Loading...

Bezig met laden...

Traineeship bij Provincie Zuid Holland

Traineeship
Den Haag
Sluit: 19-10-2023

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

MKW Traineeprogramma bij middelgrote en kleine woningcorporaties!

Diverse locaties
Bedrijf: MKW platform voor middelgrote en kleine woningcorporaties
Bekijk deze vacature
Traineeship

Management Traineeship

Diverse locaties
Bedrijf: KMM Groep
Bekijk deze vacature

Wo-traineeship bij de provincie Zuid-Holland

Ben je op zoek naar een uitdagende startersfunctie? Ga dan aan de slag als wo-trainee bij de provincie Zuid-Holland! Dan werk je namelijk aan jezelf én aan oplossingen voor morgen. Aan de hand van actuele uitdagingen en échte opdrachten zet je jouw kennis en creativiteit in om mee te denken over onderwerpen die er echt toe doen. Denk bijvoorbeeld aan bestuurlijke vraagstukken, de transitie in de haven en industrie of de waterveiligheid binnen de provincie. Tegelijkertijd krijg je alle ruimte en begeleiding om jezelf te ontwikkelen en op zoek te gaan naar je ambities en je kwaliteiten. Zo werk je als trainee aan jezelf én aan de oplossingen voor morgen. Lees hieronder alle info over ons wo-traineeship.

Over het wo-traineeprogramma

Als wo-trainee werk je in een 2-jarig programma aan 3 opdrachten van 8 maanden. Je startopdracht regelen wij voor je. Wat voor opdracht je daarna gaat doen is vooral aan jou. Er is veel ruimte om te ontdekken waar jij het beste tot je recht komt. Uiteraard is er goede begeleiding om je te helpen bij het maken van keuzes. Naast je inhoudelijke opdracht ga je ook op zoek naar je talenten. Wekelijks is er tijd gereserveerd voor ontwikkeling door het volgen van trainingen, een gesprek met je coach of je gaat op excursie naar een samenwerkingspartner of interessant project. Dit laatste organiseer je vooral in samenwerking met je medetrainees. En aan het eind van het programma gaan we graag met je om tafel om de mogelijkheden te bespreken voor je carrière na je traineeship. Ben je benieuwd naar de ervaringen van de vorige trainees? Klik hier om meer te lezen!

Dit ben jij:

 • Je hebt een wo-masterdiploma behaald en hebt maximaal 2,5 jaar relevante werkervaring. Wij hebben daarbij geen specifieke studierichting voor ogen;
 • Je bent gemotiveerd om je tanden te zetten in de vele maatschappelijke vraagstukken die er in onze provincie spelen;
 • Als provincie zoeken en organiseren we voortdurend de samenwerking. Als trainee omarm je deze manier van werken en laat je dit ook in de praktijk zien;
 • Daarnaast ben je nieuwsgierig en bereid volop te experimenteren. Zo kun je van en vooral met elkaar leren;
 • Je staat open om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak en durft kritisch te kijken naar je eigen ontwikkeling;
 • Tot slot: als provinciale overheid werken we mee aan het vormgeven van de digitale samenleving. Digitalisering raakt alles waar we als provincie mee bezig zijn. Je hoeft zeker geen ICT-er te zijn maar bent wel doordrongen van het belang van data gedreven werken.

Wat krijg je van ons?

Naast een aantrekkelijk programma wil je natuurlijk ook weten wat we verder nog te bieden hebben:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar; 
 • Een startsalaris van €3.190,- en bij goed functioneren een jaarlijkse salarisverhoging van 3%;
 • Een 36-urige werkweek (feitelijk werk je 40 uur en bouwt daarmee extra verlof op);
 • Een NS-Business Card voor woon-werkverkeer;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- (eens in de 5 jaar);
 • Een keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop je salaris. Dit kan je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris.
 • En we bieden nog meer! Neem hier een kijkje voor onze andere arbeidsvoorwaarden.

Selectieprocedure

Bij de (voor)selectie van de nieuwe traineegroep worden we geholpen door een extern bureau, Publiek Netwerk. Je solliciteert daarom ook via Publiek Netwerk. Na de briefselectie volgen nog verschillende selecterende onderdelen waaronder een assessment, een persoonlijke opdracht en uiteraard een individueel gesprek met ons. Hieronder staat de planning van de selectieprocedure:

 • 22 september 2023: je kan vanaf nu solliciteren!
 • 9 oktober (14:30 – 17:30 uur): we heten je van harte welkom op  de meet & greet op het Provinciehuis, zodat jij al je vragen kan stellen over het traineeship, zowel aan de coördinator als de huidige trainees.
 • 19 oktober 12:00 uur: einde inschrijving sollicitatie
 • 30 en 31 oktober: groepsassessments
 • 1 november – 15 november: persoonlijk gesprek met de adviseurs van Publiek Netwerk
 • 21, 22 en 23 november: selectiegesprekken met de provincie Zuid-Holland
 • 24 november: terugkoppeling van de gesprekken aan de kandidaten. Je hoort dan of je wordt aangenomen of niet.
 • 1 december (ochtend): arbeidsvoorwaardenbijeenkomst
 • 15 januari 2024: start van het traineeship

Reserveer deze dagen alvast in je agenda, zodat jij er zeker van bent dat je erbij kan zijn als je wordt geselecteerd!

Onze oud-trainees vertellen over hun ervaringen

Liever eerst meer informatie? Kom naar de Meet & Greet!

Meld je aan voor onze meet & greet op maandag 9 oktober van 14:30 tot 17:30. Pak je kans om al je vragen te stellen, om je cv te laten checken door onze recruiters of om alvast je nieuwe werkplek te zien! Meer weten en jezelf aanmelden? Klik dan hier!

Weten wat de provincie doet?

Over de provincie Zuid-Holland

Zelf vinden wij Zuid-Holland (uiteraard) het meest interessante stukje Nederland. Met 3,6 miljoen inwoners is het de dichtstbevolkte provincie. Door de unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta speelt de provincie Zuid-Holland een belangrijke rol in Nederland. En met onze strategische ligging in Europa staan wij letterlijk in verbinding met de rest van de wereld. De economische bedrijvigheid is ongekend. Bijna een kwart van het bruto nationaal product wordt in de provincie Zuid-Holland verdiend. Al die mensen en bedrijvigheid zorgen voor uitdagingen waar we als provincie voor staan. Hiervoor werken we samen aan oplossingen met inwoners, medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners. Werken als trainee betekent dat jij hier een rol in speelt. Maar dat doe je nooit alleen, want alles raakt elkaar. Daarom zoek je altijd de verbinding. Dat maakt het complex maar ook dynamisch en uitdagend.

Als je voor een overheid kiest, kies dan voor het middenbestuur bij een provincie. Een bijzondere overheidslaag want we zitten letterlijk in het midden: tussen het Rijk en gemeenten in. Praktischer dan het Rijk, een grotere scope dan een gemeente. We zijn groot genoeg om echte impact in de regio te maken. Klein genoeg voor korte lijnen, een platte organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng van onze medewerkers. We werken aan innovatie op alle vakgebieden. En we zijn al best ver met data en technologie. Het werk dat je doet is zichtbaar; dat maakt het leuk. Je kunt aanwijzen waar je aan werkt, in het echt of op de kaart. Of je wandelt letterlijk door je eigen project.

Contact

We hopen dat je enthousiast bent geworden en besluit te solliciteren. Heb je vragen of wil je meer info, neem dan contact op met onze traineecoördinator Lilian Wiegant.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship Projectmanager Digitalisering

Lelystad
Bedrijf: Karmac I&I
Bekijk deze vacature
Traineeship

Junior Beleidsmedewerker

Randstad
Bedrijf: PMT Groep
Bekijk deze vacature
Medewerkers aan het woord
logo provincie Zuid-Holland
Wat leer je als trainee tijdens het ontwikkelprogramma?
logo provincie Zuid-Holland
Waarom kiezen voor een traineeship bij Zuid-Holland?
logo provincie Zuid Holland
Sollicitatietips van onze trainees!
logo provincie Zuid-Holland
Onze trainees vertellen over hun ervaringen!

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Provincie Zuid-Holland

Lilian Wiegant traineecoördinator provincie Zuid Holland

Lilian Wiegant
Traineecoördinator

Zuid-Hollandplein 1
2596 AW Den Haag
Nederland

0611907721
[email protected]
https://werkenvoor.zuid-holland.nl/traineeships/
Stuur een WhatsApp bericht

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden