Loading...

Bezig met laden...

Finance Traineeship bij Alliander

Traineeship
Arnhem
Bedrijf: Alliander
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship

Schiedam
Bedrijf: DSW Zorgverzekeraar
Bekijk deze vacature
Traineeship

Mastership Data & Samenleving

Divers
Bedrijf: Newpublic
Bekijk deze vacature

Finance Traineeship Alliander

De energiesector is boeiend én booming. Juist nu de energiewereld verandert zijn er veel nieuwe investeringen voor een toekomstbestendig energienet nodig. Als financieel trainee leer je het economische model achter ons werk begrijpen.

Jouw energie

De energietransitie is in volle gang en dat vraagt veel van een netwerkbedrijf als Alliander. Zo worden er enorm veel investeringen gedaan in het huidige net om, bijvoorbeeld, zonnepanelen en windmolens aan te sluiten. Als financieel trainee lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. Jij gaat je verdiepen in welke financieringskeuzes Alliander vandaag de dag al moet maken voor het energienetwerk in 2035 of je kan gaan berekenen wat het rendement van investeren in een duurzame woonwijk is. 

In het eerste jaar van het traineeship vervul je twee opdrachten binnen de afdelingen Corporate Reporting & Planning en Financial Control. Vanaf het eerste moment ga je werken met de jaarrekening en de maand- of kwartaalrapportages. Zo leer je al direct de gehele financiële organisatie van Alliander kennen. In je tweede jaar kan je opdrachten binnen óf buiten financiën kiezen. Die keus is helemaal aan jou.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • uitvoeren van 3 tot 4 opdrachten, waarvan de eerste twee opdrachten binnen financiën zijn.
 • volgen van een persoonlijk ontwikkelprogramma van 18 maanden bij hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling: de Baak.
 • volgen van een technische basisopleiding bij het Alliander opleidingscentrum over de laatste elektra- en gastechnieken.
 • ontwikkelen van je feedback vaardigheden met je mede trainees (de peergroups) om zo te blijven groeien.
 • krijgen van begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling van je opdrachtgever, een buddy, een mentor en de Young Talent Manager.

De werving voor de april lichting is helaas gesloten. In februari 2024 starten we weer met de werving voor het startmoment in oktober 2024.

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Firan. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Wij geloven in een inclusieve en diverse organisatie waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en talent een kans krijgt. Dus wat je verhaal ook is, je bent van harte welkom.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • een salaris van € 3.101,- (schaal 7) bruto per maand.
 • een contract voor onbepaalde tijd.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget (IKB) van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of storten in je pensioen.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van € 500. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een NS Business Card.

Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op http://www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Met jouw energie blink je uit als financieel trainee. Je bent op een natuurlijke wijze sterk in samenwerken en effectief communiceren. Je werkt nauwkeurig en durft verantwoordelijkheid te nemen. Zo zorg je ervoor dat er optimaal resultaat geleverd wordt. Bovendien ben je in een technische omgeving helemaal op je plek. Ook heb jij:

 • een afgeronde wo-opleiding op het gebied van Finance, Accountancy, Bedrijfskunde, Economie of een andere relevante studieachtergrond.
 • 0 á 2 jaar fulltime werkervaring.
 • een trackrecord aan activiteiten naast je studie wat jouw affiniteit met financiën bevestigt.
 • vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.

Jouw actie

De werving voor de april lichting is helaas gesloten. In februari 2024 starten we weer met de werving voor het startmoment in oktober 2024.

Een aantal praktische zaken op een rij

1. Het maken van online assessments is deel van deze selectieprocedure.

2. Vergeet niet om in jouw motivatie antwoord te geven op onderstaande vragen:

 • Waarom wil jij bij Alliander werken?
 • Waarom solliciteer je op ons traineeship?
 • Je neemt natuurlijk allerlei talenten mee, maar wat hoop je te leren tijdens het traineeship?
 • Wat maakt jou onze nieuwe trainee?

Wil je meer weten over het traineeship of de vacature? Mail of stuur een WhatsApp-berichtje naar onze Campus Recruiter Anouk Jansen ([email protected] of via onderstaand telefoonnummer). Of bekijk de vlogs die onze trainees speciaal voor jou hebben gemaakt: https://werkenbij.alliander.com/opleiding-ontwikkeling/traineeships/traineesvloggen.     

Recruiter   
Anouk Jansen   
Telefoonnummer:   
+31 (6) 81183624

Vergelijkbare vacatures

Startersvacature

Junior Consultant Decommissioning - Waste Management

Petten
Bedrijf: NRG
Bekijk deze vacature
Traineeship

Traineeship

Hoogeveen
Bedrijf: TVM Verzekeringen
Bekijk deze vacature

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Alliander

Anouk Jansen Alliander

Anouk Jansen
Campus Recruiter

Utrechtseweg 68
6812 AH Arnhem
Nederland

+31681183624
[email protected]
https://werkenbij.alliander.com/
Stuur een WhatsApp bericht

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden