Loading...

Bezig met laden...

Techniek Traineeship bij NS

Traineeship
Utrecht
Bedrijf: NS
Sluit: 12-05-2019

Techniek traineeship NS

Daarom kies je voor het techniek traineeship bij NS

 • Werken en jezelf ontwikkelen in een wereld vol technische innovaties in twee diverse rollen.
 • Meedenken over nieuwe technieken die de treinen van de toekomst beter, sneller en duurzamer maken.
 • Regelmatig aanwezig zijn tussen de treinen waar het gebeurt.

''Omdat ik werk in een bestaande rol, ben ik echt onderdeel van een team en daarnaast alle voordelen die komen kijken bij een traineeship.''

* Een van onze grotere projecten van de afgelopen periode bij NS Treinmodernisering Haarlem.

Zo werkt het

Nieuwe technieken die de treinen van de toekomst beter, sneller en duurzamer maken. Technieken waar jij ook als trainee iets over te zeggen hebt. Dat kan in een rol van technisch projectmanager of in een meer inhoudelijke rol. Dat geef je tijdens dit traineeship zelf vorm. Zo ontferm jij je bijvoorbeeld als reliability- of maintenance engineer over oudere treinen die nog een paar jaar mee kunnen. Jij bent verantwoordelijk om de treinen veilig en storingsvrij te houden. Of je raakt zomaar betrokken bij de aanschaf van nieuwe Intercity’s en Sprinters. Als techniek trainee kun je bij NS echt alle kanten op. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor ruim 1.000.000 mensen. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou.

Het traineeship
Het techniek traineeship is een 2-jarig programma waarin jij aan verschillende opdrachten werkt en jezelf ontwikkelt. Je vervult in twee jaar tijd twee posities, zodat je een goed beeld krijgt van deze functies. Er is geen betere leerschool voor een mooie functie in de techniek van NS. Ontpop jezelf tot technisch projectmanager of als engineer én werk ondertussen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het programma
In dit traineeship staan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling centraal. Leer NS kennen en kom in aanraking met complexe vraagstukken die onze techniek raken. Vraagstukken met impact op onze maatschappij en/of onze organisatie. Zo ziet het techniek traineeship van NS eruit:

 • Je start op 2 september 2019.
 • In het eerste jaar start je op een technische functie voor de periode van 1 jaar binnen een bestaande afdeling zodat je de plek goed leert kennen. De eerste weken staan in het teken van onboarding: kennismaken met NS, je medetrainees en nieuwe collega's. Je start met de module Persoonlijk Leiderschap en je werkt in groepsverband aan je persoonlijke ontwikkeling. Binnen NS zijn we constant bezig met innovaties en staan we open voor nieuwe ideeën. Als trainee start je daarom een verbeterproject met medetrainees van diverse disciplines. Hierdoor lever je een bijdrage aan deze innovaties en verbeteringen.
 • In het tweede jaar start je in jouw tweede functie op een andere afdeling, wederom voor de periode van 1 jaar. Dit jaar komt de regie meer bij jezelf te liggen; je pakt nog meer de verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en je toekomstige functie bij NS. Je start met een individuele verbeteropdracht. De module Persoonlijk Leiderschap loopt ook dit jaar verder.
 • In beide functies ben je echt onderdeel van het team!
 • Uiteraard krijg je tijdens het techniek traineeship begeleiding en ondersteuning vanuit je afdeling, manager, mentor en externe begeleiders. We dagen je steeds uit in de vorm van cases en projecten.

Na succesvolle afronding van je traineeship, vervolg je je carrière met een mooie vaste functie bij NS. 

Hier gebeurt het

Als techniek trainee kun je in principe in heel Nederland terecht. Veel van onze technische professionals werken in Haarlem en Utrecht. Maar ook in o.a. Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Groningen wordt aan onze treinen gewerkt. Onze treinen zijn namelijk overal, dus onze technici ook. Samen werken ze aan treinmodernisering, onderhoud, schadeherstel en veiligheid. Ook in grote en kleine projecten liggen veel technische uitdagingen om Nederland in beweging te houden. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

Wil je een beeld krijgen hoe jouw werkweek als techniek trainee eruit kan komen te zien..
Klik hier als je wilt weten hoe de werkweek van Eric eruit ziet in de rol van implementatiemanager.
Klik hier als je wilt weten hoe de werkweek van Jon eruit ziet in de rol van system engineer.

Dit neem je mee

Jouw onuitputtelijke enthousiasme helpt om van dit traineeship een succes te maken. Want als trainee ga jij voor het allerbeste. Je bijt je vast in mooie en uitdagende opdrachten en neemt daarbij initiatief. En omdat je ook je eigen weg binnen onze organisatie moet vinden, verwachten we dat je communicatief sterk bent. Het profiel is compleet als je aan de volgende eisen voldoet:

 • Je hebt in ieder geval een HBO/WO diploma in een technische richting.
 • Je hebt zo’n 0 à 2 jaar werkervaring in een technische functie, zoals die van engineer, ingenieur, quality engineer, projectmanager of een andere technische rol.
 • Je hebt veel interesse in treintechniek.

Op NS kun je rekenen

Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Van deur tot deur. Maar als 1 van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze vacature is dit, op basis van een 36-urige werkweek, onder andere: 

 • Een maximaal salaris van € 3104,28 bruto per maand o.b.v. 36 uur.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Vijf weken vakantie (180 uur) op basis van fulltime dienstverband.
 • 1,1 maal je contractuele arbeidsduur per week persoonlijk budget (verlof onderdeel van keuzeplan).
 • De mogelijkheid om drie christelijke feestdagen om te ruilen voor drie niet-christelijke feestdagen.
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling.
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
 • Gratis treinreizen in de daluren voor je gezinsleden.
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
 • Professionele ontwikkelingsmogelijkheden en een keuzeplan.
 • De mogelijkheid tot thuiswerken en flexibele werktijden (in overleg).

Solliciteren naar deze baan

En? Wil jij een prachtfunctie in de techniek? Solliciteer dan direct (maar zeker voor 12 mei 2019) via de sollicitatiebutton hieronder. Stuur je CV in en geef antwoord op onze vragen, zodat wij een goed beeld van jou krijgen. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische bevestiging van jouw sollicitatie, en uiterlijk binnen 2 weken ontvang je onze reactie.

Goed om te weten
We zijn 3 dagdelen per week bereikbaar voor vragen via app over het IT, Operationeel Management of Techniek traineeship. Wil je bijv. tips over hoe jij je kunt voorbereiding of wil je meer weten over een bepaald traineeship? Zie hieronder wanneer je deze vragen kunt stellen:

 • Techniek traineeship: Elke maandag (m.u.v. 22 april) tussen 13.00 en 16.00 uur kun je appen met Eline of Juan (recruiters techniek).
 • IT traineeship: Elke dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur kun je appen met Sander (recruiter IT).
 • Operationeel Management: Elke woensdag tussen 13.00 en 16.00 kun je appen met Fatima (recruiter operationeel management)

We zijn op deze tijden te bereiken op 06 – 12022534

Je kunt ook altijd even contact opnemen met Amber of Karin van de afdeling recruitment via 088-6713666.

Goed om te weten

 • De eindselectiedag is op 17 juni in Utrecht.
 • Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
Medewerkers aan het woord

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

NS

Eline Boekhout
Corporate Recruiters Techniek

Laan van Puntenburg 100
3511 ER Utrecht

eline.boekhout@ns.nl
https://werkenbijns.nl/

Bekijk bedrijfspresentatie

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden