Blog Martin - trainee bij Eneco
Martin (27)
Trainee

Martin (27) Eneco Energy Trade Trainee

“Omdat ik mee mag werken aan de ontwikkeling van de grootste batterij van Europa”

Duurzaamheid werkt voor Eneco door in alle disciplines. Naast het duurzaam opwekken van elektriciteit door wind en zon, zorgt Eneco ook voor het duurzaam in balans houden van het elektriciteitsnet. Samen met destijds onze partner (nu aandeelhouder) Mitsubishi Corporation bouwde Eneco in 2018 de grootste batterij van Europa in Duitsland, EnspireMe. De batterij is ontwikkeld om reservecapaciteit te leveren om de frequentie van het net in balans te houden. Een dienst die altijd door gas- en kolencentrales werd geleverd.

Werking van de batterij

Eneco Energy Trade is verantwoordelijk voor de optimalisatie van de batterij in de markt. Wij zorgen ervoor dat het energieniveau van de batterij binnen bepaalde bandbreedtes blijft. Om hiermee snel tekorten en overschotten in het net op te kunnen vangen. Hiervoor ontvangen wij om de 4 seconden de status van de batterij. Op de website van Eneco vind je een mooi artikel met film van dit innovatieve project. 

Mijn inbreng

Als trainee van Eneco Energy Trade (EET) heb ik mee mogen werken aan dit innovatieve project. Ook voor EET was het een bijzonder project, omdat het de eerste grootschalige batterij was die ook nog eens in het buitenland werd gebouwd. Ik heb mee mogen werken aan de ontwikkeling van een model dat automatisch stroom handelt als het energieniveau in de batterij te hoog of te laag is of wanneer het rendabel is om tijdelijk stroom op te slaan bij grote prijsverschillen. De batterij kan overtollige energie opslaan om in een tijd van een tekort weer terug te leveren. Mooi om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame wereld.

Mijn ervaring over dit traineeship

Zelf heb ik tussen 2016 en 2018 het traineeship gevolgd en ik werk op dit moment bij het Energy Operations team van EET. Het traineeship is een goede manier om je carrière te starten, waar je persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staat en je ook nog eens inhoudelijk aan mooie projecten kunt meewerken. Het was erg enerverend, dynamisch en innovatief en bovendien heb ik er fijne contacten aan overgehouden met mede trainees en andere collega’s. Het is een rollercoaster van ervaringen, maar wel waar je door het leveren van jouw ideeën en input echt het verschil kunt maken.

Eneco productiefaciliteit

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van het persoonlijke verhaal van Martin?

Bekijk dan hier het Eneco Energy Trade Traineeship en kom meer te weten over het programma en hoe je kunt solliciteren. Sollicitaties dienen voor 8 mei ingestuurd te worden. Wees er dus snel bij...want we hebben maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Eneco

Marten Meesweg 5
3068 AV Rotterdam
Nederland