Wenneke Ong

Pas op de plaats! Papiertje (bijna) op zak. Voor het voetlicht van organisaties. Daar sta je dan. En? Met welke organisatie wil jij contact leggen, en waarom?

PAS OP DE PLAATS!
Papiertje (bijna) op zak. Voor het voetlicht van organisaties. Daar sta je dan. En? Met welke organisatie wil jij contact leggen, en waarom? Als TOPPER of TALENT ben je gewild. Waarom kiest een organisatie jou? Of werk je ‘op goed geluk’?

Dit laatste zou zonde zijn. Je papiertje (bijna) op zak hebben, is het begin.
Het begin van jouw loopbaan. Door zelf sturing te geven aan je loopbaan kun je jouw capaciteiten benutten en je persoonlijk en vakmatig blijven ontwikkelen.

Als loopbaanprofessional ontmoet ik mensen die vaak al enige tijd werken om en bemerken dat ze van hun loopbaanpad zijn afgedwaald. Ze blijken van het een in het ander te zijn gerold….het was geen bewuste keuze…. Dat kunnen jullie, starters op deze arbeidsmarkt voorkomen!

Loopbaanprofessionals werken volgens de thema’s: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik en hoe bereik ik dat?

Je kunt je geluk beproeven en je gewoon gaan presenteren, misschien kom je wel bij die organisatie op die functie waar jij net op hoopte. Ik wil je echter vragen om pas op de plaats te maken, zodat je je stappen bewust gaat zetten en je start op de arbeidsmarkt geen valse start wordt. Zodat je de touwtjes in handen houdt.

Laten we beginnen bij het begin. Wie ben je?
Wat kenmerkt jou? Wat mogen ze verwachten als ze in zee gaan met jou. Waar moeten ze rekening houden. Wat zijn je wensen en verwachtingen. Hoe beschrijf jij jezelf, hoe beschrijven anderen jou.

Een elevator pitch voorbereiden is hierbij een handig hulpmiddel. Stel dat jij in een lift stapt, en daar staat een bobo van Het Bedrijf waar jij graag deel van uit zou willen maken. Wat zeg je dan? Wat doe je dan? Welke indruk laat je achter? En hoe zorg je dat je positief in zijn/haar herinnering blijft.
Schrijf je verhaal uit (spreektaal geen schrijftaal) en oefen dit met een startersmaatje zodat als het erop aan komt je dit moeiteloos kunt.

Een onmisbaar boek om de baan te bemachtigen is: Jobmarketing van Aaltje Vincent.

Heel veel succes!

Wenneke Ong
www.wloloopbaanadvies.nl