Loading...

Bezig met laden...

Traineeship WMO Consulent bij Talent&Pro

Traineeship
Randstad
Bedrijf: Talent&Pro
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Traineeship WMO Consulent

Een oude dame die huishoudelijke hulp, thuiszorg of een OV-kaart voor de plaatselijke buurtbus nodig heeft. Een meneer die een verhoging nodig heeft om zijn scootmobiel naar binnen te rijden of iemand die met behulp van een traplift en de juiste gerichte thuiszorg in het huis kan blijven wonen waar hij zijn hele leven al woont. Als Wmo Consulent zorg jij ervoor dat deze personen toegang krijgen tot de passende zorg die zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven leven. 

WIJ

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.879,- i.c.m. eigen vervoer of €2.654,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na jaar 1 en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus
 • Uitgebreide salaris berekening
 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Een eigen People Manager en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende namen binnen en buiten de financiële dienstverlening!

DE UITDAGING

Het traineeship Wmo Consulent bestaat uit een aantal vaste onderdelen: 

De Talent&Pro onboarding waarin jij kennismaakt met onze organisatie, visie en werkwijze. Het beste Onboarding programma van Nederland doorlopen? Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 5 of 19 januari, 2 of 16 februari 2024!

 • Werkervaring opdoen, vaardigheden ontwikkelen, oriënteren en specialiseren bij verschillende gemeentes, schuldhulpverleners, centrale overheden én organisaties in de financiële dienstverlening.
 • Ongelimiteerd opleidingsbudget, zodat jij naast een aantal vaste onderdelen, zelf de regie hebt over je eigen ontwikkeling.

ONTWIKKELEN BINNEN TALENT&PRO EN HET SOCIAAL DOMEIN

Gemeenten in Nederland ondersteunen mensen met een beperking of ziekte en ouderen die thuis wonen. Het doel van deze ondersteuning is dat deze mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en mee kunnen doen aan de maatschappij. Deze ondersteuning is geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Als Consultant kom je verschillende werkzaamheden tegen waarbij jij je focust op de ontwikkeling van je competenties en professionaliteit. Je houdt je bezig met:

 • De ontwikkeling van je communicatieve skills
 • Ontwikkeling van andere competenties
 • Het volgen van inhoudelijke opleidingen
 • Het leren maken van een succes van elke tijdelijke opdracht die je uitvoert

Binnen het traineeship Wmo Consulent begin je in de breedte met het leren werken, het leren bepalen waar je goed in bent en waar je beter in wilt worden en hoe jij je rol als Consultant kunt inregelen. Zo doe je inhoudelijke opleidingen, vaardigheidstrainingen en voer je ontwikkelgesprekken. Natuurlijk ga je ook snel aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Dat begint in de breedte bij bijvoorbeeld een verzekeraar, zorgkantoor of gemeente.

Medewerker Claims WIA: als medewerker Claims WIA beoordeel je de aanspraak op een uitkering voor langdurig arbeidsongeschikten. Je geeft ook uitleg aan werknemers en werkgevers over de op- en afbouw van de uitkering en de bijbehorende rechten en plichten. Je zorgt ervoor dat mensen die niet kunnen werken financieel ondersteund worden. Je bent direct aan de slag binnen het sociale zekerheidsdomein aan de kant van werknemersverzekeringen en legt daarmee een uitstekende basis in de ontwikkeling van je vaardigheden om later ook binnen het gemeentelijk domein in te zetten

Klantadviseur Acceptatie Zorg: als Klantadviseur Acceptatie Zorg ben jij namens een zorgverzekeraar hét aanspreekpunt voor potentiële en bestaande klanten die vragen hebben over bijvoorbeeld de zorgverzekering. Dit zijn vragen over de dekking, over het type zorg dat wordt vergoed, over de ontwikkelingen daaromtrent en of hun vaste zorgverlener ook is aangesloten bij deze specifieke verzekeraart. Je leert hier communiceren met alle lagen uit de samenleving én je leert wat er speelt in de zorgbehoefte in Nederland. Dit draagt bij aan je ontwikkeling richting bijvoorbeeld de rol van WMO consulent binnen de gemeente.

GROEIEN DOOR OPLEIDING, ERVARING EN COACHING

Tijdens de eerste twee jaar van jouw dienstverband, de Talentfase, ga je aan de slag met het opdoen van vakinhoudelijke kennis en professionele vaardigheden. Je legt de basis binnen het gemeentelijke Sociaal Domein, centrale overheidsinstellingen en/of bij een financiële instelling en leert meer over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De kennis, ervaring en skills die je ontwikkelt neem je mee naar jouw verschillende opdrachten waar jij het verschil kan maken en om uit te groeien tot een volwaardige Wmo Consulent. Zo sta je middenin de maatschappij en ondersteun je door middel van thuiszorg veel inwoners zodat zij zelfstandig kunnen blijven wonen.

In de Profase specialiseer jij je verder binnen het Sociaal Domein. Je hebt inmiddels mooie ervaring opgedaan op verschillende opdrachten binnen en buiten het sociaal domein. Je hebt inmiddels een rugzak vol aan ervaringen en certificaten vanuit de Talentfase. Deze ervaringen ga je uitbreiden door te werken als allround Wmo Consulent waarbinnen de vraagstukken waar je mee te maken krijgt steeds complexer worden. Een opdracht in de Profase kan er als volgt uitzien:

Allround Wmo Consulent: je bent verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Je gaat zelfstandig aanvragen van inwoners in behandeling nemen en gaat ook met deze inwoners in gesprek om te kijken hoe zelfredzaam zijn nog zijn. Dit doe je bij de inwoner thuis via een keukentafelgesprek. Hiernaast heb je ook contact met zorgaanbieders om ze gevraagde thuiszorg zo efficiënt mogelijk in te zetten.
Jeugdconsulent: Soms lukt het gezinnen met kinderen niet om volledig op eigen benen te kunnen staan. Bijvoorbeeld door financiële problemen, moeilijkheden met opvoeding of andere problematiek. Als jeugdconsulent analyseer jij de draagkracht van een gezin en bepaal je of en zoja welke hulp zij nodig hebben om zoveel mogelijk zelfstandig als gezin in de maatschappij te kunnen blijven staan.

JIJ

 • Hbo- of wo-afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt
 • Bereid over je kwaliteiten én valkuilen open in gesprek te gaan met jouw People Manager
 • Flexibel inzetbaar binnen publieke organisaties en financiële dienstverlening
 • Enthousiast over detachering en bereid te investeren in jezelf
 • Bent 36-40 uur per week beschikbaar
 • Reisbereid richting de Randstad en omgeving (want daar zitten de meeste opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden van hybride werken.

SOLLICITEREN

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: via een kennismaking! Solliciteer en vertel ons meer over jouw ambities. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Alex de Jong via 06-27237396.

Medewerkers aan het woord
Romy van der Aart casemanager Talent & Pro
Veel leren en op persoonlijk vlak groeien
Sonja Jahangiri Teamleider Talent & Pro
Een goede planning helpt je beter samenwerken
Alliane Mourik Consultant Talent & Pro
Professionele groei gaat ook over jezelf leren kennen
Talent & Pro medewerker aan het woord - werken in de financiële dienstverlening
De 6 voordelen van werken in de financiële dienstverlening
Talent & Pro medewerker aan het woord - Customer Due Diligence en Compliance Trainee
Due Diligence en Compliance vormen hot items in de financiële wereld
Talent & Pro medewerker aan het woord - Product Owner
Werken als Product Owner: een korte IT Q&A

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Talent&Pro

Alex de Jong
Corporate Recruiter

Euclideslaan 2
3584BN Randstad
Nederland

06-27237396
[email protected]
Talent&Pro
Stuur een WhatsApp bericht

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden