Ismail Operationeel Management Trainee NS
Ismail
Operationeel Management Trainee

Even voorstellen: Ismail, Operationeel Management Trainee

"Ik heb veel vrijheid bij mijn traineeship. Dat betekent tegelijkertijd ook dat je zelf de regie moet nemen in je eigen ontwikkeling."

NS bied je daarbij enorm veel mogelijkheden en ondersteuning. Tijdens dit traineeship leer ik om uiteindelijk Manager Techniek te worden. Het is de bedoeling dat ik dan de verantwoordelijkheid heb om een groep monteurs aan te sturen die treinen onderhoudt. ⁣

Bij het Onderhoudsbedrijf Leidschendam, waar ik mijn traineeship volg, onderhouden we voornamelijk Sprinters. Ons doel is om de trein op het juiste moment bij ons te krijgen en daarmee het onderhoud efficiënt en effectief te kunnen uitvoeren in het onderhoudsbedrijf. Dan is de kans zo klein mogelijk dat er iets stuk gaat. We willen natuurlijk voorkomen dat een trein onderweg kapot gaat en een reiziger de trein moeten missen.

Door slimme prognoses en het volgen van het ‘onderhoudsboekje van de trein’ weten we wanneer welke trein aan de beurt is voor het onderhoud. Hier spelen we op in en we zorgen er dan ook voor dat er ook genoeg rijdende treinen over blijven die de reiziger van A naar B kan brengen.

Mijn collega's

Ik ben blij dat ik weer op het Onderhoudsbedrijf mag zijn. Want door corona moest ik een tijdje thuis zitten en dat nadat ik er pas tien dagen van mijn traineeship op had zitten. Ik kon niet fysiek met mijn collega’s zijn, terwijl ik juist houd van verbinding. Ik ben nu vooral bezig met kennis maken met de monteurs. Ik maak een praatje met ze en kijk ook mee op de werkvloer. Vandaag heb ik meegekeken hoe een aantal monteurs een draaistel van een trein ontkoppelde. Het is goed voor de sfeer om dicht bij de monteurs op de werkvloer te staan, hierdoor zijn monteurs ook sneller geneigd om hun verhaal bij je te doen. Ze vertellen bijvoorbeeld veel sneller in een gesprekje op de werkvloer hoe ze creatief omgaan wanneer er een probleem is met het losmaken van bepaalde bouten of moeren, dan dat ze dat in een overleg doen. Daarnaast krijg je ook te horen wat ze juist heel fijn vinden aan het werk wat ze doen.

Ismail Operationeel Management Trainee NS samen met collega's

Verder loop ik deze week mee met Geeske. Zij is Manager Techniek en met haar doe ik een aantal projecten samen. Van haar leer ik hoe alles hier in z’n werk gaat, wat de cultuur is en waar ik op moet letten als een trein binnenkomt. Het is belangrijk om goed door te vragen over wat er moet gebeuren met een trein, dan kunnen ze sneller gerepareerd worden en hoeven reizigers geen last te hebben van drukkere treinen of uitval van treinen.

Leukste moment van de week

We hebben het voor elkaar gekregen om treinen te laten blijven rijden, ondanks deze vreemde tijden waar we allemaal mee te maken hebben. Om dit voor elkaar te krijgen zijn onze medewerkers creatief te werk gegaan, waarbij veiligheid en gezondheid altijd voorop staat. Ik heb diverse ‘safety walks’ gelopen met mijn collega’s, waarbij we de vloer opgaan en in gesprek zijn gegaan met de monteurs over de veiligheid, orde en netheid en de procedures. Dit leidt tot een grote betrokkenheid van de medewerkers en waarborging van de veiligheid.⁣

Ismail Amghar Trainee Operationeel Management

Spreekt mijn verhaal jou aan? Word jij wellicht onze nieuwe operationeel management trainee?

Let op: Vanaf maandag 5 oktober zal het mogelijk zijn om te solliciteren voor het operationeel management traineeship. Noteer deze datum dus alvast in je agenda en wees er snel bij! Bekijk hier alvast de vacature.

 

 

 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

NS

Postbus 2025
3500 HA Utrecht
Nederland