Loading...

Bezig met laden...

Traineeship informatieprofessional Open op Orde bij BECIS | DIOR

Traineeship
Amsterdam
Bedrijf: BECIS | DIOR
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship

Schiedam
Bedrijf: DSW Zorgverzekeraar
Bekijk deze vacature
Traineeship

Global Manufacturing Trainee Program

Elst
Bedrijf: KraftHeinz Company
Bekijk deze vacature

Traineeship informatieprofessional Open op Orde

Startdatum: mei

Wil je tussentijds starten? Ook daar hebben wij mogelijkheden voor!

Bij BECIS | DIOR bieden wij jou de kans om binnen één jaar een informatieprofessional te worden. Wil jij bijdragen aan het op orde brengen van de informatiehuishouding van de (Rijks)overheid? En wil je invloed hebben op de bewaring en vernietiging van overheidsinformatie? Meld je dan aan voor het traineeship informatieprofessional Open op Orde dat van start gaat in mei. Eerder of later beschikbaar? Je kunt het hele jaar door bij ons beginnen met leuke opdrachten.

Het vakgebied

Overheidsorganisaties kunnen niet meer zonder goede informatiespecialisten. Informatie wordt namelijk door steeds meer mensen op steeds meer plekken en apparaten gemaakt en opgeslagen. Dit zorgt voor een veelvoud aan informatiestromen die effectief georganiseerd moeten worden.

Als informatiespecialist binnen de overheid draag je een grote verantwoordelijkheid voor dit goud. Zo zorg jij ervoor dat de overheid in staat is om bij het maken van beleid en wetgeving ten alle tijden een goede onderbouwing te geven van de gemaakte keuzes. Daarnaast is juiste en toegankelijke informatie van belang bij een goed werkende democratie, denk aan de toeslagenaffaire en het bonnetje van Teven. Tot slot is een goede informatiehuishouding hard nodig voor een beter samenspel tussen Kamerleden, kabinet en ambtenaren.

Het relatief jonge vakgebied informatie- en verandermanagement is 'hot'. Niet eerder was het maatschappelijk belang van goed informatiebeheer zo zichtbaar als bij de toeslagenaffaire. De overheid heeft miljoenen uitgetrokken om het informatiemanagement binnen de overheid transparanter en beter te maken. 

Een combinatie van theorie en praktijk

Bij BECIS | DIOR bieden wij jou de kans om binnen één jaar een informatieprofessional te worden. Wil jij bijdragen aan het op orde brengen van de informatiehuishouding van de (Rijks)overheid? En wil je invloed hebben op de bewaring en vernietiging van overheidsinformatie? Meld je dan aan voor het traineeship informatieprofessional Open op Orde.

Tijdens het traineeship volg je trainingen op het gebied van informatiebeheer in de volle breedte. Om de opgedane kennis toe te kunnen passen in de praktijk ga je ook werken aan een project dat aansluit bij de opleiding. Doordat je in dit traineeship theorie en praktijk met elkaar combineert, maak jij van jezelf een onmisbare informatieprofessional.

BECIS team

Open op Orde

Als informatiespecialist binnen de overheid draag je een grote verantwoordelijkheid. Zo zorg jij ervoor dat de overheid in staat is om bij het maken van beleid en wetgeving ten alle tijden een goede onderbouwing te geven van gemaakte keuzes. Daarnaast is juiste en toegankelijke informatie van belang bij een goed werkende democratie. Tot slot is een goede informatiehuishouding hard nodig voor een beter samenspel tussen Kamerleden, kabinet en ambtenaren. Om ervoor te zorgen dat de overheid aan de hierboven genoemde voorwaarden voldoet, wordt er de komende jaren gewerkt aan het implementeren van het Open op Orde actieplan. Jij kan daar als toekomstig informatieprofessional bij helpen.

loopbaanpad BECIS traineeship informatieprofessional open op orde randstad

Wat ga ik precies doen?

Als informatieprofessional binnen de overheid duik je de documenten en dossiers in van archieven en bepaal je welke informatie wel of niet bewaard moet worden. Ook bewaak jij de kwaliteit van de gegevensverzamelingen en borg je de informatievoorziening. Jij beoordeelt de inhoud van dossiers en documenten die aan jou zijn toegewezen. Dit doe je aan de hand van beschikbare kaders. Vervolgens bepaal jij wat er wel en niet bewaard moet worden. Moet iets bewaard worden? Dan maak je een korte omschrijving van de inhoud. Moet iets niet bewaard worden? Deze dossiers en/of documenten worden, na toestemming, vernietigd. Ook voer je ondersteunende werkzaamheden uit voor het omgaan met documenten, gegevens en diverse complexe gegevensstromen. Deze werkzaamheden vragen om een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Hoe ziet onze ideale trainee eruit?

 • Je hebt onlangs je hbo- of wo-diploma behaald;
 • Je bent woonachtig in de Randstad;
 • Je hoeft geen werkervaring (in het vakgebied) te hebben, maar complexe werkzaamheden kun jij je wel eigen maken;
 • Je hebt affiniteit met de Nederlandse overheid;
 • Je kunt abstract denken, bent accuraat en werkt gestructureerd;
 • Je kunt uitstekend informatie ordenen en samenvatten;
 • Je houdt ervan om projecten binnen de doelstellingen te laten slagen;
 • Je kunt goed werken in een team, denkt in oplossingen en bent betrokken en betrouwbaar;
 • Je bent erg gemotiveerd en nieuwsgierig.

ervaringsverhaal trainee BECIS

Wat bieden wij jou?

 • Een brug naar de digitale wereld van informatiemanagement;
 • Een uitdagend leertraject waarbij je direct start op een opdracht en je daarnaast aan de slag gaat met je professionele ontwikkeling;
 • Werken in een vooruitstrevende organisatie, met energieke en betrokken collega’s die jou graag op weg helpen;
 • Échte aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Via onze DIOR Academy bieden wij jou de mogelijkheid om je verder te verdiepen en je kennis up-to-date te houden;
 • Veel ruimte voor ondernemerschap: vanaf het begin word je uitgedaagd om mee te denken met de doorontwikkeling van BECIS | DIOR en onze innovatieve dienstverlening;
 • Een bruto maandsalaris van €2200 o.b.v. 40 uur met doorgroei na één jaar;
 • Baangarantie;
 • 26 vaste vakantiedagen;
 • NS Business card waarmee je zakelijk én in je vrije tijd gratis kunt reizen;
 • Een laptop en iPhone
 • De juiste middelen om goed vanuit huis te kunnen werken zoals een maandelijkse thuiswerkvergoeding;
 • Leuke borrels, activiteiten en feesten!

Wie is BECIS | DIOR?  

BECIS | DIOR is een adviesbureau op het gebied van informatiemanagement, digitaal samenwerken en gebruikersadoptie. Wij helpen met name overheidsorganisaties bij het ontwikkelen van een visie op informatiemanagement tot de uitvoering ervan. Naast adviesbureau zijn we ook een kennisinstituut. Vanuit DIOR Academy kun je verschillende traineeships en opleidingen volgen op het gebied van informatie- en verandermanagement. Zo wordt dit omscholingstraject ook vanuit onze DIOR Academy gegeven. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Daarnaast staat duurzaamheid centraal binnen onze organisatie. Op kantoor gebruiken wij alleen biologische producten, onze medewerkers reizen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer en gebruik van papier wordt sterk ontmoedigd. Onze kantoren bevinden zich in Amsterdam en Den Haag, waar je altijd welkom bent. Maar jij zal voornamelijk bij je opdrachtgever op locatie werken.

Vragen?

Sharon Emmerig recruiter BECIS

Hi, mijn naam is Sharon Emmerig en ik ben één van de recruiters bij BECIS | DIOR. Voor vragen over deze vacature mag je mij altijd een whatsappje sturen of even bellen via 06 12 76 44 82. Past de functie niet bij jou, maar ken je iemand die aan de omschrijving voldoet? Stuur de vacature dan gerust door.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Management Traineeship

Landelijk
Bedrijf: PreZero
Bekijk deze vacature
Traineeship

Technisch Management Traineeship

Landelijk
Bedrijf: PreZero
Bekijk deze vacature
Medewerkers aan het woord
Nina van Eerde trainee BECIS-DIOR
De trainingen hebben mij geholpen om zelfverzekerder te zijn in mijn rol.
Maico Mariën trainee BECIS | DIOR
Wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen.
Joris Sonneveld trainee BECIS|DIOR
Hier kan ik mijn ei kwijt!
Eline Laan Adviseur in opleiding BECIS
BECIS|DIOR biedt eindeloze ontwikkelmogelijkheden, zowel op inhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Idil Warsame Adviseur in Opleiding BECIS|DIOR
Ik heb veel mogen leren over de mens-kant van complexe organisatie transities.
Nina Jongejan Adviseur in Opleiding BECIS|DIOR
Wat mij het meest aanspreekt aan het vak, is het menselijke aspect!

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

BECIS | DIOR

Sharon Emmerig
Corporate Recruiter

Henri Polaklaan 38
1018 CT Amsterdam
Nederland

06 12 76 44 82
[email protected]
www.becis.nl
Stuur een WhatsApp bericht

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden