Tim Zwinkels
Quant trainee
Quant trainee bij APG

Mijn eerste kennismaking met APG was als stagiair bij APG om mijn masters wiskunde en quantitative finance met een scriptie af te ronden. Deze studies bleken perfect samen te komen in een onderzoek naar handelsvolumes bij het quant equity team van APG asset management. Een deel van het pensioenvermogen dat bij APG onder beheer is, wordt hier in aandelen belegd. De aandelenselectie wordt gebaseerd op kwantitatieve modellen, een razend interessant proces waarbij ik als stagiair uitgebreid kon meekijken. Maar ook voor het schrijven van mijn scriptie is dit een ideale werkomgeving. Collega’s zijn geïnteresseerd in je bevindingen en mijn begeleiders namen de tijd om te helpen.

Sollicitatie voor Quant trainee

Omdat de stage me zo goed beviel, hoefde ik niet lang na te denken toen ik kon solliciteren voor een plek als quant trainee binnen het Asset Management Traineeship. Dit houdt in dat je vier opdrachten van zes maanden uitvoert bij vier verschillende afdelingen. Het nieuwe quant traineeship is speciaal gericht op starters met een kwantitatieve achtergrond en daarom hebben alle opdrachten ook een uitdagende wiskundige component. Zo leer je niet alleen veel over de praktijk, maar ontwikkel je ook je theoretische vaardigheden verder. Daarnaast volg je trainingen en cursussen met de andere Asset Management trainees die tegelijk met jou zijn gestart. Niet alleen wordt je daarmee een nog betere professional, ook zijn deze dagen natuurlijk heel gezellig.

Grote diversiteit kwantitatieve uitdagingen

Het unieke aan APG is dat er een grote diversiteit is aan kwantitatieve uitdagingen. APG is een grote investeerder die in allerlei producten belegt, elk met zijn eigen karakteristieken. Voor het maken van de juiste beleggingsbeslissingen zijn wiskundige modellen onmisbaar. Aan de andere kant heb je bijvoorbeeld risicomanagement en asset-liability management, waar je weer hele andere kwantitatieve problemen vindt. Er is dus geen gebrek aan interessante opdrachten. Daarnaast is APG als grootste speler op de Nederlandse pensioenmarkt toonaangevend. Hier wordt de nieuwste onderzoeken gedaan en staat je werk vaak dicht bij de actualiteit. Omdat ik me graag zowel inhoudelijk als in de praktijk verder wil ontwikkelen, is het quant traineeship een ideale start van mijn carrière.   

<p>Tim Zwinkels<br />Quant trainee&nbsp;<br />[email protected]&nbsp;</p>

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

APG

Postbus 75753
1118 ZX Amsterdam
Nederland