan je studieachtergrond. Wij begeleiden jou persoonlijk tijdens het gehele Traineeship en zorgen dat jouw kwaliteiten helemaal tot hun recht komen. Zo maakt jouw carrière een vliegende start!

Om je hierbij een beetje te helpen met wat er allemaal mogelijk is, vind je hieronder een aantal van de functies die onze Trainees vervullen. Per functie geven we een korte uitleg wat de functie inhoudt. Wil je meer weten over de functies kijk dan bij 'onze mensen' (hyperlink: https://evgstart.nl/onze-mensen/) en mail een Trainee met al je vragen.

Projectmanager
Projectmanagers staan vooral bekend om hun focus en hun drive. Voor een goede projectmanager is namelijk maar één ding belangrijk en dat is hun project. Dat is maar goed ook, want anders werd geen enkel project afgerond. Van alle kanten probeert men namelijk invloed uit te oefenen op de kosten, het resultaat of de doorlooptijd van een project. Of ze proberen het team dat je met pijn en moeite hebt samengesteld, bij je weg te halen. Projectmanager is dus echt een functie voor mensen die stevig in hun schoenen staan.

Procesmanager
Procesmanagers zijn de mensen die er voor zorgen dat iedereen weet wat hij moet doen en wanneer dat moet gebeuren. En die er voor zorgen dat bestaande processen beter gaan lopen. Dat doen ze door naar de processen zelf én naar de mensen die met de processen werken, te kijken. Het overzicht bewaren, veel luisteren en vragen, zijn dus belangrijke eigenschappen voor een goede procesmanager.

Business analist
Business analisten hebben als belangrijkste taak zinvolle management informatie te destilleren uit de enorme berg aan informatie die een gemiddeld bedrijf tot zijn beschikking heeft. Dan moet je natuurlijk wel goed weten wie welke informatiebehoefte heeft. Dat betekent dat je op tactisch en strategisch niveau met de managers om je heen aan het praten bent. Daarna kun je gericht op zoek en ga je soms zelf met de beschikbare informatie aan de slag of moet je op zoek naar nieuwe informatiebronnen. Zo leer je de organisatie waar je werkt door en door kennen. Op dit moment vervult geen van onze Starters de functie van Business analist. Wil je meer weten over deze functie, neem gerust contact met ons op.

Data Analist
Een data analist (soms ook wel informatie analist genoemd) verwerkt binnen een bedrijf of instelling data tot bruikbare informatie. Pas op het moment dat gegevens of data door mensen geïnterpreteerd en begrepen kunnen worden, kun je het informatie noemen. En informatie heeft op zijn beurt weer betekenis voor de ontvangers. Een data analist heeft te maken met grote stromen gegevens: cijfers, financiële gegevens, onderzoeksresultaten, enzovoorts. Je moet handig zijn in het begrijpen van deze data. Je brengt context aan in de structuur van de data zodat de informatie in de praktijk gebruikt kan worden.

Carrierepad

Business & Digital Management Traineeship
Als trainee Business & Digital Management ga je na een startprogramma aan de slag bij topwerkgevers als KLM, Transavia, ABN AMRO, ProRail, Allinq of KPN. Wij kijken goed naar jouw persoonlijke competenties en matchen je met de werkgever die bij jou past. In functies als projectmanager, business analist, applicatiebeheerder of procesmanager vervul je een verantwoordelijke rol en maak je op een laagdrempelige manier kennis met het werken op hoog niveau. Wij coachen en begeleiden jou persoonlijk tijdens je gehele traineeship. Door de combinatie van praktijk en training, coaching, workshops en niet te vergeten het contact met je medetrainees ontwikkel jij je razendsnel en maak je in korte tijd grote sprongen in je persoonlijke ontwikkeling. Zo heb je binnen no time een verantwoordelijke functie waar je veel impact maakt.

Startmaand en het Startproject
In de eerste maand word je klaargestoomd voor een interessante en uitdagende opdracht. Dit doen we door je vanaf het begin persoonlijk te coachen en je in de eerste maand de basis te leren van het IT-vak. Je krijgt trainingen en behaalt certificaten zoals ITIL4, Lean IT en Agile/Scrum. In de tweede maand krijg je de kans om de opgedane kennis direct toe te passen tijdens het Startproject. Een Startproject is een afgebakend en uitdagend project met een duidelijke doelstelling dat je uitvoert bij een goed doel, een klein bedrijf of bij een van onze opdrachtgevers.

Meer verantwoordelijkheden
Na twee maanden ga je aan het werk bij een opdrachtgever. Hier wijken we af van een standaard ICT Management Traineeship: wij kiezen ervoor om onze Trainees bij één opdrachtgever en op één functie in te plaatsen. Daar waar meer traditionele ICT Management Traineeships hun trainees vaak na 3, 4 of 5 maanden op een volgende klus zetten, gaan wij juist door. Onze ervaring leert namelijk dat je pas na 3 maanden echt je draai hebt gevonden en dus toe bent aan steeds meer verantwoordelijkheden. Zo ontwikkel je je het snelst tot de digitaal toptalent met impact.

Wekelijks een coachingsgesprek
Tijdens zowel de interne periode als de tijd dat je bij de opdrachtgever aan het werk bent, blijven wij je intensief coachen en begeleiden. Zo heb je elke week een coachingsgesprek, elke maand een intervisiediner met je collega’s en elke twee maanden een interactieve workshop. De Start van je carrière Na ongeveer anderhalf jaar hebben wij je alles geleerd wat we weten en ben je klaar voor de rest van je carrière. Gelukkig heb je al kennis gemaakt met je opdrachtgever en hij met jou. Dus waarom zou die opdrachtgever jou geen baan aanbieden?

Kernwaarden

Ambitie
EVG Start weet dat veel Trainees nog geen concreet beeld hebben van wat ze precies willen doen over twee, vijf of tien jaar. Want als je net begint met werken is het zicht op al je mogelijkheden immers nog onvolledig en je referentiekader te beperkt. Wel vinden wij het belangrijk dat je nadenkt over de dingen waar je enthousiast van wordt, waar je goed in bent. Het gaat er in deze fase van je carrière vooral om dat je weet waar jij het best tot je recht komt. Stel jezelf dus regelmatig de vraag: ‘What makes me tick?’

Gezond verstand
Met een goede opleiding en prima intellectuele capaciteiten kom je natuurlijk een heel eind. Maar EVG Start is op zoek naar starters met nét iets meer. Maar al te vaak zien wij dat goed opgeleide en intelligente mensen vergroeid raken met processen en systemen. Dan verliezen zij de realiteit uit het oog en zien oplossingen over het hoofd. Wij verwachten dat je in staat bent jezelf aan de tand te voelen: klopt het wat ik denk? Zie ik alles nog wel helder? Met andere woorden: regelmatig je gezond verstand gebruiken.

Communicatie
Juist in een vakgebied als ICT zijn communicatieve vaardigheden van levensbelang. Je werkt met mensen, dus moet je naar ze luisteren en ze kunnen begrijpen. Maar ook moet je zelf mensen kunnen overtuigen en motiveren. Door helder te communiceren kun je gedachten en ideeën beter overbrengen en zullen de mensen om je heen je beter begrijpen. Bovendien zullen mensen het prettiger vinden om met je samen te werken.

Coaching
Als een van de weinige bedrijven coacht EVG Start pas afgestudeerden vanaf het begin van hun carrière. We stimuleren je voortdurend om je sterke punten te benoemen. Ook helpen wij je met het zoeken naar en verbeteren van je zwakke punten. Dit betekent soms dat we lastige en confronterende vragen aan je zullen stellen. Daarna ben jij aan zet. Het gaat tenslotte om jouw ontwikkeling.

Begeleiding
Bij ons sta je er niet alleen voor. Als je aan het werk bent bij een opdrachtgever, houden we voortdurend contact met je en heb je de beschikking over alle kennis die bij EVG Start aanwezig is. Kennis die je direct kunt inzetten bij je opdrachtgever. Zo hebben we er allemaal wat aan: jij leert dingen die je meteen in praktijk kunt brengen; de opdrachtgever is tevreden met het resultaat en wij? Wij vinden het geweldig om onze kennis over te dragen.

Ontwikkeling
EVG start vindt competentieontwikkeling heel belangrijk. In ons ontwikkeltraject is daarom niet alleen ruimte voor begeleiding en coaching, maar ook voor cursussen en workshops. Zo kun je via ons competentiegerichte trainingen volgen en werk je aan vakspecifieke kennisopbouw. EVG Start leidt je op tot een ervaren, vakvolwassen ICT professional.

Sollicitatie Procedure

Pas afgestudeerd en klaar voor de start? Dan dagen we je uit ons daarvan te overtuigen met een goede motivatie en CV. Sluit het aan bij ons traineeship dan kom je in ons sollicitatieproces. Je krijgt een schrijfopdracht via de mail en wij nodigen je uit op ons kantoor voor een nadere kennismaking. Mocht er dan nog steeds een match zijn, dan mag je een presentatie komen geven. En overtuig je ons dan nemen we je aan voor ons Business&Digital Management Traineeship. Pas maar op... voor je het weet heb je een baan!

Contactgegevens:

Tijdens ons Traineeship leer je jezelf goed kennen. En dan vinden we samen uit welke baan goed bij je past. Wil je daar meer over weten? Bel me dan!

Marloes van der Weide

0645164982
[email protected]

 

 

Werken bij EVG Start

Contact

EVG Start

Britt Sporkslede
Talentscout

06 39839008

www.evgstart.nl

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden