Rein Brobbel Qquest
Rein Brobbel
Developer

IT-talent in the spotlight: Rein richt zich op zijn toekomst als developer

Rein ontdekte zijn passie voor code en programmeren tijdens zijn werk als webredacteur. Met een ambitie om zichzelf als developer verder te ontwikkelen, heeft hij diverse cursussen gevolgd, soloprojecten uitgevoerd en een indrukwekkende React-applicatie gebouwd. Rein kijkt vooruit naar een toekomst als senior developer en blijft zichzelf uitdagen in de wereld van IT. Lees hier zijn verhaal.

Wanneer is jouw interesse in IT begonnen?

Mijn interesse in IT ontstond tijdens mijn werk als webredacteur. Als onderdeel van mijn takenpakket moest ik af en toe eenvoudige aanpassingen doen aan de broncode van webpagina’s. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid naar de innerlijke werking van code. Nadat ik me had ingeschreven voor een webdevelopment-cursus, werd mijn vermoeden bevestigd en groeide mijn passie voor de wereld van code en programmeren.

Wat was de reden voor jouw overstap naar IT?

Het schrijven en leren van code is iets waarin ik me urenlang kan verdiepen. Het is een activiteit waarop ik me langdurig kan concentreren zonder dat het saai wordt, en waarbij mijn besef van tijd verdwijnt. "Het is mijn ambitie om mijn development vaardigheden naar een hoger niveau te tillen."

Wat maakt de rol als developer passend voor jou?

Development past bij mij omdat ik een goed logisch denkvermogen heb, leergierig ben en op een creatieve manier problemen kan oplossen.

Welke stappen heb je ondernomen om jezelf te ontwikkelen?

Na het volgen van de TalentClass heb ik me volledig gericht op JavaScript, met name React. Ik heb verschillende cursussen gevolgd over zowel frontend- als backend-onderwerpen en een paar soloprojecten uitgevoerd in de vorm van kleine applicaties. Het grootste deel van mijn ontwikkelingstijd heb ik echter besteed aan het maken van een grotere React-applicatie, in samenwerking met twee collega’s. Dit is een applicatie waarmee je eenvoudig het IT-landschap van een bedrijf in kaart kunt brengen.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op bovengenoemde app. Als relatieve nieuwkomers hebben we echt een mooie full stack applicatie gebouwd, inclusief database en gebruikersregistratie. Als je meer wilt weten over mijn projecten, kun je een kijkje nemen in mijn online portfolio door op de onderstaande knop te klikken. "Als relatieve nieuwkomers hebben we echt een mooie full stack applicatie gebouwd, inclusief database en gebruikersregistratie."

 

Waar zie jij jezelf over tien jaar?

Als senior developer. Of misschien wel als prompt engineer, als de razendsnelle ontwikkeling van AI zich op deze manier blijft voortzetten.

Hoe kijk jij terug op het IT-traineeship?

Ik heb het IT-traineeship als uitdagend maar ook erg leuk ervaren, vooral omdat je in dezelfde situatie zit als je klasgenoten en in de tweede maand echt als team aan een applicatie kunt werken.

Wat maakt QQuest bijzonder voor jou?

Wat ik bijzonder vind aan Qquest, is dat het je veel ruimte en vrijheid biedt om je te ontwikkelen in de richting die je zelf ambieert. "Bij Qquest krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen in de richting die je zelf ambieert."

Drie leuke feitjes over Rein:

  • Sinds begin dit jaar woon ik samen met mijn vriendin in Utrecht.
  • Ik ren iets te vaak. Het is een verslaving geworden, maar elke dag hardlopen is niet goed voor mijn knieën.
  • Ik kan een uitstekend Belgisch accent imiteren.

Wil je meer informatie?

Neem contact op met onze recruiter 

e-mail: [email protected]
Telefoon: 085 40 11 705

 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Qquest

Recruiter
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
Nederland