Ben jij iemand die over grenzen heen kijkt? Ben jij iemand die zijn hand niet omdraait wanneer het aankomt op het werken aan het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van energie, water en leefomgeving? Dan is een carrière binnen de water- en bodemsector absoluut een overweging waard.

We zijn als Nederland internationaal geroemd voor onze creatieve oplossingen keer op keer op het gebied van watermanagement en watercontrole-/beheersing. Denk aan organisaties als Boskalis of Fugro die wereldwijd binnen tot de top behoren. Vergeet daarnaast ook niet de toonaangevende advies-/ingenieursbureaus op het gebied van infrastructuur, gebouwde omgeving, water en milieu. Een sector die volop mogelijkheden aan hoogopgeleid talent dat zich verder wil ontwikkelen. Welke functies kun je zoal vervullen in de praktijk?

Water & Bodem

Traineeships en junior startersfuncties binnen de water en bodem sector

Binnen de water- en bodem sector kun je een scala aan functies vervullen. Zo kun je als projectmanager aan de slag of als bodemonderzoeker. Een andere rol die je op je kunt nemen is die van onderzoeker drinkwater kwaliteit. Het handhaven van wet- en regelgeving op het gebied van milieu neemt ook een steeds belangrijkere rol in. Hier kun je als junior toezichthouder handhaving alle facetten leren van het handhaving vak.