Romy van der Aart casemanager Talent & Pro
Romy van der Aart
Casemanager

ROMY VAN DER AART: CASEMANAGER BIJ ACHMEA

Verantwoordelijk voor maar liefst 160 dossiers adviseert ze leidinggevenden over het verzuim binnen hun organisatie. In haar derde jaar Human Resource Management aan de Hogeschool Utrecht kwam ze voor het eerst in aanraking met casemanagement. Inmiddels is Romy (24) al anderhalf jaar trainee Casemanager, junior consultant én volgt ze het versnelde fastlane-traject voor high potentials bij Talent&Pro. Haar huidige opdracht: casemanager bij Achmea.

HOE KWAM JE IN CONTACT MET TALENT&PRO?

Casemanagement had tijdens mijn studie mijn interesse gewekt en na het afronden van mijn studie typte ik casemanagement in op Google. ik dacht wel: ik kan het nog niet, dus ik moet een plek zoeken waarbij ik de ruimte en tools krijg om alles te kunnen leren. Bovenaan stond direct het traineeship van Talent&Pro. Dat sloot precies aan bij mijn wensen, dus ik solliciteerde direct.

WAT WAS VOOR JOU DE DOORSLAGGEVENDE FACTOR OM VOOR TALENT&PRO TE KIEZEN?

Het gevoel dat ik had na het eerste gesprek was heel positief en vertrouwd. Ik had echt het idee dat ik hier veel kon leren en op persoonlijk vlak kon groeien. Daarnaast trok de work hard play hard mentaliteit binnen de organisatie mij meteen aan.

BIJ TALENT&PRO ONDERSTEUNT EEN PEOPLE MANAGER JE IN JOUW ONTWIKKELING. HOE ERVAAR JE HET WERKEN MET ZO’N COACH?

Ik heb een goede band met mijn People Manager. Dat vind ik fijn aan werken bij T&P: de People Manager die gedurende het hele traject met je meeloopt. Je kan altijd bellen of appen als er iets is. En als er niets spannends speelt, dan heb je sowieso eens in de zes weken contact. Je People Manager besteedt veel tijd en aandacht aan jouw ontwikkeling. Dat doen we aan de hand van plandocumenten, voortgangsgesprekken en eindgesprekken. Het belang van jouw ontwikkeling is met deze manier van werken echt verankerd in je carrière bij Talent&Pro.

“Dat vind ik fijn aan werken bij T&P: de People Manager die gedurende het hele traject met je meeloopt.”

WAAR BEN JE IN JE CARRIÈRE TOT NU TOE HET TROTST OP?

Ik ben het trotst op alle stappen die ik nu al heb gezet. Ik volg bijvoorbeeld het fastlane-traject, waarmee ik sneller van Talent naar Pro kan gaan. In dit negen maanden durende traject krijg ik allerlei trainingen over project- en procesmanagement, zodat ik met nog meer kennis en vaardigheden sneller stappen kan zetten in mijn carrière.

WAARIN WIL JIJ JE NOG ONTWIKKELEN?

Wat ik merk en zie is dat ik soms te veel hooi op mijn vork neem. Een deel daarvan bestaat uit werkzaamheden die eigenlijk niet onder mijn verantwoordelijkheid vallen. In managementjargon wordt dat ook wel de aap op de schouder genoemd. Ik wil en kan beter worden in het beleggen van verantwoordelijkheden en taken bij collega’s, in plaats van werkzaamheden naar me toe trekken die door een ander uitgevoerd kunnen of moeten worden.

WAARIN ONDERSCHEID JIJ JE ALS PROFESSIONAL?

Ik ben erg organisatiesensitief en voel goed aan wanneer ik iets wel of niet kan zeggen. Daarnaast ben ik empathisch. Ik kan me goed verplaatsten in anderen. Als casemanager is dat een essentiële kwaliteit. Het draagt bij aan een fijner gesprek, helpt mij goed te luisteren en daardoor ook weer bij het stellen van de juiste vragen aan werkgevers in het kader van het lopende verzuim.

WAT IS JOUW LEUKSTE T&P-ERVARING?

Ontwikkelen is leuk, maar de feestjes horen er natuurlijk ook bij. Dus als je mij vraagt naar mijn leukste ervaring tot nu toe bij Talent&Pro, dan ga ik honderd procent voor de ski-trip! Met de Pre-Summer Party vorig jaar als een close second.

“Ontwikkelen is leuk, maar de feestjes horen er natuurlijk ook bij.”

WAT IS JOUW AMBITIE ALS TRAINEE CASEMANAGER?

Zo vroeg in mijn carrière is het fijn om te leren wat het vak van casemanager precies inhoudt. Ik ontdek hoe binnen verschillende organisaties zaken zoals casemanagement, re-integratie en verzuim worden aangepakt. Uiteindelijk wil ik graag in vaste dienst bij een innovatief bedrijf, waar ik binnen een ambitieus HR-team als HR Business Partner aan de slag kan, met uiteraard als specialisme casemanagement.

AAN DE SLAG ALS CASEMANAGER?

Wil jij je ook al werkend ontwikkelen tot casemanager? Of ben je juist benieuwd welke functie en traineeship het beste bij joú passen? Bekijk dan het traineeship Casemanager of doe de traineeship test.

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Talent&Pro

Recruitment
​Euclideslaan 2
3507 LE Utrecht
Nederland