In 10 stappen naar een succesvol CV!

Een verzorgd CV is jouw toegangsbewijs tot een nieuwe baan of traineeship. SuccesCV helpt jou graag bij deze laatste stap. Lees hier de tips en zoek een design uit wat bij je past!

IN 10 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOL CV!

Tijdens je studie maar ook vooral na je studie wordt steeds vaker door bedrijven om jouw curriculum vitae gevraagd. Het overgrote deel van de studenten heeft ooit al wel eens een cv gemaakt, maar is dit cv nog wel geschikt voor de sollicitatie voor de door jou gewenste baan of traineeship? En hoe belangrijk is het om een goed verzorgd en overzichtelijk cv te hebben?

Doorloop de volgende stappen om van jouw cv een SuccesCV te maken

1. Vermeld altijd bovenaan je cv jouw contactgegevens.
Wij adviseren om naast de gebruikelijke informatie (naam, adres, leeftijd, nationaliteit, telefoonnummer) ook een link naar jouw LinkedIn-profiel te vermelden. Dit komt erg professioneel over en laat zien dat je jezelf serieus profileert op de arbeidsmarkt.

2. Profileer jezelf!
Probeer jezelf in 3-5 zinnen te omschrijven om zo de recruiter een beter idee te geven wie jij bent en wat jou anders maakt dan de rest van de sollicitanten.

3. Schrijf je cv in chronologische volgorde.
Deel je cv chronologisch op van meest recent naar minst recent: studie, nevenactiviteiten
en werkervaring.

4. Vermeld alleen de relevante informatie.
Jouw cv wordt binnen 1 minuut beoordeeld. Het is dus erg belangrijk dat alleen de relevante informatie wordt vermeld.

5. Benoem je nevenactiviteiten.
Wanneer je als student commissie- of bestuurservaring hebt opgedaan naast je studie is het erg belangrijk om deze duidelijk te vermelden op je cv. Dit laat zien dat je naast je studie ook bezig was met jezelf op andere gebieden (leidinggeven, samenwerken en organiseren) te ontwikkelen en niet alleen maar met je neus in de boeken zat.

6. De maximale lengte van een cv is twee pagina’s.
Probeer alles kort en bondig te omschrijven. Bij een cv van vier pagina’s zal de recruiter alleen de eerste twee pagina’s lezen waardoor de kans bestaat dat juist de meest doorslaggevende informatie wordt overgeslagen.

7. Benoem je hobby’s en interesses.
Tegenwoordig vinden bedrijven het erg belangrijk als studenten internationaal zijn ingesteld. Wanneer jij een reislustig persoon bent en al kennis hebt gemaakt met verschillende culturen moet je dit dus zeker vermelden op jouw cv.

8. Voeg referenties/aanbevelingsbrieven toe.
Wanneer je vorige werkgever erg tevreden over jou was zou je eens kunnen vragen of hij in een paar zinnen een positieve referentie over jou zou willen schrijven. Op deze manier leest een recruiter ook wat iemand die met jou samengewerkt heeft van jou vond.

9. Let op taal- en stijlfouten en interpunctie.
Er is niets erger dan een cv vol spelfouten. Dit kan je makkelijk voorkomen door je cv zelf te checken of eens door een goede vriend of familielid te laten controleren op fouten.

10. Lay-out: Val op tussen de stapel cv’s!
Hoe interessanter de vacature is, hoe meer studenten er zullen solliciteren, en hoe meer cv’s een recruiter dus zal moeten doorspitten. Want zeg nou zelf, een baantje van 20 uur per week met een maandelijks inkomen van 5000 euro netto, wie wil dat nou niet?

Het belang van een verzorgd en overzichtelijk en cv wordt vaak onderschat. Met een verzorgde lay-out kun je net een streepje voor hebben op de rest, waardoor niet de ander maar jij degene bent die wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Helaas heeft een groot aantal van de studenten geen ervaring met grafisch vormgeven waardoor juist vaak de “Final touch” wordt overgeslagen.

Wij van SuccesCV willen jou graag helpen bij deze laatste stap en hebben daarom een groot aantal designs ontworpen waaruit jij kan kiezen. Je hoeft alleen je CV en je gewenste design te mailen en wij doen de rest voor jou! Ga naar www.facebook.com/succescv voor alle mogelijke designs.

Een verzorgd CV is jouw toegangsbewijs tot een nieuwe baan of traineeship!

Met vriendelijke groet,

Het team van SuccesCV