Op deze pagina vind je een overzicht van organisaties die juridische traineeships en overige juridische startersvacatures aanbieden. Uiteraard bieden deze organisaties vaak ook traineeships aan in andere richtingen, zoals finance, human resources of it.

Legal

Traineeships en junior startersvacatures in de juridische sector

Als afgestudeerde hbo’er of academicus met een juridische opleiding kun je verschillende richtingen op binnen de juridische sector (in bepaalde gevallen speelt je masterspecialisatie ook een rol). Je kunt bijv. solliciteren op een juridisch (legal) traineeship bij een bank, (rechtsbijstand)verzekeraar of pensioenfonds. Binnen de overheid vindt je ook volop kansen. Zo bieden gemeenten, provincies, waterschappen en de Rijksoverheid (ministeries), interessante traineeships en talentprogramma’s binnen het juridische vakgebied.

In bepaalde gevallen kun je zonder een juridische opleiding solliciteren op bijv. een Tax Traineeship, bij een groot belastingadvieskantoor, waarbij je gedurende de looptijd van het traineeship de benodigde kennis opdoet. Dergelijke talentenprogramma’s zijn bestemd voor academici met bijv. een achtergrond in de Klassieke Talen of een studie Nederlands.

Je kunt na het afronden van een juridisch traineeship aan de slag als junior bedrijfsadviseur of juridisch medewerker binnen een organisatie. Je maakt dan onderdeel uit van een team van juridisch specialisten die zich bezighouden met het adviseren van de organisatie wanneer het gaat om het oplossen van bepaalde juridische vraagstukken. Afhankelijk van je achtergrond zul je je bijv. bezighouden met vraagstukken op het gebied van: milieurecht, aansprakelijkheidsrecht, omgevingsrecht of bestuursrecht.