Wat is het verschil tussen een ICT, IT Management en een IT Traineeship?

Vaak bestaat de opvatting dat Informatie Communicatie Technologie (ICT) en Informatie Technologie (IT) beiden hetzelfde omvatten. Dit is echter niet het geval. ICT vormt een integraal  onderdeel van IT. Informatie Technologie bestrijkt een groter ‘speelveld’. Alles wat te maken heeft met soft- en hardware, netwerken en allerlei apparaten die voor een bepaalde ondersteunende taak verbonden kunnen worden met computers, laptops en andere systemen rekenen we tot IT. ICT anderzijds heeft te maken met alle IT toepassingen die zien op het vergroten van de communicatie toepassingen die technologie ons kan bieden. Binnen de telecom en media industrie vormt de inzet van ICT een kernfactor om alle processen in goede banen te kunnen leiden.

ICT Traineeship

Een ICT Traineeship is bedoeld voor mensen met een ICT-achtergrond en is gericht op het verbeteren van de kennis en vaardigheden van de deelnemer in het gebied van informatietechnologie. Het programma omvat vaak een combinatie van theorie en praktijk, waarbij deelnemers toegang krijgen tot klassikale sessies, hands-on training en een netwerk van mentor, coaches en vakgenoten.

IT management Traineeship

Een IT Management Traineeship is gericht op het ontwikkelen van de leiderschapskwaliteiten van de deelnemer. Het programma omvat vaak een combinatie van theorie en praktijk, met onder meer klassikale sessies, opleiding, coaching en een netwerk van mentorcoaches. Deelnemers leren vaardigheden zoals besluitvorming, strategievorming, risicomanagement en klantgericht denken.

IT Traineeship

Een IT Traineeship is bedoeld voor mensen met een IT-achtergrond en richt zich op het verbeteren van hun kennis en vaardigheden op het gebied van informatietechnologie. Het programma omvat meestal hands-on training, klassikale sessies, workshops en een netwerk van mentorcoaches. Deelnemers leren vaardigheden zoals programmeren, systeemontwikkeling, softwareontwikkeling en netwerkbeheer.
 

TIP: Lees onze Sollicitatietips. Dit kan jouw kansen bij solliciteren aanmerkelijk verhogen.

Vacatures IT Traineeships

Wij hebben op dit moment verschillende vacatures openstaan voor een IT Traineeship bij zeer verschillende soorten organisatie zoals bijvoorbeeld iTrainee, BECIS en Qquest .

Klik hier voor een actueel overzicht van alle IT Traineeships

Actuele traineeships ontvangen via e-mail

Wil je op de hoogte blijven van openstaande vacatures voor IT Traineeships?

Meld je aan voor de vacature e-mailalert!

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie