1. Home
 2. Bedrijfspresentaties
 3. Werken bij Gemeente Den Haag
 4. Gemeente Den Haag carrière informatie

Gemeente Den Haag

Op talentenjacht!
Wie zoeken wij?

Ons traineeprogramma is iets voor jou omdat...

 • wilt je unieke zelf zijn en bent bereid deze steeds meer te laten zien;
 • hebt binding met Den Haag en hart voor het publieke domein;
 • bent gedreven en wil jezelf én de stad ontwikkelen;
 • gebruikt je talenten om in verbinding met anderen tot een beter resultaat te komen;
 • bent bereid door middel van zelfreflectie en feedback van anderen te werken aan je persoonlijke groei.

Wij zijn vooral nieuwsgierig naar jou als persoon. Jouw persoonlijkheid en motivatie kunnen ons helpen inzicht daarin te krijgen. Wat is jouw talent, welke impact wil jij creëren en wat wil je graag leren? Laat daarin dus los wat je denkt dat wij graag willen horen en probeer je motivatie zo eigen mogelijk te maken.
 

Waar wij in geloven

Den Haag is constant in beweging. De uitdagingen waar de gemeente Den Haag voor staat vragen om creatieve en moderne oplossingen.​ Het benutten van het potentieel van alle bewoners en ondernemers, werken aan veiligheid en bouwen aan een duurzame stad, vraagt om gedreven talenten met divers perspectief. ​Talenten die vanuit zelfbewustzijn en in verbinding met hun omgeving de stad van de toekomst vormgeven. Waar een plek is voor iedereen. Vanuit moed en vertrouwen, durven en doen. ​

In het traineeprogramma staat je talent voorop en is er ruimte voor het ontwikkelen van jouw authentieke vorm van leiderschap. Nieuw leiderschap waarin jij met jouw unieke visie, waarden en kwaliteiten impact maakt op jouw manier. Hiermee creëer je ruimte om de diversiteit van de stad te benutten voor het Den Haag van de toekomst. ​

Je staat zelf aan het stuur van je ontwikkeling. Het opleidingsprogramma draait om het benutten van jouw kwaliteiten en talenten en biedt plek en begeleiding om je eigen-wijsheid verder te ontwikkelen. Wij scheppen de ruimte zodat jij jezelf kunt zijn, en jij pakt de ruimte om jezelf steeds meer te laten zien.  ​

Met hart voor Den Haag.​

Leren waar je voor staat. Geloven in wat je kan. Zijn wie je bent.

Waarom kiezen starters voor ons?

De koningin. De regering. Prinsjesdag. Het maakt Den Haag bijzonder. Het maakt werken voor Den Haag bijzonder. Maar dat niet alleen.

Derde stad van Nederland Met 500.000 inwoners is Den Haag de derde stad van Nederland. Dat maakt werken voor Den Haag spannend, leuk en interessant. In grote steden gebeurt meer, is de impact van je werk groter en sta je meer in de schijnwerpers.

Als internationale stad van vrede en recht speelt Den Haag een belangrijke rol in de wereld. De verschillende gerechtshoven en het Joegoslavië-tribunaal zijn daar voorbeelden van. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot tweede VN-stad in de wereld.

Prettig woon-, werk-, leefklimaat Den Haag heeft alle voorzieningen van een wereldstad. Tegelijkertijd is het de groenste stad van Nederland en op een mooie zomerdag ren je direct na je werk de zee in.

Den Haag is volop in ontwikkeling Dat kun je zien als je in de stad rondloopt en om je heen kijkt. Het Central Innovation District en de Binckhorst zijn voorbeelden van grote en aansprekende projecten die er toe doen. Ook op de tekentafel borrelt en bruist het van de ideeën. Doel is: een beter woon-, werk- en leefklimaat voor iedereen. Grote stad, grote uitdagingen. Op allerlei terreinen kun je bouwen aan de toekomst van Den Haag.

Doorgroeimogelijkheden

Den Haag wil op alle fronten een aantrekkelijke werkgever zijn voor huidig en nieuw personeel. Dat betekent ook dat we serieus nagedacht hebben over loopbaanmogelijkheden van medewerkers binnen de gemeente. We willen het interessant houden. We bieden je de kans om door te groeien en om jezelf verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van cursussen en opleidingen. Plus we hebben een eigen loopbaancentrum waar je voor advies en begeleiding terechtkunt.

Heb je niet de ambitie om steeds een stapje hoger te willen, dan liggen er volop mogelijkheden om jezelf in de breedte te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld als beleidsmedewerker overstappen van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn naar de dienst Stedelijke Ontwikkeling. Of je kiest een ander beroep dat binnen jouw mogelijkheden ligt. Vanzelfsprekend moet je daarvoor wel de juiste bagage hebben of verkrijgen.

Opleidingen en cursussen

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Het traineeship is een fulltime programma van 40 uur per week. De verhouding tussen werkplek en opleidingstraject is 80% – 20%. Je volgt dus gemiddeld één dag per week het opleidingsprogramma, dat bestaat uit de volgende onderdelen:

Persoonlijk ontwikkelingsprogramma

Trainee word je omdat je ambitieus bent. Omdat je wilt groeien. Omdat je maatschappelijk betrokken bent. Om al die ambities waar te maken, is het belangrijk dat jij goed weet wie je bent en hoe je met je kwaliteiten en valkuilen omgaat. Daarom neem je deel aan een persoonlijk ontwikkelingsprogramma om jezelf verder te ontwikkelen, als professional en als mens.

Inhoudelijke trainingen

Om jou goed op weg te helpen tijdens de je traineeship, staat er ook een inhoudelijk trainingsprogramma voor je klaar. Onderwerpen als politiek-bestuurlijke gevoeligheden en projectmatig werken komen aan bod. Zo word jij een waardevol onderdeel van elk team.

In verbinding

Als trainee bouw je een groot netwerk op binnen en buiten de gemeente. Zowel vanuit jouw functies als door de interne en externe activiteiten die je met je mede-trainees organiseert. Ook brengt netwerkgroep IBT (Interbestuurlijke Trainees) trainees van verschillende overheidslagen bij elkaar om op diverse manieren kennis uit te wisselen.

Werkbezoeken

Samen met jouw traineegroep ga je op werkbezoek bij maatschappelijke organisaties in Den Haag. Denk aan een kijkje bij het Haagse daklozenloket of het Haagse GIS (Geographical Information System)-centrum, dat big data overzichtelijk visualiseert in kaarten. Maar denk ook aan een bezoek aan de Haagse stranden om te praten met de mensen achter diverse initiatieven om Kijkduin en Scheveningen aantrekkelijk te maken.

Organisatiebrede projecten

Het is belangrijk dat afdelingen binnen de gemeente Den Haag samenwerken. Samen met de andere trainees start je projecten voor organisatiebrede thema’s, zoals duurzaamheid. Onderdeel van zo’n project is bijvoorbeeld het organiseren van een symposium over dat thema, voor professionals binnen de gemeente Den Haag.

Team

Wij geloven in de waarde van samen ontdekken en groeien, daarom volg jij dit traineeprogramma niet alleen. Samen met een groep van zeven andere trainees vorm je een team, waarmee je de trainingen volgt. Tijdens het begin van het traineeprogramma wordt er veel aandacht besteed aan teambuilding en intervisie, zodat er met elkaar een veilige, vertrouwde basis wordt gecreëerd.

Primaire arbeidsvoorwaarden

Trainees ontvangen een startsalaris van €3108,- bruto per maand. Daarnaast krijg je eerst een contract van 12 maanden. Zijn wij beide tevreden? Dan bieden we je graag een vast contract aan.

Andere financiële regelingen

Individueel Keuzebudget

Bij de gemeente Den Haag krijg je een Individueel Keuzebudget. Dit budget kun je aan verschillende doelen besteden. Als je kinderen hebt of mantelzorger bent, heb je misschien extra verlofuren nodig. Of je wilt een opleiding volgen, sparen voor een grote uitgave of een nieuwe fiets hebben. Je kunt jouw budget inzetten voor één of meer van de volgende doelen:

 • het kopen van vakantie-uren
 • extra inkomen door uitbetaling
 • het financieren van een opleiding
 • de aanschaf van een fiets
 • de aanschaf van vakliteratuur
 • een aanvullende vergoeding voor de reiskosten van woon-werkverkeer
 • vakbondscontributies
 • bedrijfsfitness

Collectieve ziektekostenverzekering

Via ons collectieve contract met Menzis krijg je korting op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Ook dragen we bij in je ziektekosten.

Pensioenregeling

De gemeente Den Haag is aangesloten bij het ABP. Je bouwt gedurende je werk pensioen op voor later.

Reiskostenvergoeding

We bieden een reiskostenvergoeding in de vorm van een mobiliteitsbudget. Onze voorkeur? Dat je met het openbaar vervoer en/of de fiets naar het werk komt. Dus zorgen we voor een vergoeding van je reiskosten of geven je de mogelijkheid om een fiets aan te schaffen.

Verhuiskostenvergoeding

Wil je dichter bij je werk wonen en verhuis je naar Den Haag, dan vergoeden we je verhuiskosten. Je vorige woning moet dan wel buiten een straal van 20 kilometer rond Den Haag liggen, je verhuist binnen twee jaar na indiensttreding en je bent bij ons in vaste dienst.

Medewerkers aan het woord
Annemiek Luimes- Bijdragen aan individueel welzijn
Amine Harfach - Tijd om wat terug te doen voor de stad!
Narwan - Een WO Master trainee aan het woord
Orçun – Een Hbo trainee bij de Haagse Pandbrigade

Gemeente Den Haag

Spui 70
2511 BT Den Haag
Nederland

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden