Loading...

Bezig met laden...

Traineeship Specialist Onderwijslogistiek VO bij Omix

Traineeship
Deventer
Bedrijf: Omix
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Traineeship Specialist Onderwijslogistiek VO

Wil jij het verschil maken voor leerlingen en docenten en heb jij een talent voor organiseren en plannen? Dan is ons traineeship Specialist Onderwijslogistiek in het voortgezet onderwijs zeker iets voor jou!  Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s die de uitdaging aan willen gaan om zich in het 2-jarige traineeship te ontwikkelen tot Specialist Onderwijslogistiek Voortgezet Onderwijs.

 • HBO en WO traineeship
 • Door heel Nederland
 • 40 uur

Wat ga je doen?

Jij gaat je ontwikkelen tot Specialist Onderwijslogistiek. Dit doe je bij ons traineeship niet zonder handvatten en een netwerk van specialisten om je heen. Wij bieden jou een traineeship op maat aan, waarin je start met het opdoen van basiskennis over de organisatie van ons voortgezet onderwijs. Dit breng je in de praktijk door een uitdagende planning- of roosterklus bij een VO-school. Zo leer je het onderwijs en het vakgebied goed kennen. Op jouw eigen tempo stroom je door naar complexere vraagstukken binnen bijvoorbeeld formatieplanning en leerlingvolgsystemen.  

Als trainee Specialist Onderwijslogistiek VO werk je op opdrachtbasis bij verschillende vo-scholen door heel Nederland. Tijdens jouw opdrachten overleg je veel met teamleiders, docenten en het management van de scholen. Naast je opdrachten volg je onze trainingen die gericht zijn op onderwijsplanning en onderwijsorganisatie. Iedere school is uniek en de uitdagingen waar je bij scholen mee te maken krijgt zullen ook erg divers zijn. Je leert hierdoor advies op maat te geven, passend bij het onderwijs van de school.

Wat staat er allemaal op het programma voor onze trainees?

 • Jaarlijks werk je bij verschillende onderwijsopdrachtgevers. Je hebt doorgaans 1 á 2 opdrachten tegelijkertijd lopen waar je zelfstandig werkt. 
 • In jouw fulltime werkweek staan er naast de opdrachten bij de klant verschillende trainingsdagen op de planning gedurende het jaar. Tijdens deze dagen werk je aan de opbouw van je kennis en ontwikkeling. De trainingsdagen vereisen enige voorbereiding. De voorbereiding zal in je eigen tijd plaats vinden. 
 • Tijdens de opdrachten word je begeleid door jouw opdrachtmanager. Deze persoon is jouw sparringpartner en coach en is tevens de contactpersoon voor jouw opdrachtgever. Bij de opdrachtmanager kan je terecht met al jouw vragen en zaken die spelen rondom jouw werkzaamheden, opdrachten en persoonlijke/zakelijke ontwikkeling.
 • Behalve de trainingsdagen, zijn er ook momenten waarop kennisdeling, teambuilding of leuke uitjes gepland zijn met het hele team en ook met Omix collega’s vanuit andere teams. 
 • Na het eerste jaar vindt er een evaluatie plaats waarbij in wederzijds overleg wordt bekeken of het traineeship goed bij zowel jouw als onze verwachtingen aansluit.  
 • Na het succesvol doorlopen van het traineeship kan je, afhankelijk van je ambitie en ontwikkeling, doorgroeien tot bijvoorbeeld adviseur, leerlingvolgsysteem beheerder of trainer.

Over Omix

Onderwijs waarin studenten, docenten en andere onderwijsprofessionals kunnen excelleren. Dat is waar Omix zich iedere dag voor inzet bij onderwijsinstellingen door heel Nederland. Dit doen wij achter de schermen in diverse rollen binnen de onderwijslogistiek. Onderwijslogistiek omvat de processen die ondersteunend zijn aan het onderwijs, zoals onderwijsontwikkeling, planning en roostering, onderwijs- en studentenadministratie, studievoortgang, diplomering, kwaliteitszorg en beleid. Wij bieden begeleiding of ondersteuning aan onderwijsinstellingen wanneer ze behoefte hebben aan extra capaciteit, of specifieke kennis en expertise willen inschakelen op het gebied van onderwijslogistiek. Onze professionals streven hierbij naar continue verbetering en innovatie van de onderwijslogistiek. Wij gebruiken onze kennis en ervaring om samen met onze klanten aan duurzame oplossingen te werken. Bij iedere aanpak staat de mens centraal.

Omix is een dynamisch bedrijf dat binnen Nederland al jaren hard groeit en nu ook stappen in het buitenland aan het zetten is. Ons hoofdkantoor zit in Deventer, maar veel collega’s werken op locatie bij de klant. Onze Omix consultants werken op project- of detacheringsbasis bij voortgezet onderwijsinstellingen, mbo’s, hbo’s en universiteiten door heel Nederland. Bij Omix leiden we onze consultants intern op en staat de persoonlijke en professionele ontwikkeling van al onze collega’s hoog op de agenda. Met ons grote netwerk en brede en specialistische kennis over de organisatie van het onderwijsproces zijn wij marktleider binnen ons vakgebied. Wij weten als geen ander: Goed onderwijs werkt alleen als het goed georganiseerd is!

Zie ook onze website  www.omix.nl  voor meer informatie over Omix.

Omix is opgedeeld in een verschillende teams. Ga je als Trainee Specialist Onderwijslogistiek VO bij Omix aan de slag, dan kom je terecht in het team van Omix VO Professionals.

Over Omix VO Professionals

Omix VO Professionals zorgt voor roostermakers, team- en projectleiders, adviseurs en andere vormen van begeleiding op het gebied van roostering, formatie en leerlingvolgsystemen bij scholen in het voortgezet onderwijs. Dit doen wij met een passie voor het onderwijs en alle processen die hieraan ondersteunend zijn. Medewerkers van Omix VO Professionals zijn vakmensen die met de school meedenken en communicatief sterk zijn. Het team van Omix VO Professionals bestaat uit vaste specialisten, trainees en flex medewerkers. Deze laatste groep treedt na een afgesproken periode of bij de onderwijsinstelling in dienst of bij Omix VO Professionals in vaste dienst.

Wie ben jij?

 • Je bent afgestudeerd op hbo- of wo-niveau en je hebt maximaal 3 jaar werkervaring;
 • Je hebt een passie voor onderwijs en organiseren;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent sociaal;
 • Je bent nieuwsgierig en hebt een sterk analytisch vermogen;
 • Je hebt organisatietalent en bent goed in schakelen en overzicht houden;
 • Je bent klantgericht, ondernemend, je staat stevig in je schoenen en hebt oog voor de wensen en behoeften van anderen;
 • Je bent daadkrachtig en flexibel, maar ook standvastig waar nodig;
 • En daarnaast ben je bereid (veel) te reizen voor je werk!

Omix groepsfoto trainees

Wat bieden wij?

Bij Omix vinden we het belangrijk dat er ruimte en aandacht is voor ieders persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij veel van onze functies staat doorgroeien standaard op de agenda, maar ook bij andere functies is dit altijd bespreekbaar. Ook is er ruimte voor inbreng en wordt het gewaardeerd als je jouw ideeën deelt. Samenwerken vinden wij erg belangrijk. Je komt dan ook te werken binnen een netwerk van professionele collega’s die voor je klaarstaan. Daarbij organiseren we regelmatig inhoudelijke, sociale en sportieve activiteiten en staat je veel gezelligheid met leuke collega’s te wachten!

Met betrekking tot arbeidsvoorwaarden bieden wij:

 • Een marktconform salaris o.b.v. je ervaring;
 • Een laptop; 
 • De keuze tussen een leaseauto of zakelijk eersteklas reizen; 
 • Wanneer nodig worden hotelovernachtingen vergoed; 
 • Een jaarcontract (met uitzicht op verlenging en een vaste aanstelling na 2 jaar); 
 • 26 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, vakantiedagen worden naar rato berekend;
 • Een uitgebreid opleidingsprogramma.  

Ontmoet onze Omix trainees

Meer weten of direct solliciteren?

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan gerust contact op met Debbie Snippe, corporate recruiter. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-15481517

Interesse om aan de slag te gaan als Trainee Specialist Onderwijslogistiek VO? Klik dan op onderstaande sollicitatiebutton.

Medewerkers aan het woord
Paula Verschoof Implementatieadviseur Omix
Mijn scope werd steeds groter
Jorn de Reus Adviseur Onderwijsprocessen Omix
Het samenwerken en communiceren voelt als thuiskomen

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Omix

Debbie Snippe-Wever
Senior Corporate Recruiter

Stromarkt 8
7411PJ Deventer
Nederland

[email protected]
Werken bij Omix

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden