Loading...

Bezig met laden...

Operationeel Management Traineeship bij NS

Traineeship
Utrecht
Bedrijf: NS
Sluit: 31-10-2022

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

MKW Traineeprogramma bij middelgrote en kleine woningcorporaties!

Diverse locaties
Bedrijf: MKW platform voor middelgrote en kleine woningcorporaties
Bekijk deze vacature
Traineeship

Management Traineeship

Diverse locaties
Bedrijf: KMM Groep
Bekijk deze vacature

NS Operationeel Management Traineeship - Landelijk

Als ambitieuze management trainee krijg je de kans te starten in de operatie als manager en staat je ontwikkeling gedurende 2 jaar in het teken van persoonlijk leiderschap. De reis van morgen begint bij jou.

Daarom wil je als operationeel management trainee bij NS werken 

 

 • Vanaf je eerste werkdag geef je leiding aan een team van 20 tot 30 medewerkers in de NS operatie.
 • Je ontwikkelt jezelf in sneltempo op het gebied van persoonlijk leiderschap met uitgebreide coaching en trainingen op maat.
 • Na het traineeship zijn er veel doorgroeimogelijkheden; je kiest het spoor dat past bij je kwaliteiten en ambitie. Wie weet ben jij binnen een aantal jaar regiomanager of heb je de rol van implementatiemanager in de operatie.

Nadine van der Pol, management-trainee: `Tijdens het Operationeel Management traineeship van NS krijg je alle handvatten aangereikt om jezelf zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk razendsnel te ontwikkelen. Daarnaast heb je een unieke positie om ook breder in de organisatie actief te zijn en jouw netwerk op te bouwen`

Dit ga je doen als operationeel management trainee

Bij NS wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alle treinen op tijd, schoon, veilig en gastvrij rijden. Dit doen we in verschillende teams op diverse afdelingen door het hele land. Als ambitieuze management trainee sta jij vanaf dag 1 midden in de operatie en ga je aan de slag als teammanager van één van deze teams. Met als ultiem doel dat onze reizigers met een glimlach van A naar B worden gebracht. 

Dit betekent concreet dat je gedurende twee jaar leiding gaat geven aan een groep van 20 – 30 (operationele) medewerkers. Dit zijn bijvoorbeeld hoofdconducteurs, servicemedewerkers, monteurs of logistieke medewerkers die de treindienst monitoren. En reken maar dat je door de hectiek van de operatie stevig in je schoenen moet staan. Als management trainee zet je energie en empathisch vermogen in bij: 

 • Het voeren van gesprekken met medewerkers over o.a. inzetbaarheid, verzuim en functioneren. 
 • Het sturen op resultaten als klanttevredenheid, punctualiteit en doorlooptijd. 
 • De werkoverleggen met je collega teammanagers en met je medewerkers. 
 • Het begeleiden van je medewerkers door veel aanwezig te zijn in het uitvoerende proces, bijvoorbeeld op de trein of op het station. 
 • Voor sommige processen geld dat je meedraait met wachtdiensten; 24/7 beschikbaarheidsdienst waarbij je eerste aanspreekpunt bent bij calamiteiten (ongeveer 30 tot 40 dagen per jaar). 

In het traineeprogramma sta je er als beginnende leidinggevende natuurlijk niet alleen voor. Je wordt dagelijks begeleid door jouw leidinggevende en een aangewezen mentor. Samen met de groep medetrainees volg je traininsdagen en helpen jullie elkaar als steun en toeverlaat door ervaringen uit te wisselen.

Naast het leiding geven aan één van de teams, vervul je het eerste jaar als team een businessopdracht samen met de andere trainees en in het laatste jaar voer je een individuele businessopdracht uit. Zo bouw je je netwerk op en leer je NS echt op alle manieren kennen. Daarnaast zijn er binnen NS verschillende netwerken waar je vrijblijvend lid van kan worden zoals Jong NS, VariatioNS, Trainbow en Railsport.  

Je volgt binnen het traineeprogramma een op maat gemaakt ontwikkeltraject in de Droomfabriek met daarin diverse opleidingen, trainingen en workshop gericht op persoonlijk leiderschap. Na het succesvol afronden van het traineeship kies je het looppad dat past bij jouw kwaliteiten en ambitie. Wil je je verder ontwikkelen als lijnmanager naar een rol van regiomanager of operationeel directeur, of kies je voor een meer gespecialiseerde rol waarin je gaat helpen met verandermanagement of projecten. Bij NS is alles mogelijk.

Jouw werkweek

Benieuwd hoe jouw werkweek eruit kan zien als operationeel management trainee bij NS? Wij geven je een voorbeeld van jouw toekomstige agenda. 

werkweek operationeel management trainee

Om je nog een beter beeld te geven van het traineeship, namen wij een kijkje bij Marieke en 
Zakaria. Marieke is operationeel management trainee bij NS en teammanager monteurs en 
Zakaria is operationeel management trainee bij NS International. 

Hier ga je werken


Als trainee ga je werken op één van onze operationele afdelingen in het land. Afhankelijk van jouw interesses, ervaring en woonplaats proberen wij de beste match te maken Wij zijn voor deze lichting op zoek naar 14 operationeel management trainees. Als trainee start jij 1 maart 2023 op één van de volgende werklocaties: 

 • Transportbesturing. De afdeling transportbesturing is verantwoordelijk voor de besturing van onze treindienst. Wanneer het mis gaat op het spoor op het gebied van materieel of personeel, dan komen zij in actie. Je geeft leiding aan medewerkers rangeren of bijstuurders personeel die onze treindienst 24/7 bewaken.
 • Trein: Onze conducteurs zijn het visitekaartje van NS op de trein. In een oogwenk worden reizigers tijdens hun reis geholpen en zorgen zij voor een zo hoog mogelijke servicebeleving. De conducteurs waar je leiding aan geeft, zijn altijd onderweg.
 • Techniek: Op onze onderhoud- en servicebedrijven wordt zowel klein als groot onderhoud aan de treinen altijd veilig, kwalitatief en op tijd uitgevoerd. De afdeling treinmodernisering is verantwoordelijk voor de revisie, ombouw en modernisering van onze treinen.
 • Reisinformatie: Deze afdeling heeft als doel om onze reizigers in alle fases van hun reis te voorzien van juiste reisinformatie via de Reisplanner App en via de borden op de stations. Zij werken vanuit het OCCR, het Operationele Controle Centrum Rail in Utrecht.  
 • Retail: Als winkelmanager van een NS Retail formule op een van de grote stations van Nederland ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van jouw winkel en haar medewerkers. Samen met een hecht team zorg je voor optimale dienstverlening een uitstekende customer experience.

Ongeacht de plek waar je komt te werken geef je als operationeel management trainee leiding aan 20 tot 30 medewerkers. Je krijgt de vrijheid en ruimte om je werk zelf in te delen, zodat jij op jouw manier je ambitie waar kan maken.

Dit zijn de functie-eisen

 • Je hebt voor 1 maart 2023 minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding. 
 • Voor deze functie zijn we specifiek op zoek naar high potentials, omdat we ook de doelgroep met weinig werkervaring een kans willen geven in onze organisatie. De meeste vacatures bij NS vragen om meer werkervaring. 
 • Je bent ambitieus, resultaatgericht en je beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht. 
 • Jouw kracht ligt bij leidinggeven en aansturen; je hebt wel al aantoonbare leidinggevende- en/of bestuurlijke ervaring zoals commissies, besturen, verenigingsleven en/ of in je bijbaan. 
 • Je bent flexibel beschikbaar en je hebt geen probleem met onregelmatige diensten.
 • Je hebt een maximale reistijd van 45 minuten t.o.v. de standplaats (woon- werkverkeer) of de bereidheid om te verhuizen. 
 • Je bent (bij voorkeur) in het bezit van een geldig rijbewijs en beschikt over eigen vervoer (of bereid om eigen vervoer aan te schaffen). 

Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er vaak beter van. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw visie op hoe jij zorgt dat al jouw medewerkers zich thuis voelen in het team. 

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden

Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de dynamische wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. De mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn groot. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. En als één van de mooiste werkgevers van Nederland hebben we nog meer te bieden. Voor deze functie onder meer:  

 • Een salaris €​​​​ 3269,16 bruto per maand (op basis van NS CAO 2020). 
 • Een 36-urige werkweek (fulltime).  
 • Onregelmatigheidstoeslag indien van toepassing.  
 • Minimaal vijf weken vakantie (180 uur), en de mogelijkheid om 3 nationale feestdagen om te ruilen voor 3 niet-nationale feestdagen. 
 • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een uitstekende uitstekende pensioenregeling.  
 • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.  
 • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt. 
 • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen.  
 • Contract voor 2 jaar, mogelijkheid tot een vast dienstverband na je traineeship. 
 • Wil je meer weten? Bekijk dan hier de NS cao.

Solliciteren naar deze baan 

En, word jij onze nieuwe operationeel management trainee? 
Solliciteer direct (maar uiterlijk maandag 31 oktober 2022) via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. Wij laten je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken weten of we je meenemen in de sollicitatieprocedure.

Je kunt je sollicitatie richten aan Robbin Hoogendoorn, Corporate Recruiter Operationeel Management. 

Nog vragen over het sollicitatieproces? Mail Karin van onze frontoffice via: [email protected]

Goed om te weten: 

 • Het operationeel management traineeship start op 1 maart 2023 en duurt 2 jaar. Je geeft deze 2 jaar leiding op dezelfde plek.
 • Een achtergrondonderzoek, met o.a. VOG (Verklaring omtrent Gedrag), maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij ook aan het tekenen van een integriteitsverklaring en geheimhoudingsverklaring.
 • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Lees hier meer.
 • Vanwege de coronamaatregelen hebben wij onze sollicitatieprocedure aangepast. Lees hier wat je kunt verwachten. 
 • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie. 

Sollicitatieprocedure:

 • Na een positieve uitslag in de CV selectie volgt een uitnodiging voor een e-assessment. De uiterste datum voor het maken van het assessment is zondag 6 november 23.59 uur.
 • Na het behalen van het e-assessment volgt een telefonische intake met een recruiter. De uitslag van deze intake bepaalt het verloop van de procedure.
 • De eerste selectiedag vindt plaats op woensdag 30 november in het Spoorwegmuseum in Utrecht.  
 • De tweede selectiedag vindt plaats op woensdag 7 december op het hoofdkantoor van NS in Utrecht (Laan van Puntenburg 100).

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship Projectmanager Digitalisering

Lelystad
Bedrijf: Karmac I&I
Bekijk deze vacature
Traineeship

Data Traineeship

Rotterdam
Bedrijf: VF Talent Academy
Bekijk deze vacature
Medewerkers aan het woord
Nienke Pieters Trainee NS
Trainee zijn bij NS betekent continu bezig zijn met je eigen ontwikkeling
Ismail Operationeel Management Trainee NS
'Veel vrijheid en zelf de regie nemen'

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

NS

Afdeling Human Resources

Postbus 2025
3500 HA Utrecht
Nederland

030 235 36 46
[email protected]
https://werkenbijns.nl/vacatures

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden