Tips voor Personal Branding via LinkedIn

Weet jij hoe je jouw personal brand online goed kan presenteren? Bekijk hier de tips om je LinkedIn profiel op een goede manier in te zetten

TIPS VOOR PERSONAL BRANDING VIA LINKEDIN

Het gebruik van Social Media en professionele netwerksites speelt een steeds grotere rol bij het vinden van een stage, starterfuncties of traineeship. Het wordt dan ook steeds belangrijker hoe jij je via de verschillende kanalen weet te presenteren. Het is dan ook van belang dat jouw online presentatie je helpt bij het versterken van je personal brand. (lees hier meer over het maken van je eigen personal brand)

Zodra jij je personal brand hebt gedefinieerd is het tijd om deze ook online te presenteren aan recruiters, werkgevers, klanten en anderen geïnteresseerde. Om je te helpen je personal brand ook via LinkedIn op een goede manier te presenteren hebben we een aantal tips voor je:

Kies een onderscheidende titel. De titel van jouw profiel is hoe jij je verkoopt. Het is het eerste en misschien wel enige wat de bezoeker van jouw pagina leest. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat het opvalt en uitnodigt om verder te lezen.

Wees authentiek. De beste personal brands zijn echt en eerlijk zowel off- als online. Het is vaak lastig om ook je persoonlijkheid op een leuke manier over te brengen via een online profiel. Een grapje of woordspeling wordt al snel niet juist begrepen. Een manier om dit toch voor elkaar te krijgen is bijvoorbeeld door oud collega’s te vragen om een aanbeveling te schrijven over hoe het is om met jou samen te werken. Dit biedt de mogelijkheid om op een ‘positieve’ manier jouw technische en persoonlijke vaardigheden te belichten.

Houd je netwerk actueel. Als je ervoor zorgt dat je verbonden bent met betrouwbare hooggeachte mensen verhoogt dit de waardering van personal brand. Probeer jezelf dan ook te verbinden met vertrouwde vrienden, oud-collega's en klasgenoten, leveranciers en andere professionals. Een sterk personal brand zal altijd in ontwikkeling zijn. Het vergroten en versterken van je LinkedIn netwerk kan hierbij een bijdrage leveren.

Houd je kennis actueel. Door regelmatig nieuwe kennis, kunde en informatie toe te voegen aan je profiel verhoog je de waarde van je personal brand. Je kan bijvoorbeeld belangrijke organisaties binnen jouw interesse gebieden volgen of je kennis delen met je netwerk. Door het volgen en delen van kennis zal jouw netwerk je gaan zien als een waardevolle bron van informatie als zij kennis nodig hebben over dit onderwerp. Vertel de mensen met welke projecten je bezig bent, welke conferenties je gaat bijwonen en wat voor boeken en artikelen je leest. Vergeet niet dat je merk niet alleen is wie je bent maar ook wat je doet.

Deel je expertise in LinkedIn groepen. De groepen waar je lid van bent op LinkedIn geven voor de bezoeker van een pagina een idee waar jou interesses en vaardigheden liggen. Wanneer je bijvoorbeeld een voorkeur hebt voor het vakgebied marketing is het verstandig om binnen dit vakgebied lid te worden van een aantal groepen. Binnen deze groepen vind je mensen met dezelfde interesses en met hun kan je over verschillende onderwerpen in dit gebied van gedachten wisselen. Dit is ook een manier om jezelf te presenteren onder gelijkgezinden en wellicht dat deze ook mogelijkheden zien om jou verder te helpen.

Volg personen of organisaties. Door personen of organisaties te volgen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen een vakgebied of organisatie. Organisaties gebruiken bijvoorbeeld steeds vaker LinkedIn om nieuwe stages en vacatures te delen. Ook is het handig wanneer je graag bij een organisatie of een van haar concurrenten wilt werken om de laatste nieuwtjes in de gaten te houden. Op deze manier word je tijdens een eventueel sollicitatiegesprek niet overvallen of je kan de informatie juist gebruiken om je interesse kracht bij te zetten.

Help andere met hun personal brand op LinkedIn. Door advies te geven, het endorsen van vaardigheden, het schrijven van aanbevelingen en feliciteren van mensen in jouw netwerk word je zichtbaar. Daarnaast zorgt het ervoor dat andere mensen jou hier ook eerder mee helpen en dat ze je kunnen aanraden aan relaties in hun netwrk.

Bekijk hier ook de tip voor Solliciteren via Twitter.

Heb je carrierevragen of wil je talent graag helpen word dan lid van van de TraineeshipPlaza Linkedin en help elkaar! Je kan ons natuurlijk ook gewoon volgen op LinkedIn!