Loading...

Bezig met laden...

Traineeship informatieprofessional Open op Orde bij Becis

Traineeship
Amsterdam
Bedrijf: Becis
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Traineeship informatieprofessional Open op Orde

Bij BECIS | DIOR bieden wij jou de kans om binnen één jaar een informatieprofessional te worden. Wil jij bijdragen aan het op orde brengen van de informatiehuishouding van de (Rijks)overheid? En wil je invloed hebben op de bewaring en vernietiging van overheidsinformatie? 

Waarom Open op Orde?

Informatiehuishouding op orde is essentieel voor de taken die een overheidsorganisatie uitvoert. Om die informatiehuishouding te verbeteren en transparanter te maken, heeft de Rijksoverheid in april 2021 het actieplan Open op Orde gelanceerd. Wij helpen de overheid bij het uitvoeren van dit plan en daar kunnen wij informatieprofessionals zoals jou goed bij gebruiken! 

Hoe ziet het traineeship eruit?

Tijdens het traineeship informatieprofessional Open op Orde combineer je theorie met praktijk. Je begint met trainingen op het gebied van informatiebeheer in de volle breedte. Dit betekent dat er naast selectie en waardering van archieven ook fundamenten van het vakgebied, wet- en regelgeving en informatiehuishouding aan bod komen. Tegelijkertijd ga je zo snel mogelijk aan de slag met een project dat aansluit bij de opleiding. Er is sprake van een dagelijkse ‘coaching on the job’, zodat je je nieuwe vak goed onder de knie krijgt. 

Maar een traineeship is natuurlijk niet compleet zonder training in projectmatig en procesmatig werken. Je gaat daarom de Prince II en een LEAN Orange Belt training volgen. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en – effectiviteit onder andere door middel van intervisie en coaching. 

Wat ga je doen?

Als informatieprofessional Open op Orde ga jij je bezighouden met het verzamelen, ordenen, ontsluiten en beschikbaar maken van archiefbestanden. Ook bewaak je de kwaliteit van de gegevensverzameling(en) en borg je de informatievoorziening. Jij beoordeelt de inhoud van dossiers en documenten die aan jou zijn toegewezen. Dit doe je aan de hand van beschikbare kaders. Vervolgens bepaal jij wat er wel en niet bewaard moet worden. Moet iets bewaard worden? Dan maak je een korte omschrijving van de inhoud. Moet iets niet bewaard worden? Deze dossiers en/of documenten worden, na toestemming, vernietigd. Ook voer je ondersteunende werkzaamheden uit voor het omgaan met documenten, gegevens en diverse complexe gegevensstromen.

Hoe ziet onze ideale trainee eruit?

 • Je hebt onlangs je hbo- of wo-diploma behaald.
 • Je hoeft geen werkervaring (in het vakgebied) te hebben, maar complexe werkzaamheden kun jij je wel eigen maken. 
 • Je hebt affiniteit met de Nederlandse overheid. 
 • Je kunt abstract denken, bent accuraat en werkt gestructureerd.
 • Je kunt uitstekend informatie ordenen en samenvatten. 
 • Je houdt ervan om projecten binnen de doelstellingen te laten slagen. 
 • Je kunt goed werken in een team, denkt in oplossingen en bent betrokken en betrouwbaar. 
 • Je bent erg gemotiveerd en nieuwsgierig. 

Ariane de Haas Adviseur BECIS

Wat bieden wij jou?

 • Een brug naar de digitale wereld van informatiemanagement. 
 • Een uitdagend leertraject waarbij je direct start op een opdracht en je daarnaast aan de slag gaat met je professionele ontwikkeling.
 • Werken in een vooruitstrevende organisatie, met energieke en betrokken collega’s die jou graag (op weg)
 • Échte aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Via onze DIOR Academy bieden wij je de mogelijkheid om je verder te verdiepen en je kennis up-to-date te houden.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap: vanaf het begin word je uitgedaagd om mee te denken met de doorontwikkeling van BECIS | DIOR en onze innovatieve dienstverlening.
 • Een startsalaris van € 2.000 o.b.v. 40 uur
 • En natuurlijk een laptop, iPhone, 24 vakantiedagen en een OV Businesscard.
 • De juiste middelen om goed vanuit huis te kunnen werken.

Wie is BECIS | DIOR?  

Wij zijn BECIS | DIOR, hét adviesbureau en opleidingsinstituut op het gebied van informatiemanagement. Ons doel is om met de kennis en ervaring die wij in huis hebben, Rijksorganisaties te helpen hun informatiehuishouding open op orde te brengen. Dit doen we op een manier die écht werkt, voor nu en in de toekomst. Door overheidsinformatie op de juiste manier te bewaren, kunnen o.a. burgers, journalisten, onderzoekers en toekomstige generaties inzicht krijgen in belangrijke keuzes. Op die manier leveren wij een bijdrage aan een beter en mooier Nederland. Met een hecht team van ongeveer 50 adviseurs en informatiespecialisten werken wij iedere dag met enorm veel energie en passie aan uitdagende informatievraagstukken binnen de overheid. Deel jij dezelfde passie voor het vakgebied? Sluit je dan aan bij BECIS |DIOR, dan maken we samen het verschil!

sollicitatieprocedure BECIS

Vragen?

Sharon Emmerig recruiter BECIS

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Voor vragen over deze vacature mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82. Past de functie niet bij jou, maar ken je iemand die aan de omschrijving voldoet? Stuur de vacature dan gerust door.

Medewerkers aan het woord
Eline Laan Adviseur in opleiding BECIS
BECIS biedt eindeloze ontwikkelmogelijkheden, zowel op inhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Idil Warsame Adviseur in Opleiding BECIS
Ik heb veel mogen leren over de mens-kant van complexe organisatie transities.
Nina Jongejan Adviseur in Opleiding BECIS
Wat mij het meest aanspreekt aan het vak, is het menselijke aspect!

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

BECIS

Elske Visser
Corporate Recruiter

Henri Polaklaan 38
1018 CT Amsterdam
Nederland

06 12 76 51 01
[email protected]
www.becis.nl

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden