Digitalisering van onze economie (en samenleving) heeft zich de afgelopen jaren in een rap tempo ontwikkeld. De toepassing van digitale technologie brengt vele voordelen met zich mee maar ook risico’s. Regelmatig lezen we berichten in de media over cyber aanvallen die worden uitgevoerd op de netwerken van organisaties om bijv. klantgegevens of bedrijfsgevoelige informatie te bemachtigen. Voor organisaties is het daarom van cruciaal belang om de beveiliging van hun netwerken, data en systemen op orde te hebben. Hier kun jij als trainee een cruciale rol spelen.

Data & Security

Traineeships en junior startersfuncties binnen de cyber security en data sector

De vraag naar data analisten en cyber security specialisten is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Meten is weten. Door de juiste data te verzamelen en inzichtelijk te maken kunnen organisaties betere beslissingen nemen. Hier kun jij als toekomstig data trainee een belangrijke rol innemen. Het ééne moment assisteer je bijv. een grote e-commerce organisatie bij het bepalen van een nieuwe marketingstrategie op basis van data gestuurde gegevens en het andere moment zit je om tafel met een overheidsinstantie om te bepalen wat de gevolgen kunnen zijn van grootschalige infrastructuur project.

Ligt jouw hart toch meer binnen het cyber security domein dan kun je ervoor kiezen om te starten als cyber security trainee. In de praktijk zul je organisaties helpen zich te klaar te maken om beter bestand te zijn tegen cyber aanvallen in de vorm van bijv. ransomware of DDOS-aanvallen. Jij brengt als cyber security specialist in spé de zwakke plekken in kaart binnen de IT-structuur van een organisatie en adviseert over door te voeren verbeteringen. Als cyber security specialist kun je in de praktijk meteen aan de slag met uitdagende opdrachten.