Sonja Jahangiri Teamleider Talent & Pro
Sonja Jahangiri
Teamleider

SONJA JAHANGIRI: TEAMLEIDER BIJ HET PERFORMANCE CENTER

Als teamleider en schadebehandelaar voor Klaverblad op het Performance Center van Talent&Pro is het continu drie ballen in de lucht houden: de consultants, de opdrachtgever en Talent&Pro. Maar daar draait T&P consultant en Pro’er Sonja Jahangiri (25) haar hand niet voor om. Elke dag stapt ze op haar elektrische fiets vanuit Houten richting het Performance Center in Utrecht. Het onderdeel van Talent&Pro, waar een team consultants op onze eigen locatie projecten en processen voor opdrachtgevers uitvoert, biedt deze ‘Pro’er’ meer dan genoeg uitdaging. Hard werken combineert Sonja graag met ontspanning. Met koken als favoriete oplaadpunt. Vandaag nemen we vooral een kijkje in haar carrière-keuken…

SONJA, HOE KWAM JE BIJ TALENT&PRO TERECHT?

Dat is een leuk verhaal. Ik kom namelijk uit de culturele hoek. Ik studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming en ben in het verleden veel bezig geweest met theater, agogiek en educatie. Ik heb ook een tijdje met veel plezier in het onderwijs gewerkt, in Amsterdam. Via mijn nichtje maakte ik kennis met de verzekeringswereld. Ik heb me goed ingelezen en ontdekte toen de traineeships van Talent&Pro.

WAT HEEFT HET TRAINEESHIP VAN TALENT&PRO JOU GEBRACHT?

De afgelopen jaren ben ik rustiger, zakelijker en professioneler geworden. Ik kwam binnen als een losgeslagen stuiterbal en was vaak bezig met wat anderen van me vonden. Dat heb ik echt los kunnen laten. Ik kan me in een aantal vaardigheden wel zeker nog verder ontwikkelen. Plannen blijft een dingetje. Als je een team moet aansturen is het soms ook belangrijk dat je structuur aanbrengt in de werkzaamheden en in je eigen werkweek. Ik ga goed op vrijheid en flexibiliteit, maar werken is toch vaak een teamsport. Een goede planning helpt je beter samenwerken.

WANNEER MAAK JIJ GEBRUIK VAN JE PEOPLE MANAGER?

Zo vaak als nodig is natuurlijk. Ik schroom niet om mijn People Manager te appen wanneer ik daar behoefte aan heb. Ik vind de People Manager zo’n mooi concept. Sterker nog, ik zou over een paar jaar dolgraag zelf de functie van People Manager invullen om starters en professionals te coachen en adviseren bij alle zaken die te maken hebben werken en persoonlijke groei. Van competentie-ontwikkeling tot de juiste werk-privé balans en sparren over de kleine succesjes en werkirritaties die iedereen weleens heeft. Collega’s helpen bij het kanaliseren van hun ambitie, kwaliteiten en valkuilen naar iets waar ze trots op kunnen zijn, dat is misschien wel het mooiste wat er is.

“Collega’s helpen bij het kanaliseren van hun ambitie, kwaliteiten en valkuilen naar iets waar ze trots op kunnen zijn, dat is misschien wel het mooiste wat er is.”

WAAR BEN JE TOT NU TOE ZELF HET TROTST OP?

Ik ben het trotst dat ik mezelf teamleider van een geweldig team binnen het Performance Center mag noemen. Ik ben trots dat ik heb durven uitspreken dat ik dat graag zou willen doen, maar vooral ook trots dat het me gelukt is. Ik voel en waardeer dat vertrouwen enorm en dat geeft me weer energie om samen met het team elke dag weer mooie stappen te zetten.

WAT MOTIVEERT JOU OM OP HET PERFORMANCE CENTER TE WERKEN?

Als teamleider ben ik gek op de bruisende energie die daar is. Iedereen die op het Performance Center werkt, wil er een goede dag van maken. We sparren onderling veel en zijn eerlijk naar elkaar. Die energie binnen het Performance Center en binnen mijn team zijn een sterke motivator om met het Performance Center successen te blijven boeken.

JE STAAT BEKEND OM JE ENERGIEKE KARAKTER, WAT DOE JE GRAAG ALS HET EVEN TEGENZIT?

Goeie vraag. Want ook dat gebeurt weleens. Als teamleider op het Performance Center werk je eigenlijk voor drie partijen: je team, je opdrachtgever en Talent&Pro. Dat kan hectisch en stressvol zijn. Koken biedt mij ontspanning na zulke dagen. Ik ben er gek op. Als ik een klotedag heb gehad bereid ik zo een vijfgangendiner. Je kunt tijdens het koken ook aan me zien hoe mijn dag was. Heb ik mijn oortjes in? Dan kun je me beter met rust laten. Maar als de muziek lekker hard staat en ik een glas wijn in mijn hand heb, dan weet je dat het een goede dag is geweest.

“Als ik een klotedag heb gehad bereid ik zo een vijfgangendiner.”

LEKKER, WAT IS JOUW SPECIALITEIT?

Als je het mijn vrienden vraagt zullen ze waarschijnlijk antwoorden met mijn kip met salieboter geserveerd met een romige citroentagliatelle. Maar ik zet elke dag wel een lekker gerecht op tafel. Het liefst werk ik zoveel mogelijk met producten uit eigen streek. Mijn zus vindt koken niets, maar ik ben er heel blij mee dat ik de kookgenen wel heb gekregen.

JE WILT PEOPLE MANAGER WORDEN, HOE GA JE DAAR KOMEN

Elke dag en opdracht zie ik als een voorbereiding daarop. Dat geldt voor mijn huidige opdracht en voor de opdracht die ik hierna graag zou willen doen, als klachtenbehandelaar. Als klachtenbehandelaar krijg je veel te maken met weerstand en emotie. Dat herkennen en daarmee omgaan wil ik leren. Die gespreksvaardigheden zijn belangrijk om te slagen als People Manager denk ik.

TOT SLOT, JOUW LEUKSTE T&P-ERVARING TOT NU TOE?

Zonder twijfel, de Talent&Pro Ski-trip! Maar vlak de escalatieborrel ook niet uit. Alle stoelen en tafels aan de kant op kantoor, en lekker dansen met z’n allen. Ik hou ervan.

JOUW EIGEN CARRIÈRE VANDAAG NOG STARTEN?

Net als Sonja jouw eerste carrièrestappen in de verzekeringswereld zetten? Bekijk dan het traineeship Verzekeringsmakelaar of het traineeship Letselschadebehandelaar. Op zoek naar een andere uitdaging? Neem snel een kijkje bij onze andere traineeships of vacatures.

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Talent&Pro

Recruitment
​Euclideslaan 2
3507 LE Utrecht
Nederland