Loading...

Bezig met laden...

Traineeship Adviseur Onderwijsprocessen bij Omix

Traineeship
Deventer
Bedrijf: Omix
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Traineeship Adviseur Onderwijsprocessen

Startdata 2024: 1 april, 1 juni, 1 september en 1 november.

Ben jij net (of bijna) afgestudeerd en wil je binnen het onderwijs aan de slag maar weet je nog niet precies in welke functie? Of wil je gewoon graag ervaring opdoen bij verschillende onderwijsinstellingen en/of misschien ook wel in verschillende functies? Lees dan snel verder!

Als Young Professional werk je bij mbo, hbo en wo instellingen door heel Nederland in steeds verschillende rollen. Daarnaast word je begeleid door Omix en volg je een opleiding op het gebied van verschillende onderwijsprocessen. Zo krijg jij de kans je professioneel te ontwikkelen tot expert in onderwijslogistiek. Bij Omix zorgen we ervoor dat onze Young Professionals met de juiste begeleiding en binnen een groot netwerk van organisaties de eerste, tweede en derde stap maken in hun carrière. We kennen de markt als geen ander en schakelen razendsnel. Een vliegende start om te groeien naar een rol als adviseur of projectleider.

Heb jij zin om je aan te sluiten bij Omix? Wij zijn een mensgerichte en flexibele organisatie, waar veel mogelijk is. Ons prachtige hoofdkantoor is gevestigd in een monumentaal pand in Hartje Deventer. Inmiddels werken er meer dan 100 onderwijsprofessionals via Omix bij verschillende onderwijsinstellingen door heel Nederland. Een warm hart voor onderwijs, een maatschappelijk belang dienen en belangstelling hebben voor groei en ontwikkeling hebben we met zijn allen gemeen. Sluit jij je aan?

 • HBO en WO traineeship
 • Door heel Nederland
 • 40 uur
 • Startdata 2024: per 1 februari, 1 april, 1 juni, 1 september en 1 november.

Wat ga je doen? 

Tijdens het eerste jaar van het traineeship maak je kennis met onderwijslogistiek door direct aan de slag te gaan in verschillende uitvoerende rollen. De focusgebieden waarbinnen dit gebeurt zijn curriculummanagement, studentinformatie, toetsing en examinering, learning- en managementsystemen en kwaliteitszorg. Gaandeweg het tweede jaar ontwikkel jij je vanuit operationele functies met uitstapjes naar meer tactische functies waarbij je de kennis en ervaring die je eerder in het traject hebt opgedaan kunt inzetten. Door de grote variëteit in opdrachten en opdrachtgevers waar je terecht komt, kun je je razendsnel ontwikkelen en maak je je de wereld van de onderwijslogistiek in een korte tijd eigen. Tijdens de opdrachten word je begeleidt door jouw opdrachtmanager. Deze persoon is jouw sparringpartner en coach en is tevens de contactpersoon voor jouw opdrachtgever. Bij de opdrachtmanager kan je terecht met al jouw vragen en zaken die spelen rondom jouw werkzaamheden, opdrachten en persoonlijke/zakelijke ontwikkeling.

Wat staat er allemaal op het programma voor onze trainees?

 • Jaarlijks werk je voor verschillende opdrachtgevers, gemiddeld 3 tot 5;
 • Op trainingsdagen werk je aan opbouw van kennis en ontwikkeling;
 • Je leert o.a. over de student life cycle en onderwijsontwikkeling;
 • Op persoonlijk vlak investeren we in visie, netwerk opbouwen, projectmatig werken, verandermanagement en leidinggeven;
 • Je neemt deel aan teambuilding en diverse uitjes, ook met je Omix collega’s.

Werken bij Omix Young Professionals

Over Omix

Onderwijs waarin studenten, docenten en andere onderwijsprofessionals kunnen excelleren. Dat is waar Omix zich iedere dag voor inzet bij onderwijsinstellingen door heel Nederland. Dit doen wij achter de schermen in diverse rollen binnen de onderwijslogistiek. Onderwijslogistiek omvat de processen die ondersteunend zijn aan het onderwijs, zoals onderwijsontwikkeling, planning en roostering, onderwijs- en studentenadministratie, studievoortgang, diplomering, kwaliteitszorg en beleid. Wij bieden begeleiding of ondersteuning aan onderwijsinstellingen wanneer ze behoefte hebben aan extra capaciteit, of specifieke kennis en expertise willen inschakelen op het gebied van onderwijslogistiek. Onze professionals streven hierbij naar continue verbetering en innovatie van de onderwijslogistiek. Wij gebruiken onze kennis en ervaring om samen met onze klanten aan duurzame oplossingen te werken. Bij iedere aanpak staat de mens centraal. 

Omix is een dynamisch bedrijf dat binnen Nederland al jaren hard groeit en nu ook stappen in het buitenland aan het zetten is. Ons hoofdkantoor zit in Deventer, maar veel collega’s werken op locatie bij de klant. Onze Omix consultants werken op project- of detacheringsbasis bij voortgezet onderwijsinstellingen, mbo’s, hbo’s en universiteiten door heel Nederland. Bij Omix leiden we onze consultants intern op en staat de persoonlijke en professionele ontwikkeling van al onze collega’s hoog op de agenda. Met ons grote netwerk en brede en specialistische kennis over de organisatie van het onderwijsproces zijn wij marktleider binnen ons vakgebied. Wij weten als geen ander: Goed onderwijs werkt alleen als het goed georganiseerd is!

Zie ook onze website www.omix.nl voor meer informatie over Omix. Omix is opgedeeld in verschillende teams. Ga je als Adviseur Onderwijsprocessen bij Omix aan de slag, dan kom je terecht in het team van Omix Young Professionals. 

Over Omix Young Professionals

De Young Professionals zijn de jonge talenten van Omix. Zij organiseren zich als een netwerk dat individueel aan het werk is aan onderwijslogistiek bij onderwijsinstellingen door het hele land, maar regelmatig bij elkaar komt en kennis en ervaringen uitwisselt. De lijntjes binnen Omix Young Professionals zijn kort. Er is dan ook veel zicht op jou als persoon. Naast de opleidingsdagen die je volgt is er ook altijd begeleiding op persoonlijk vlak. Intervisie speelt hierbij een belangrijke rol. 

De eerste 2 jaar van het vijfjarig Young Professionals programma bestaat uit een traineeship gericht op pas afgestudeerde studenten. Heb je al enige relevante werkervaring? Dan is er ook de mogelijkheid om vanaf het derde jaar als Junior Adviseur Onderwijsprocessen in te stromen. Na afloop van het programma heb je de mogelijkheid om als consultant bij Omix Onderwijsplanners of Omix Interim Professionals aan de slag te gaan.

Omix groepsfoto trainees

Wie past bij ons?

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma. Je bent recent afgestudeerd of hebt al enige werkervaring na je afstuderen;
 • Je bent sociaal en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent nieuwsgierig en leergierig, je vindt snel je weg in een nieuwe omgeving;
 • Je bent klantgericht, proactief en flexibel;
 • Het lijkt je leuk om bij opdrachtgevers door het hele land te werken;
 • Heb je naast je studie relevante nevenactiviteiten gedaan binnen de onderwijsorganisatie, dan is dat zeker een pré. 

Wij vinden het belangrijk om in onze medewerkers te investeren en jij vindt het belangrijk om in jezelf te investeren. Met jouw energieke uitstraling vertegenwoordig je Omix in het onderwijs en vanuit jouw sterke analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen ben je in staat om van inzicht naar advies te gaan. 

Wat bieden wij?

Bij Omix vinden we het belangrijk dat er ruimte en aandacht is voor ieders persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij veel van onze functies staat doorgroeien standaard op de agenda, maar ook bij andere functies is dit altijd bespreekbaar. Ook is er ruimte voor inbreng en wordt het gewaardeerd als je jouw ideeën deelt. Samenwerken vinden wij erg belangrijk. Je komt dan ook te werken binnen een netwerk van professionele collega’s die voor je klaarstaan. Daarbij organiseren we regelmatig inhoudelijke, sociale en sportieve activiteiten en staat je veel gezelligheid met leuke collega’s te wachten! 

Met betrekking tot arbeidsvoorwaarden bieden wij: 

 • Startsalaris €2736,- bruto, na 1 jaar €2887,- bruto, na 2 jaar €3149,- bruto;
 • 39 vakantiedagen (26 dagen + extra opbouw van 13 dagen);
 • Hybride werken; 
 • De keuze tussen een leaseauto of zakelijk eersteklas reizen;
 • Een laptop;
 • Indien nodig worden hotelovernachtingen vergoed.
 • Jaarcontract met uitzicht op verlenging en een vaste aanstelling na 2 jaar.

Ontmoet onze Omix trainees

Meer weten of direct solliciteren?

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan gerust contact op met Debbie Snippe, corporate recruiter. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-15481517

Interesse om aan de slag te gaan als Trainee Adviseur Onderwijsprocessen? Klik dan op onderstaande sollicitatiebutton.

Medewerkers aan het woord
Paula Verschoof Implementatieadviseur Omix
Mijn scope werd steeds groter
Jorn de Reus Adviseur Onderwijsprocessen Omix
Het samenwerken en communiceren voelt als thuiskomen

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Omix

Debbie Snippe-Wever
Senior Corporate Recruiter

Stromarkt 8
7411PJ Deventer
Nederland

[email protected]
Werken bij Omix

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden