Loading...

Bezig met laden...

Mastership Data & Samenleving bij Newpublic

Traineeship
Divers
Bedrijf: Newpublic
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Mastership Data & Samenleving Newpublic

Ben jij recentelijk afgestudeerd en wil jij een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij? Ben jij een echte verbinder die als tolk kan fungeren tussen de business en IT? Kun jij van onbewerkte data een verhaal maken en op de juiste manier oorzaak en gevolg in kaart brengen? Dan is het Mastership Data & Samenleving misschien wel wat voor jou!

Het Mastership in het kort

 • Functie: Adviseur Informatiemanagement of Data Analist 

 • Duur: 24 maanden 

 • Waar: Bij een passende overheidsorganisatie in jouw regio 

 • Startdatum: Doorlopend 

 • Salaris: Een startsalaris van € 2.660 o.b.v. 38 uur per week dat we na een jaar verhogen naar € 2.850

De ervaring van onze trainees

Data spelen een steeds grotere rol in onze samenleving; mensen en machines genereren steeds meer data (bijvoorbeeld via het gebruik van hun telefoons), data worden steeds beter vastgelegd (vaak geautomatiseerd dankzij slimme meters in allerlei alledaagse objecten) en uit data kunnen steeds sneller en makkelijker inzichten worden gehaald (dankzij nieuwe tools die weinig technische kennis vereisen). De alomtegenwoordigheid van al deze gegevens zorgt ervoor dat er steeds meer sprake is van dataficatie in alle lagen van de samenleving. Dit heeft gevolgen voor het openbaar bestuur en de manier waarop overheden hun functie uitoefenen. Zo bieden data prachtige kansen, maar roepen ze tegelijkertijd nieuwe vragen op. Hoe kan een moderne overheidsorganisatie zich verhouden tot deze ontwikkelingen? Welke ethische, juridische en bestuurskundige vragen moeten zij beantwoorden? En wat kan een hedendaagse ambtenaar-in-training doen om deze ontwikkeling geïnformeerd en kundig tegemoet te treden?

Opleidingstraject

Het Mastership Data & Samenleving is een uniek werk- en leertraject dat samen met Universiteit Utrecht is ontwikkeld. Dit traject is zo ingericht dat jij binnen 24 maanden de juiste vakinhoudelijke kennis krijgt aangeleerd die je nodig hebt voor de uitvoering van de functie, maar tegelijkertijd ga je ook werken aan persoonlijke ontwikkeling en het versterken van jouw soft skills.

In een traject van tien vakinhoudelijke bijeenkomsten word je als trainee opgeleid aan de hand van twee pijlers, namelijk datawijsheid en datavaardigheid. 

Iets voor jou?

Nog geen kennis van en ervaring met IT? Geen enkel probleem! Wij leren jou graag de fijne kneepjes van het vak. Het is wel van belang dat jij complexe problemen in begrijpelijke taal kunt uitleggen aan collega’s. Je bent daarnaast een verbindende factor die in staat is om anderen mee te nemen in de vele veranderingen die momenteel gaande zijn binnen de overheid. Ben jij recentelijk afgestudeerd en ambieer jij een baan binnen de overheid? Ben jij een stevige gesprekspartner en herken jij jezelf in het onderstaande profiel?

Ben jij…

 • Een stevige gesprekspartner die gevraagd én ongevraagd advies kan geven;
 • Proactief, assertief en ondernemend;
 • Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Analytisch ingesteld?

Heb jij…

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau. De richting vinden wij niet belangrijk, maar wel dat je de drive hebt om je te ontwikkelen;
 • Maximaal 3 jaar werkervaring;
 • Politieke- en bestuurlijke sensitiviteit;
 • Een grote dosis lef, doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid.

Doorgroeimogelijkheden

Na afronding van het Mastership Data & Samenleving, heb jij de benodigde bagage meegekregen om enkele rollen succesvol te vervullen:

 • Data analist;
 • Adviseur Informatiemanagement/ beheer;
 • Consultant Digitalisering & Automatisering;
 • Privacy Officer;
 • Functioneel (applicatie)beheerder;

Vaak zien we dat je nog kan doorgroeien naar een rol als projectleider, teamleider of manager.

What’s in it for you?

Het Mastership Data & Samenleving is dé kickstart van jouw carrière binnen de overheid. Als trainee kun je rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een startsalaris van €2.660 bruto per maand op basis van 38 uur per week;
 • Na 12 maanden een salaris van €2.850 bruto per maand op basis van 38 uur per week;
 • 26 vakantiedagen en 8% vakantiegeld;
 • Een passende vervoersregeling, waaronder de mogelijkheid tot een lease-auto die je ook privé mag rijden;
 • Een uitdagende functie bij een overheidsorganisatie bij jou in de regio;
 • Een uniek opleidingsprogramma dat bestaat uit trainingen op het gebied van vakinhoudelijke kennis én persoonlijke vaardigheden;
 • Doorlopende begeleiding van een fieldmanager die jou helpt bij jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een vast contract met baangarantie na afloop van het mastership bij de organisatie waar je werkzaam bent bij een wederzijdse klik;
 • Geen studiecontract of boeteclausule.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er eigenlijk uit?

 1. Stuur je CV en motivatiebrief naar ons op: Wil jij het verschil maken bij de overheid en je carrière een kickstart geven? Stuur dan vandaag nog jouw CV en motivatie naar ons op!
 2. Even telefonisch kennismaken: Binnen drie werkdagen nemen wij telefonisch contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek van 10 tot 15 minuten. Laat ons zien waarom jij kiest voor het traineeship bij Newpublic en waarom jij graag de overheid wil versterken met jouw talent. Als je ons hebt overtuigd, dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek op kantoor.
 3. Jouw persoonlijkheid onder de loep: Om je goed voor te bereiden op dit gesprek, vragen we je om een persoonlijkheidsvragenlijst van The Selection Lab in te vullen. Deze vragen geven ons inzicht in jouw competenties, drijfveren en cultuurvoorkeuren.
 4. Echt even kennismaken met elkaar: Maak je klaar voor een persoonlijke ontmoeting! Bezoek onze homebase in het bruisende Amersfoort, waar wij onder het genot van een heerlijke cappuccino of kop thee dieper ingaan op jouw persoonlijkheidsvragenlijst. We vertellen je natuurlijk ook graag meer over Newpublic en het traineeship.
 5. Op zoek naar een opdracht: Als we allebei enthousiast zijn, gaan we op zoek naar een passende opdracht. Vervolgens ga je op gesprek bij de opdrachtgever om te kijken of het daar ook klikt!
 6. Klaar om te pionieren! Gefeliciteerd, je kan gaan pionieren bij de overheid! Bereid je voor op een uitdagende opdracht die op je wacht vanaf de afgesproken startdatum. Jouw avontuur begint nu!

Ga ervoor en solliciteer!

Heb jij vragen over het Mastership Data & Samenleving of wil jij graag meer informatie ontvangen? Dat kan! Neem contact op met één van onze recruiters, dit kan per mail of telefonisch: 06-39395602.

Ga jij er helemaal voor? Solliciteer dan direct!

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Newpublic

Rosemarijn Damen
Recruiter

Utrechtseweg 12
3811 NB Divers
Nederland

06-39395602
[email protected]
https://www.newpublic.nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden