Annemiek Luimes
Eerstejaars wo-trainee

Brede interesse

De meeste mensen kunnen zich nog wel herinneren wat ze vroeger wilden worden. Ik wilde dolfijnentrainster worden (wie niet?), maar ook dokter, juf, politieagente, verpleegster en schrijfster. Deze brede interesse heb ik altijd behouden, ook nadat ik na het VWO een studierichting had gekozen.

Het verschil maken

Naast mijn studie criminologie en criminal justice heb ik me onder andere ingezet als taalcoach bij Vluchtelingenwerk Nederland en heb ik met veel plezier gewerkt in de thuiszorg. Bij alles wat ik deed merkte ik dat het voor mij het belangrijkste is om iets voor anderen te betekenen. Dit vormde voor mij de motivatie om te solliciteren voor het traineeship bij de gemeente Den Haag, een plek waar je bij uitstek een tastbaar verschil kunt maken. Ik hoop via dit traject op lokaal niveau iets bij te dragen aan individueel welzijn.

Zorg voor jongeren

Als trainee Zorg & Volksgezondheid ben ik dan ook helemaal op mijn plek. Het aankomende jaar ga ik me bezighouden met de verbinding tussen verslavingszorg en -preventie voor jongeren en het Centrum voor Jeugd en Gezin in Den Haag. Het zou mooi zijn als jongeren die worstelen met (verslavings)problemen straks op een fijne, toegankelijke manier hun weg naar hulp weten te vinden in de stad.

Samenwerking met traineegroep

Naast de functie op één van de afdelingen bij de gemeente biedt het traineeship veel mogelijkheden om jezelf op persoonlijk en professioneel niveau verder te ontwikkelen. Dit doe je deels alleen, maar ook voor een groot deel samen met je traineegroep, bijvoorbeeld via gezamenlijke opdrachten, het organiseren van praktijkdagen en intervisiedagen. Het is bijzonder om te merken dat er in korte tijd al zo'n prettige en vertrouwde groep mensen is ontstaan. Ik verheug me ontzettend op de samenwerking met mijn mede-trainees en ben benieuwd wat het komende jaar ons gaat brengen!

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Gemeente Den Haag

Spui 70
2511 BT Den Haag
Nederland