Loading...

Bezig met laden...

Traineeship Informatiemanagement bij VHIC

Traineeship
Rijswijk
Bedrijf: VHIC
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Traineeship Informatiemanagement bij VHIC

Informatie is het fundament van iedere organisatie. Wanneer je geen toegang meer hebt tot informatie, komt je organisatie tot stilstand. Hoe beter je als organisatie je informatiehuishouding (mensen, processen en systemen) hebt ingericht, hoe efficiënter je kunt werken en daar zijn veel voordelen mee te behalen. Wij zijn met name actief binnen de overheid waar een goede organisatie van informatie nog een extra dimensie heeft: verantwoording kunnen afleggen over het overheidshandelen richting burger en politiek. Dagelijks zie je voorbeelden in de media waar het ontbreken van (transparante) informatie de basis is voor grote problemen die zich voordoen in onze maatschappij. Dit maakt ons werkveld actueel en belangrijk en daar kun jij aan bijdragen! 

Onze trainees maken deel uit van een netwerk van professionals, van wie ze kunnen leren, met wie ze kunnen sparren en die een frisse, vernieuwende kijk bieden op het informatiemanagement. Als trainee bieden we je een combinatie van vakkennis, werkervaring en coaching door professionals. Doordat we actief zijn in heel Nederland biedt ons traineeship een unieke kans om bij veel verschillende organisaties in de keuken te kijken. Zo doe je al snel een schat aan ervaring op. Een prachtige start van je carrière! 

Wie zijn wij?

VHIC is een (h)echt familiebedrijf met veel kennis en passie. Met 45 medewerkers kent iedereen elkaar en kan iedereen ook bij elkaar terecht met vragen. We zijn enthousiast over ons werkveld en inspireren elkaar en anderen graag. Daarnaast zijn we praktisch ingesteld: geen ingewikkelde theoretische modellen of grote organisatiewijzigingen, maar pragmatische realistische oplossingen die onze klanten echt verder helpen. We brengen met dat doel eigen kennisproducten op de markt waar je als trainee ook actief aan kunt bijdragen. 
Wij zijn op zoek naar nieuw talent!

Ons traineeship Informatiemanagement is een startersfunctie voor HBO of WO-afgestudeerden. Heb je een opleiding op het gebied van Informatiemanagement of ICT dan sluit dat perfect aan, maar belangrijker is jouw persoonlijkheid en analytisch vermogen. Veel collega’s die bij VHIC werken hebben bijvoorbeeld een achtergrond in geschiedenis, taal & cultuur, politicologie of bestuurskunde. 
Daarnaast moet je van afwisseling houden. Wij zijn werkzaam voor organisaties in heel Nederland in verschillende hoedanigheden. Ons traineeship is er ook op gericht dat je zelf op onderzoek uit gaat in zowel het vakgebied informatiemanagement als het vakgebied van adviseur. In de praktijk ervaar je wat je leuk en interessant vindt en waarin je je verder wilt ontwikkelen. 

Wat ga je doen?

Als trainee start je met een intensieve opleiding waarin je binnen een paar maanden kennis maakt met ons dynamische vakgebied. Gedurende het traineetraject combineer je het opdoen van werkervaring met het volgen van een vakopleiding. Je maakt kennis met verschillende soorten projecten en met een diversiteit aan klantgroepen. Tijdens het traineetraject groei je door middel van werkervaring in een richting die bij jou past. Daarbij word je begeleid door ervaren en enthousiaste collega’s. 

Wie ben jij?

 • Je hebt een HBO/WO diploma (alle studierichtingen);
 • Je bent een starter binnen het vakgebied van Informatiemanagement;
 • Je bent enthousiast, leergierig, ondernemend en altijd bezig met je eigen ontwikkeling;
 • Je bent niet bang om in het diepe te springen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Wat bieden wij jou?

 • Een traineeship met volop ruimte om je te ontwikkelen;
 • Een team van enthousiaste collega’s om je heen die je altijd graag willen helpen; 
 • Een fulltimebaan met een vast salaris. Daarbij werk je vier dagen per week op klantopdrachten en heb je een dag per week beschikbaar voor zelfstudie;
 • Het startsalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tijdens je traineeperiode tussen de 2400 en 2700 euro per maand (op basis van een 40-urige werkweek);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden; o.a. onkostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, pensioenregeling & reiskostenvergoeding. Wanneer je veel voor ons onderweg bent is een leaseauto bespreekbaar; 
 • Een laptop en alles voor een goede thuiswerkplek.

Tot slot; ‘Waarom een traineeship bij VHIC?’

 • Ons traineeship leidt op tot informatieprofessional én adviseur; 
 • We zijn een relatief kleine organisatie waar iedereen elkaar kent en verder helpt; 
 • Je volgt een opleiding met trainees en vakgenoten van andere organisaties. Zo leer je van én met elkaar en bouw je je eigen netwerk op; 
 • Wij bieden je de mogelijkheid in verschillende ‘keukens’ te kijken van (semi)overheidsorganisaties in heel Nederland en binnen verschillende onderdelen en rollen; 
 • Geen kaartenbak: we gaan met je in zee of niet, hierdoor kun je snel starten.

Benieuwd hoe het is om te werken bij VHIC? Onze (oud-)trainees vertellen je er graag over! We brengen je graag met hen in contact. 

Contact

Ben je enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met je om te praten over een gezamenlijke toekomst. Neem contact op met Wendy Bakker om een afspraak in te plannen. Zij is bereikbaar via pz@vhic.nl of telefonisch via (088) 053 5400. 

* Een assessment in de vorm een i-Matchtest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

VHIC

Wendy Bakker

Einsteinlaan 26a
2289 CC Rijswijk
Nederland

088 053 5400
pz@vhic.nl
www.vhic.nl

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden