TraineeshipPlaza: Talentvolle starters werken graag maximaal 2 dagen thuis 

PERSBERICHT – Alkmaar – december 2020 – 

2020 is een turbulent jaar. COVID-19 heeft grote effecten op de manier waarop wij werken en leven. TraineeshipPlaza is een online carrièreplatform gericht op het in kaart brengen van de carrièremogelijkheden voor hoogopgeleiden starters. In dit licht hebben zij besloten om een onderzoek te doen naar de wijze waarop hoogopgeleide studenten en starters zich oriënteren op de arbeidsmarkt en wat de effecten zijn van COVID-19 op hun arbeidsmarktpositie. Vragen als: welke bronnen gebruiken zij hierbij en welke sectoren genieten de voorkeur passeerden de revue. Het onderzoek laat o.a. zien dat een carrière binnen de overheid en de consultancy branche erg in trek zijn.

Covid traineeshipplaza persbericht

COVID-19 heeft de trend die zich al enige jaren heeft ingezet nog meer versnelt. Het onderzoek toont aan dat jong talent intensief gebruikt maakt van online kanalen, als: vacaturesites, zoekmachines en social media in de zoektocht naar een baan. Het feit dat werkgevers niet kunnen deelnemen aan carrièrebeurzen en geen invulling kunnen geven aan bijv. Meet & Greets en inhousedagen heeft nog meer bijgedragen aan deze ontwikkeling. Het contact tussen werkgever en toekomstig talent heeft zich vrijwel geheel naar het online domein verplaatst. Het video solliciteren heeft hierbij grootschalig haar intreden gedaan. Het overgrote merendeel van de starters geeft aan positief te staan tegenover de mogelijkheid van het videosolliciteren. Anderzijds geven studenten toch nog meer de voorkeur aan een real life gesprek. 

Het thuiswerken op grote schaal is hierbij ook een direct gevolg van COVID-19. Uit het onderzoek blijkt dat zowel starters als studenten de kantoorsetting missen en graag 1 tot 2 dagen per week toch de mogelijkheid willen hebben om naar kantoor af te reizen. Bovendien ervaren studenten dat het vacatureaanbod sinds de uitbraak van COVID-19 is afgenomen. Meer dan 90% van de studenten gelooft dat COVID-19 direct invloed heeft op zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt. Bij de starters ligt dit percentage rond de 70%. 

Wilt u kennisnemen van het volledige onderzoek? Download dan hier ons onderzoek!

 

 

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie