Loading...

Bezig met laden...

ALM Traineeship bij ABN AMRO

Traineeship
Amsterdam
Bedrijf: ABN AMRO
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship

Schiedam
Bedrijf: DSW Zorgverzekeraar
Bekijk deze vacature
Traineeship

Global Manufacturing Trainee Program

Elst
Bedrijf: KraftHeinz Company
Bekijk deze vacature

ALM Traineeship ABN AMRO

Wil jij werken vanuit het hart van de bank? Wil jij de verschillende vakgebieden van Asset & Liability Management on-the-go leren kennen? Wil jij leren wat het betekent om richting te geven aan de sturing van de balans van de bank?

ALM is verantwoordelijk voor de sturing en optimalisatie van de balans. Dit houdt in dat we interne en externe ontwikkelingen analyseren en omzetten in concrete (stuur)voorstellen. Interne klanten zijn onder andere de Executive Board, het Asset & Liability Committee (ALCO) en het Business Risk Committee ALM/T. Extern is er voornamelijk contact met de toezichthouder (DNB/ECB) en andere banken. Daarnaast hebben we veel contact met de verschillende business onderdelen en de internationale ALM locaties.

Wij zijn op zoek naar een talent die middels een aantal rotaties een brede blik op het ALM domein wil ontwikkelen. Wij geloven in learning on-the-job en groei door verantwoordelijkheid. En wij geloven dat ALM de perfecte plek is om de bank te leren kennen op een manier die nergens anders mogelijk is. Een perfecte balans tussen de helicopterview en kennis die de diepte in gaat.

Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Het ALM Talent Programme

Je doet drie rotaties op afdelingen binnen ALM of die nauw samenwerken met ALM. Het Talent Programme duurt een jaar en in dat jaar leer je door mee te werken bij verschillende teams.

De rotaties kunnen plaatsvinden binnen één van de teams binnen ALM, waarbij je meewerkt aan de planning of operationele sturing van renterisico, liquiditeitsrisico of kapitaalmanagement. Of misschien wel de pricing van deze risico’s. Op deze manier ontwikkel je een brede blik op de verschillende risicotypes en leer je verschillende gebieden van de bank kennen. Aan het einde van je Talent Programme ben je bekend met ALM, de kernactiviteiten van de bank en hoe de balans in elkaar zit. De perfecte start van je carrière binnen ALM en de bank.

Werkomgeving

Werken bij ALM betekent nog beter worden in wat je doet. Je komt te werken in een jong en dynamisch team van hoog opgeleide professionals die houden van complexe uitdagingen. Zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk en stimuleren wij. Wij delen graag onze kennis. Er worden op de afdeling, maar ook binnen en buiten de bank, veel kennissessies georganiseerd.

ALM bestaat uit 80 professionals die zich bezig houden met renterisico, kapitaal-, - liquiditeits- en balansmanagement. Wij zijn een enthousiaste, jonge afdeling waar naast werken ook ruimte is voor ontspanning. Dit uit zich onder andere in (spontane) borrels, gezamenlijke sportsessies, teamuitjes en een jaarlijkse ski-trip.

Je profiel

Je bent een teamspeler die van complexe uitdagingen houdt. In je analyses weet je tot de kern te komen zonder het overzicht te verliezen. Je bent leergierig en weet je ideeën proactief over te brengen. Daarnaast beschik je over een gezonde dosis humor.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Universitaire opleiding
 • 0-2 jaar werkervaring
 • Je hebt affiniteit met Risk en/of Finance
 • Je neemt initiatief, bent resultaatgericht en leergierig
 • Je hebt affiniteit met het analyseren van cijfers en het optimaliseren van rapportages
 • Je bent kwantitatief sterk en weet complexe zaken bondig en helder te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk in het Engels en Nederlands (must have)

Wij bieden

Een uitdagende omgeving met een goede work-life balance waarin je de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen; zowel inhoudelijk, op het gebied van balans- en liquiditeitsmanagement, als op persoonlijk vlak. Wij bieden je:

 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement
 • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Loey Wittink: [email protected]

We maken graag kennis met je.

Gelijke kansen voor iedereen

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Technisch Management Traineeship

Landelijk
Bedrijf: PreZero
Bekijk deze vacature
Traineeship

Management Traineeship

Landelijk
Bedrijf: PreZero
Bekijk deze vacature
Medewerkers aan het woord
Boy Masius
Ik denk mee over de toekomst van de bank
Stephan van Wensen
Financieel-strategisch advies voor bedrijven van formaat

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

ABN AMRO

Loey Wittink

Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
Nederland

[email protected]
[email protected]
Werken bij ABN AMRO

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden