Jorrit Remmers – Milieukunde & Watertechnologie
Jorrit is 27 en woont in Wageningen. Hij heeft veel gestudeerd, maar houdt er ook erg van om met zijn handen te werken: in z’n vrije tijd klust Jorrit vaak en doet hij aan houtbewerking. Ook voor sport kun je hem wakker maken, vooral als het over zeilen en tourfietsen gaat. Jorrit kwam bij Vitens terecht via zijn studie watertechnologie. Maar volgens hemzelf was de link nóg makkelijker te leggen: “Ik ben ook klant bij Vitens!” We vroegen Jorrit naar zijn ervaringen binnen het traineeship:
1. Wat vind je écht leuk aan het traineeship?
De leukste ervaring tot nu toe vind ik het meelopen met monteurs tijdens de introductieweken. Ik liep mee met een team monteurs en stond zo twee weken lang letterlijk met mijn voeten in de modder. Die monteurs doen echt veelzijdig werk: van het repareren van leidinglekken tot het plaatsen van meetsensoren in het leidingnetwerk. Op dat moment realiseerde ik mij pas hoeveel infrastructuur er in onze ondergrond ligt. Niet alleen waterleidingen, maar ook elektra, gas, data… Van alles! Een enorme uitdaging om dit netwerk klaar te maken voor de toekomst. Gaaf om te zien dat ik daarbij kan helpen.
2. Wat was je leukste opdracht tot nu toe?
Op dit moment ben ik bezig met beleid omtrent antropogene stoffen in drinkwater. Antropogene stoffen zijn de stoffen die door mensen in het drinkwater terecht komen, bijvoorbeeld medicijnresten en bestrijdingsmiddelen. Vitens houdt deze stoffen in de gaten, zodat we op tijd in actie kunnen komen wanneer zo’n stof in het grondwater belandt. Mijn opdracht is om te kijken naar welke stoffen we aantreffen in onze grondwaterbronnen. Daarnaast maak ik de trends van afgelopen jaren inzichtelijk. Dit helpt ons om te voorspellen welke stoffen we extra goed in de gaten moeten houden en om te bepalen welke drinkwaterbronnen kwetsbaar zijn. Kortom, een opdracht met veel maatschappelijke relevantie en voldoende diepgang.
3. Wat hoop je binnen het traineeship nog te doen?
Ik wil vooral ontdekken welke uitdagingen er zijn binnen Vitens. En op welke vlakken ik een bijdrage kan leveren. Je hebt als trainee veel vrijheid om verschillende afdelingen te zien, maar ook om de connectie te maken met organisaties buiten Vitens. Dit geeft me kansen om te ontdekken waar ik energie van krijg, maar ook om inzicht te krijgen in de onderwerpen waarin ik me verder wil ontwikkelen.
4. Raad jij het traineeship aan?
Ja! Ik raad het traineeship aan omdat je vanaf dag één midden in de organisatie staat. Je bent flexibel in het zoeken naar verschillende opdrachten. Sommige opdrachten zijn van tevoren al duidelijk afgebakend, maar het kan ook zijn dat je je eigen opdracht vormgeeft met collega’s. Hierdoor kun je vrij bewegen door de hele organisatie, zonder echt vast te zitten aan één bepaalde afdeling. Je kan onderwerpen oppakken die gerelateerd zijn aan je studie, maar ook bezig gaan met volledig nieuwe uitdagingen. En dat maakt het mogelijk om jezelf breed te ontwikkelen.