Anke Nizet
Trainee

Positief brutaal op een charmante manier.

Dit was de feedback die ik vandaag kreeg. Mijn reactie? “Oké… ik weet niet of dit positief of negatief is… en wat bedoel je er precies mee?”. Het antwoord op deze vraag: “Dat je uitspreekt wat je graag wilt, opzoek bent naar kansen, risico’s durft te nemen, en dat je dit alles doet met veel enthousiasme en een lach op je gezicht”.

Anderhalf jaar geleden begon mijn werkavontuur bij Coöperatie VGZ als Trainee. Een avontuur omdat niks vaststaat, je zelf de regie moet nemen over je ontwikkeling, en je continue in nieuwe, niet voorspelbare situaties beland. Is dat spannend? Vaak wel. Maar als je altijd maar het gevoel hebt van: “Oh, dit gaat mij wel lukken binnen de gestelde tijdslimiet”, dan is werken toch ook maar saai? Ik houd van uitdagingen, leg de lat voor mijzelf erg hoog, wil graag heel veel leren, en ben bereid daar hard voor te werken. Hard werken betekent voor mij namelijk ook hard genieten van de behaalde successen!

Tot nu toe heb ik onderdeel uitgemaakt van de divisies Klantenservice & Operatie, Commercie, en Zorg, en het bedrijfsonderdeel Corporate Affairs. Tijdens mijn tweede traineeopdracht hoorde ik dat de bestuursassistent met zwangerschapsverlof ging. Daar zag ik een kans en tegelijkertijd een grote uitdaging. Want hoe gaaf is het om te opereren in het heetst van de strijd bij één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland? Ik kan je vertellen… een half jaar bestuursassistent zijn is heel gaaf! Van werkbezoeken organiseren met o.a. de lijsttrekker van de Socialistische Partij en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tot het vaststellen van de premie met de Raad van Bestuur (RvB) en de Raad van Commissarissen. Van voorbereidend werk voor externe werkbezoeken tot meediscussiëren over de invulling van onze Zinnige Zorg strategie nu en in de toekomst. Van tips krijgen van de RvB over hoe ik mijn loopbaan moet vormgeven tot een armpje druk competitie met Ab Klink (hij won… maar ik ben in training voor een revanche) en een beachvolleybaltoernooi met Tom Kliphuis. Ik kan zo nog drie kantjes vol schrijven met waardevolle ervaringen die ik nooit had willen missen! Op dit moment ben ik beleidscoördinator zorg ad interim, leer ik op zorginhoudelijk vlak elke dag weer meer, en kan ik mij verder ontwikkelen dankzij mijn leidinggevende die mij veel verantwoordelijkheden geeft.

Naast het doorontwikkelen van mijn vakinhoudelijke kennis, ben ik actief bezig met mijn individuele ontwikkeling vanuit mijn persoonlijke drijfveren. Door trainingen, intervisiesessies en coachingsgesprekken wordt bevestigd wat ik eigenlijk stiekem altijd al wist. Ik ben erg resultaatgericht. Streberig. Ambitieus. De keerzijde? Ik kan mijzelf soms helemaal verliezen in mijn werk en ben niet snel tevreden met het behaalde resultaat. Er is altijd ruimte voor verbetering. Want als je niet kritisch blijft, word je ingehaald door je concurrent. Gelukkig biedt het Traineeship programma een ontzettend goede coach, die je een spiegel voorhoudt en je telkens weer met de neus op de feiten drukt. Heel waardevol!

Was ik altijd al “positief brutaal op een charmante manier”? Nee, totdat ik een aantal voorbeeldfiguren leerde kennen die mij blijven inspireren, die het mij gunnen om stappen te maken, die samen met mij een toekomstdoel schetsen en mij begeleiden op de weg daar naartoe. Evelyn Borgsteijn (Directeur Corporate Affairs) gaf mij in een bilateraal overleg een heel goed advies: “Anke maak een concreet plan en spreek uit wat je wilt en waar jij energie van krijgt, dan kan ik je daarbij helpen… want volgens mij weet jij dat heel goed”. Ik kan vol overtuiging zeggen dat ik hier het meeste van geniet! Van collega’s die bevlogen én betrokken zijn, die hart hebben voor hun werk én voor Coöperatie VGZ. Voorbeelden.  

Dus… heb jij je masterdiploma op zak en wil je in twee jaar tijd ontzettend veel leren? Wil je inzicht krijgen in jouw talenten? En durf je het onbekende tegemoet te treden? Solliciteer dan direct en wie weet zie ik jou op de inhousedag!

Anke Nizet

      


 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

VGZ

Nieuwe Stationsstraat 12
6811 KS Arnhem
Nederland