Johan van den Brink
Kersverse manager van het social media team

Blog #1 Werken bij VGZ

Als kersverse manager van het social media team werd mij gevraagd om een blog te schrijven, want dat is hip en social media is ook hip, dus ik mag hierin natuurlijk niet achterblijven.

So, here goes!
Mijn eerste blog wijd ik graag aan hoe ik binnen ben gekomen bij VGZ en uiteindelijk beland ben in deze onwijs gave functie.
Zo’n 2,5 jaar geleden in mijn relaxte leventje als student wees mijn vriendin mij 1 dag voor de deadline op een leuke vacature bij VGZ, namelijk een 2 jaar durend traineeship. Met een bijna afgeronde bedrijfskunde studie in de pocket (lekker breed!) had ik uiteraard nog geen idee wat ik precies uit een baan wilde. Een traineeship leek de perfecte keuze, nog twee jaar waarin ik niet echt hoef te kiezen voor één baan (ik was toen nog student hé, dan mag je uitstelgedrag vertonen). Een uitvoerig sollicitatieproces later mocht ik aan de slag en heb ik in vier uitdagende opdrachten mijzelf kunnen ontwikkelen en zelfs de kans gehad een team te leiden! Dit smaakte naar meer en heeft mij op een pad gezet naar mijn huidige functie.
Nu terugkijkend op mijn eigen traineeship en die van mijn directe collega’s heb ik twee ‘routes’ gezien die een trainee bewandelt binnen VGZ:

  1. Ik wil over twee jaar in functie X aan de slag en ik ga mijn rugzak vullen met kennis en ervaring om hier te komen.
  2. Ik heb geen idee wat ik wil, en ik ga deze twee jaar gebruiken om dit uit te zoeken. 

En wat ik dan zo fijn vind aan VGZ, is dat beide routes prima zijn, je wordt niet vanaf dag één klaargestoomd om in een bepaalde functie in te stromen. Gedurende mijn traineeship heb ik altijd het gevoel gehad dat VGZ snapt dat eigen ontwikkeling en zelf verworven inzicht in mijn ambities en drijfveren leidt tot echte intrinsieke motivatie, waar ik ook binnen VGZ terecht zou komen.

Twee jaar verder, van alles gedaan en dan ook nog eens eindigen als manager van het jong en groeiend social media team… Hoe tof is dat?!
Dussuh, bedankt VGZ voor deze gave kans, en voor iedereen die twijfelt: gewoon doen dat traineeship!

 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

VGZ

Nieuwe Stationsstraat 12
6811 KS Arnhem
Nederland