Loading...

Bezig met laden...

IT Traineeship bij Calco

Traineeship
Amsterdam
Bedrijf: Calco
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

IT Traineeship Calco

Zonder IT achtergrond carrière maken in de IT? Het kan bij Calco!

Ja, je leest het goed! Ook zonder IT achtergrond kun jij aan de slag in de meest innovatieve bedrijfssector van dit moment. Wij geloven namelijk dat al jouw eerdere ervaringen bijdragen aan het succes van jouw toekomstige IT carrière. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het IT traineeship? We vertellen je graag meer!

Over het traineeship

Bij het IT traineeship van Calco krijg je dé kans om de theorie direct toe te passen in praktijk. In zo’n twee jaar tijd maak jij je de wereld van IT eigen. De eerste twee maanden van het traject word je opgeleid in ons interne opleidingscentrum in Amsterdam. We laten je alle basisfacetten van de IT zien. Maar naast de hard skills, ontwikkel jij bij Calco ook je soft skills. Zit de opleidingsperiode erop? Dan ga je 24 maanden op inzet bij een top 200 bedrijf in Nederland. Ook tijdens je inzet blijven we je ondersteunen met een persoonlijke coach en kun jij je via ons opleidingscentrum verder ontwikkelen om je ambities te realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Richtingen

Automatiseren
Hierbij focus je je op het automatiseren van processen en de interactie tussen applicaties. Je leert de taal PowerShell, richt je op beheer om processen te doorgronden.

Business IT
Je beheerst en ondersteunt IT-processen en -projecten en bent dus de schakel tussen IT en business. Certificaten die jij kunt behalen zijn o.a. ITIL Foundation en Scrum.

Data
Je richt je op het beheren, ontwerpen en verwerken van datasets en data-opslag. Je leert werken met SQL, Power BI en je gaat dieper in op Excel.

Development
Het bouwen en aanpassen van applicaties. Je leert programmeren, bijvoorbeeld in talen als Java en Python of C#. Ook leer je de werkmethode Scrum (Agile framework).

Infrastructuur
Hierbij ben je bezig met het inrichten of aanpassen van een IT infrastructuur voor het ondersteunen van IT services. Je kunt de certificaten ITIL en Azure Fundamentals behalen.

Operations
Als jij gaat voor de richting Operations, leer je hoe je IT-services kunt ondersteunen en verbeteren. Beheer en ITIL Foundation of ASL2 komen aan de orde.

Risk & Security
Jij houdt het IT landschap veilig voor gebruikers en weert hackers Je kunt het Cyber and IT Security Foundation certificaat en het ISMS-certificaat behalen.

Testen
Je onderzoekt, controleert en test functionaliteiten in IT applicaties. Je doet ervaring op met meerdere scripttalen en je gaat voor het certificaat TMAP Suite Test Engineer.

De voordelen van ons traineeship voor jou

 • Je krijgt meteen een vast contract
 • Wij betalen jou vanaf dag 1
 • We helpen je bij het maken van de switch
 • Je krijgt een coach die je begeleidt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • We zorgen voor een plek bij een top 200 bedrijf
 • Je krijgt een NS business card die je 24/7 mag gebruiken

Voor wie is ons IT traineeship geschikt?

Calco biedt kandidaten al sinds 2004 de kans om een switch te maken naar de IT. Inmiddels hebben wij al zo’n 3.000 trainees opgeleid en begeleid naar een carrière in de IT of Finance.

Omdat de IT van oudsher een ‘mannenwereld’ is, zien wij het als onze missie om hier verandering in aan te brengen. Wij streven naar een zo volledig mogelijke representatieve afspiegeling van de maatschappij binnen ons bedrijf. Wij blijven zoeken naar mogelijkheden om het voor iedereen nog meer ''thuis te maken” en kansengelijkheid nog verder te bevorderen binnen ons bedrijf en binnen de IT.

Wij verwelkomen iedereen bij Calco; waar je ook vandaan komt, waar je je mee identificeert, in gelooft of op wie je verliefd wordt. Ook de studiekeuze die je gemaakt hebt, is voor ons van minder belang. Wij kijken liever naar je potentie en talent.

Jouw profiel

 • Je hebt een hbo- of wo bachelor diploma. Je studierichting maakt niet uit (geen bachelor diploma? Check onze Potentials vacature)
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (harde eis)
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
 • Je wil jezelf graag ontwikkelen op het gebied van IT
 • Jij kunt jouw hoofd koel houden in drukke periodes en vindt zowel zelfstandig werken als in groepsverband werken prettig
 • Je bent reisbereid. Woon je ver van de Randstad af? Dan kunnen we je tijdelijk huisvesting bieden.

Ons aanbod aan jou

 • De kans om te ontdekken welke functie binnen IT bij jou past
 • Je wordt betaald vanaf dag 1 van het traineeship (en vanaf inzet zo’n €2500 bruto per maand)
 • Je ontvangt een vast contract van Calco
 • 26 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld
 • Al een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt al met de Crash Course beginnen en daarna kun jij gewoon op vakantie gaan
 • Persoonlijke begeleiding bij jouw ontwikkeling door een eigen fieldmanager (coach)
 • De kans terecht te komen bij een top 200 bedrijf van Nederland
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden
 • Een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer of een ov-vergoeding tijdens je opleidingsperiode. Ga jij op inzet bij de opdrachtgever? Dan ontvang je een NS Business card die je 24/7 mag gebruiken (dus ook privé)
Medewerkers aan het woord
Mike Wallet Calco
Vakjargon, hoe ga je ermee om?
Foto Marjan van Appeldoorn
5 tips voor een succesvolle inzet
Foto Olga Krabbe
Mijn onverwachtse droombaan
Floor Philippen
I either win or I learn

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Calco

Cicillia Sloote
Campus Recruiter

Gatwickstraat 21
1043GL Amsterdam
Nederland

+31(0)20 7652 652
[email protected]
www.calco.nl

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden