Nisha Aslan-Pavel
Afdeling Recruitment

Een ''gewone'' baan of een traineeship?

''You take the blue pill, the story ends. You wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes. Remember all I'm offering is the truth, nothing more'' (Morpheus tegen Neo, The matrix, 1999).

Na mijn afstuderen stond ik ook voor een keuze: een ''gewone'' baan of een traineeship? Duik ik in de veertigurige werkweek zonder kurk en zwembandjes of ga ik voor een leer-werktraject waarbij het om veel meer gaat dan alleen het werk? Na zestien maanden, en met het eind in zicht, kan ik met overtuiging zeggen dat ''the red pill'', een leer-werk traject waarbij bewustwording centraal staat, de juiste keuze is geweest. Het feit dat we dit avontuur zijn begonnen met veertig trainees, de mogelijkheid hebben om ons maandelijks terug te trekken voor training en reflectie en niet één maar drie kansen krijgen om ergens nieuw binnen te komen, is voor mij van onschatbare waarde geweest. Waar ik in de eerste traineeperiode nog in alle beginnersvalkuilen liep, wist ik bij de tweede organisaties al wat kogels te ontwijken, herkende ik de obstakels van een afstand en was daarom klaar om soepel rond te lopen bij de derde organisatie in de 3.0 reloaded trainee versie van mijzelf.

Een belangrijke component van het traineeship is het traject rondom persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de maandelijkse trainingen is dit een vaak terugkerend onderwerp. Via de verschillende workshops krijg je middelen aangereikt om te achterhalen waar je goed in bent, wat je belangrijk vindt als persoon en hoe je deze waarden en talenten ook terug kunt vinden en toe kunt passen in je werk. Reflectie op je eigen gedrag en feedback van medetrainees zijn ook een waardevol onderdeel van deze dagen. Mijn medetrainees kennen mij omdat we naast onze opdrachten bij de verschillende organisaties ook samen aan opdrachten werken. Zij geven mij eerlijke feedback, die directe collega's maar zelden geven, en helpen mij hierdoor te groeien.

Behalve de verschillende interessante inhoudelijke onderwerpen die voorbij komen bij de lokale en provinciale overheid, heb ik vooral de kans gekregen om te leren wat het betekent om te werken. Hoe ga ik met mensen om, welke types zijn er, hoe gaan zij met mij om, hoe kan ik daar verandering in brengen, hoe kom ik over op anderen, wat vind ik leuk en wat niet? De ervaring bij drie verschillende organisaties, de trainingen en mijn medetrainees hebben mij geholpen de regie te nemen over mijzelf, bewustere keuzes te maken en mij te blijven ontwikkelen tot een steeds betere versie van mijzelf. Over 7 maanden en na een laatste update naar versie 4.0 ben ik klaar voor een nieuw avontuur!

 

<p><span style="color: #888888;"><strong>Trainee Nisha Aslan-Pavel</strong></span></p>
<p><span style="color: #000000;"><br /><br /></span></p>

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Toekomst van Brabant

Projectleiding traineeprogramma