Blog Lennart Trainee Eneco
Lennart (28)
Trainee

Lennart (29) 
#omdat dit traineeship je echt de energietransitie laat zien

Na zijn Master Strategic Product Design aan de TU Delft en een aantal jaar werkervaring is Lennart geselecteerd voor het Eneco Energy Trade Traineeship 2018 – 2020.  Bijna aan het einde van deze unieke periode, kijkt hij voldaan terug. “Ik heb mooie contacten gelegd, veel geleerd van specialisten, een unieke training gevolgd over energietransitie en leiderschapsvaardigheden voor de toekomst en aan drie unieke opdrachten mogen werken.”  

“Hoe tof is het om tijdens je tweede opdracht bij het New Business team al bezig te zijn met het contracteren van nieuwe marktpartijen voor EET.”

Tweede opdracht: nieuwe samenwerkingen

Bij Eneco Energy Trade (EET) komen vraag en aanbod van energie samen. EET is de internationale handelsafdeling van Eneco.  Een dynamisch, complex maar zeer uitdagend werkgebied!

Iedere marktpartij zoekt en verwacht andere samenwerkingen. “Zo hebben we een andere samenwerking met leverancierspartij ‘Eneco Consumenten’ dan met een biomassacentrale of met Windpark Fryslân. 

Maar we werken ook samen met zogenaamde ‘derde leveranciers’. Dit zijn kleinere, zelfstandige energieleveranciers. Zo helpen wij bijvoorbeeld ‘OM|Nieuwe Energie’ met hun inkoop van gas en elektriciteit. Hoe weet je nu precies wat de andere partij wilt? Voor mijn tweede opdracht, onderzocht ik de marktgrootte en zat ik aan tafel bij potentiële ‘derde leveranciers’, bracht in kaart wie er nu afhankelijk van de inkoop van stroom en gas bij een andere partij waren, welke een (langdurig) vast contract hebben en welke open staan voor nieuwe samenwerkingen. Om vervolgens de doelgroep te bepalen, business case te berekenen en een verdienmodel te vormen met een marktpartij.” 

Ik haalde het nieuws door een langjarige overeenkomst met het innovatieve energieplatform Energy Exchange Enablers

“In mijn rol als dealteam captain sloten we een langjarige overeenkomst met het innovatieve energieplatform Energy Exchange Enablers! Afgelopen oktober werd het nieuwsbericht onder andere gepubliceerd op de website van Eneco. Dan ben je echt wel trots.”

De reden van Lennart om te kiezen voor het traineeship EET

De snelheid, de dynamiek, de fijne samenwerkingen, de ruimte voor ontwikkeling zorgen ervoor dat je met dit traineeship echt het verschil leert maken. Je werkt op verschillende afdelingen binnen EET en je leert van verschillende specialisten. Hierdoor krijg jij de ruimte om je eigen koers en toekomstige rol te bepalen. Daarnaast werk je aan drie unieke opdrachten van acht maanden die in veel gevallen echt geïmplementeerd worden. 

“En last but not least bouw je een sterke band op met andere trainees en onderneem je veel gezellige dingen met elkaar. Je maakt dezelfde groei en ontwikkelingen door. Dit schept een unieke band.”

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van het persoonlijke verhaal van Lennart?

Bekijk dan hier het Eneco Energy Trade Traineeship en kom meer te weten over het programma en hoe je kunt solliciteren. Sollicitaties dienen voor 8 mei ingestuurd te worden. Wees er dus snel bij...want we hebben maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Eneco

Marten Meesweg 5
3068 AV Rotterdam
Nederland