Loading...

Bezig met laden...

Traineeship bij Noordelijke Omgevingsdiensten

Traineeship
Diverse locaties
Sluit: 10-12-2023

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

MKW Traineeprogramma bij middelgrote en kleine woningcorporaties

Diverse locaties
Bedrijf: MKW platform voor middelgrote en kleine woningcorporaties
Bekijk deze vacature
Traineeship

Mastership Data & Samenleving

Divers
Bedrijf: Newpublic
Bekijk deze vacature

Bijna of net klaar met je studie?

Word trainee bij de Noordelijke Omgevingsdiensten!

Wij zetten ons in voor een schoon en veilig Noord-Nederland. Belangrijk én uitdagend werk! Ben jij ook gemotiveerd onze omgeving een stukje mooier te maken? Wil je bijdragen aan bijvoorbeeld het tegengaan van bodemvervuiling, het beperken van geluidsoverlast en het voorkomen van rampen door explosieve stoffen? Start in maart 2024 met ons Young Professionalprogramma. Speciaal voor afgestudeerde mbo’ers (niveau 4 in een bètarichting), hbo’ers of wo’ers met maximaal drie jaar werkervaring. Enthousiast? Lees snel verder en maak je interesse kenbaar.

Wat ga je bij ons doen?

Het Young Professionalprogramma bestaat uit twee programma’s: een traineeship vergunningverlening en een traineeship toezicht & handhaving. Jij kiest vooraf jouw richting. Het is een tweejarig programma, waarbij je 36 uur per week voor onze organisatie werkt. Binnen die uren doorloop je ook een speciaal samengesteld opleidingsprogramma. Gericht op inhoudelijke kennis én op jouw persoonlijke ontwikkeling. En je brengt wat je geleerd hebt ook direct in de praktijk.

Daarnaast vragen we je om kritisch mee te denken over nieuwe ontwikkelingen en het verbeteren van ons werk. Na het Young Professionalprogramma mag je je volleerd vergunningverlener of toezichthouder noemen. Welkom bij de club!

Het programma

De traineeships bieden een mix van werken en leren. Je maakt kennis met de organisatie en het werkveld, leert de theorie en besteedt aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Alles speciaal samengesteld om jou op te leiden tot een vakbekwaam vergunningverlener of toezichthouder.

Gemiddeld 1 dag per week volg je trainingen. De rest van de 36-urige werkweek doe je praktijkervaring op. Je start met een introductieprogramma en leert zo de organisatie, je collega’s en de systemen kennen. Daarnaast volg je de basiscursus voor trainees en young professionals. Hierin krijg je onder andere een introductie van de relevante wetgeving.

Om het vak te leren volg je inhoudelijke modules die gedeeltelijk onderdeel zijn van de vakopleiding tot toezichthouder of handhaver Milieu (HAMIL-opleiding). Denk bijvoorbeeld aan verdieping in omgevingsrecht en milieukunde. Zo leer je bijvoorbeeld over risico’s van gevaarlijke stoffen, verontreiniging van bodem en lucht en het effect van geluid. En natuurlijk besteden we aandacht aan de ontwikkeling van je persoonlijke competenties.

Wil je meer informatie over het programma? Onze P&O-collega’s kunnen al jouw vragen beantwoorden. Neem gerust contact op via ons contactformulier!

Wat bieden wij jou?

Start je met ons Young Professionalprogramma? Dan kom je in dienst bij één van onze organisaties: de FUMO, de ODG of de RUD Drenthe. Maar net waar jij goed past én waar jij zelf graag wilt werken. Vanaf de start ontvang je een bruto salaris van € 2.878,- per maand (schaal 8, trede 0 cao SGO). Daarnaast krijg je een extra toelage van 17,05% van je bruto salaris. Die toelage kun je gebruiken voor extra vrije dagen of meer salaris.

Je doorloopt samen met de andere trainees een opleidingsprogramma dat bestaat uit vakinhoudelijke trainingen en trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Je leert van elkaar, van ervaren collega’s én van een collega die twee jaar lang jouw ‘buddy’ is en jou begeleidt. Werken bij de drie noordelijke omgevingsdiensten betekent samenwerken met gedreven en sociale collega’s. Je kunt deels vanuit huis werken en hebt flexibele werktijden. Na een succesvolle afronding van dit opleidingsprogramma heb jij die baan verdiend! Je bent dan vakbekwaam en breed inzetbaar. En blijf je bij ons in dienst als toezichthouder of vergunningverlener. Natuurlijk krijg je ook dan de ruimte om verder te werken aan je ontwikkeling.

Wie ben jij?

Jij wilt bijdragen aan een schone en veilige leefomgeving. Als vergunningverlener of toezichthouder weet je dat er altijd meerdere belangen zijn en zoek je de balans daartussen.

Vergunningverlener

Als vergunningverlener behandel je vergunningsaanvragen en meldingen. Daarbij heb je de verschillende belangen snel in de gaten, vooral wanneer deze politiek of maatschappelijk gevoelig zijn. Tijdens je werk schakel je met collega’s en houd je contact met de aanvrager. Soms moeten jullie samen op zoek naar een maatwerkoplossing. Bij alle aanvragen pas je de geldende wetten en regels toe. Omdat deze continu veranderen vind je het leuk om je te blijven verdiepen in de ontwikkelingen in je vakgebied.

Toezichthouder

Als toezichthouder benader je bedrijven op een positieve, misschien zelfs coachende manier. Maar lastige situaties ga je niet uit de weg. Je durft handhavend op te treden als het nodig is. Omdat je veel bedrijfsbezoeken aflegt vind je het leuk om op pad te zijn. Het uitwerken van je advies en het opstellen van rapporten doe je thuis of op kantoor. Als toezichthouder moet je goed kunnen samenwerken met de verschillende collega’s, maar ook met externe handhavingspartners. Met hen brainstorm je bijvoorbeeld over handhavingstrajecten in de regio. Daarbij vind je het leuk om je eigen visie te delen.

Past een van deze omschrijvingen bij jouw vaardigheden en kwaliteiten? Dan ben jij een ideale vergunningverlener of toezichthouder!

Wie zijn wij?

Wij zijn de FUMO, de ODG en de RUD Drenthe: de drie noordelijke omgevingsdiensten. Formeel drie afzonderlijke overheidsorganisaties, maar ons takenpakket komt overeen en we werken veel samen.

We zorgen in onze regio’s voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Wist je dat wij als omgevingsdiensten impact hebben op thema’s die dagelijks in de krant staan? Denk aan onderwerpen als stikstof, energie, lucht en geluid.

Iedereen heeft ruimte nodig. Om te wonen, om te ondernemen, om te recreëren, kortom: om te leven. Dat geldt voor alle bewoners van het Noorden, dus óók voor planten en dieren. Onze collega’s hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. Voor een schoon en veilig Noord-Nederland.

Interesse?

Maak je belangstelling kenbaar via de sollicitatiebutton.

En upload je cv met een (beknopte) motivatie. Dat kan tot en met 10 december 2023. We horen graag van je!

Daarna hoor jij van ons of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Deze zijn gepland in week 51. Denken we beiden: dat was een leuk en geslaagd gesprek! Dan zien we je graag terug op de selectiedag in week 3. Houd hier dus rekening mee in je agenda. Niets om zenuwachtig van te worden hoor. Die dag krijg je alle kans meer te weten te komen over het programma en ons werkveld. En je gaat kennismaken met je toekomstige collega’s. Alles om elkaar beter te leren kennen!

Meer weten?

Onze P&O-collega’s kunnen al jouw vragen beantwoorden. Bel ze gerust of stel je vragen via het contactformulier.

FUMO: Suzanne Sleurink. 06 215 756 38
ODG: Mathijs Assink, 06 296 551 94
RUD Drenthe: Mariette Schut, 06 524 750 22

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship Nuclear Technology

Petten
Bedrijf: NRG
Bekijk deze vacature
Traineeship

Traineeship Test & Quality Consultant

De Meern
Bedrijf: Superp
Bekijk deze vacature

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Noordelijke Omgevingsdiensten

Suzanne, Matthijs of Mariette

Standplaats afhankelijk
0000AA Diverse locaties
Nederland

06 296 551 94
[email protected]
https://werkenbijnod.nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden