Loading...

Bezig met laden...

Traineeship IT-auditor bij Rijksoverheid

Traineeship
Den Haag
Bedrijf: Rijksoverheid
Sluit: 03-12-2021

Trainee IT audit

Ministerie van Financiën

Functieomschrijving

“Ik vind het heel fijn dat ik snel serieus werd genomen. In mijn derde werkweek kreeg ik al de verantwoordelijkheid om op zoek te gaan naar beveiligingsrisico’s in het systeem. Dit laat zien dat jouw kennis en input écht wordt gewaardeerd.” Lieke Hamelers, IT-audittrainee

Wil jij IT-audits uitvoeren binnen de hele Rijksoverheid? Van het hacken van servers en het testen van applicaties tot het onderzoeken van grote ICT-projecten of privacy? Als junior IT-onderzoeker richt je je op alles wat te maken heeft met de betrouwbaarheid van IT-systemen, vaak op het vlak van financiën. Waar het ook over gaat, wij halen de onderste steen boven en leggen risico’s bloot. Zo verbeteren we het functioneren van de Rijksoverheid.

Vanaf de eerste dag van het traineeship draag je bij aan de betrouwbaarheid van alle IT-systemen van de Rijksoverheid. Jouw analytische vaardigheden en IT-kennis komen goed van pas in de praktijk. Je maakt bijvoorbeeld een opzet voor een onderzoek naar een IT-project of neemt de documenten door voor een interview met een security-officer. Je analyseert informatie over changemanagement, bespreekt de dilemma’s over de inrichting van het netwerk met een collega of schrijft een rapport over een door jou afgerond onderzoek naar privacy. Ook bij het overleg over het rapport met de chief information officer sluit je aan. Jij maakt het hele onderzoek mee, van a tot z.

Natuurlijk begeleiden wij je bij jouw werkzaamheden. Jouw collega’s zijn gespecialiseerd in een specifiek IT-domein. Denk aan operational auditors die werken op het snijvlak van organisatie en IT en financial auditors. Daarnaast werk je samen met medetrainees. Dus met jouw netwerk zit het wel goed!

Om jezelf professioneel én persoonlijk optimaal te ontwikkelen volg je een inhoudelijke opleiding, bijvoorbeeld de (post-)master IT-auditing en trainingen persoonlijk leiderschap. Daarnaast werk je mee aan verschillende onderzoeksobjecten, soms op een gebied waarvan je nog wat minder weet.

Kortom: dit traineeship is een mooie kans om direct in de praktijk aan de slag te gaan en jezelf snel te ontwikkelen.

https://www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship voor meer informatie.

Wil je liever eerst eens praten over jouw toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met onze traineecoördinator Dave van Roon via 06 - 27 74 64 02.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kunt ontwikkelen tot een rijksbreed inzetbare IT-auditor.
 • Een volledig door ons betaalde (post-)master IT-auditing, waarna je je kunt inschrijven als register-IT-auditor (RE). Of een zelf samengesteld programma met vakinhoudelijke training om specialist te worden in een bepaald IT-onderwerp.
 • Een aanvullend opleidingsprogramma, gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden).
 • Intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s.
 • Verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid.
 • Een prima startsalaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan.
 • Een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Functie-eisen

 • Je hebt voor 1 februari 2022 een hbo-bachelor of –master of wo-bachelor of -master afgerond, in een technische (IT) of bedrijfskundige richting.
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden en grote interesse in onderzoek, IT, organisaties en techniek.
 • Je toont initiatief, ook in het contact met klanten.
 • Je bent leergierig en gemotiveerd om studie en werk te combineren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 8, schaal 10
Salarisomschrijving: Als WO trainee word je ingeschaald in schaal 10 trede 0 wat neer komt op een startsalaris van € 2.737,- per maand op basis van 36 uur per week.
Als HBO trainee word je ingeschaald in schaal 8 trede 2 wat neer komt op een startsalaris van € 2.737,- per maand op basis van 36 uur per week.
Maandsalaris: Min €2.623 – Max. €4.430 (bruto)
Dienstverband: Trainee
Contractduur: 2 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of Word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.

Gedurende openstelling van de vacature vinden ook gesprekken plaats. Hierdoor kan het zijn dat de vacature eerder wordt afgesloten dan de aangegeven openstellingstermijn. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!

De selectieprocedure bestaat uit een online assessment, twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Solliciteren?

Ministerie van Financiën nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Rijksoverheid

Dave van Roon
traineecoördinator

Korte Voorhout 7
2511 CW Den Haag

06 - 27 74 64 02
audittraineeship@minfin.nl
http://www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden