Op deze pagina vind je een overzicht van organisaties die niet alleen een finance traineeship aanbieden maar ook bijv. risk traineeships, trading traineeships en asset management traineeships. Uiteraard bieden deze organisaties vaak ook traineeships aan in andere richtingen, zoals legal of it.

Finance & Accounting

Traineeships en junior startersvacatures binnen de financiële sector

Werken binnen de finance,  accounting & controlling en risk  sector biedt veelzijdigheid en uitdaging. Pensioenfondsen, banken, verzekeraars en trading companies bieden starters interessante carrièrekansen op deze terreinen. Doel van bijv. een Finance Traineeship is om jouw als trainee in een korte tijd kennis te laten maken met de verschillende vormen van finance, zoals: personal finance, corporate finance en public finance. Maar je zult je ook bezighouden met het uitvoeren van benchmark studies en het analyseren van de interne liquiditeitskosten. Elke dag is anders. Na het afronden van het traineeship, kun je doorstromen naar een functie als bijv. medewerker accounting & controlling, product of financial controller.

Naast een finance traineeship, kun je ook kiezen voor een risk traineeship of een asset management traineeship. Een risk traineeship of asset management traineeship, is een programma waarbij je leert risico’s in kaart te brengen van een klant en producten. Ben je cijfermatig onderlegd (beta achtergrond of een studie econometrie bijvoorbeeld), dan kun je goed uit de voeten binnen een risk of asset management traineeship. Na het traineeship kun je doorstromen naar een functie als credit risk analyst, business intelligence specialist of market risk officer.