Toename IT trainees zonder diploma

Een diploma is steeds minder vaak een harde eis bij een IT traineeship. Het zijn vooral IT bedrijven die de deuren openen voor intelligente en talentvolle jonge mensen zonder diploma en/of zonder IT achtergrond. Als IT bedrijf hebben zij immers zelf een overvloed aan kennis in huis om jonge mensen klaar te stomen tot bekwame IT specialisten.

Bij TraineeshipPlaza hebben wij de afgelopen paar jaar veel voorbeelden voorbij zien komen. Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld interessante vacatures voor IT traineeships van onder andere Calco, EVG Start en  Qquest.

Schaarste binnen de IT branche

De groei van het aantal IT trainees zonder diploma hangt samen met de schaarste bij bepaalde beroepsgroepen binnen de IT branche. Deze schaarste uit zich enerzijds door hogere salarissen voor bestaande specialisten en anderzijds door een groot aantal programma’s voor IT traineeships. Deze programma’s zijn erop gericht om jou als jong talent klaar te stomen voor een carrière als IT specialist binnen de organisatie waar jij jouw traineeship volgt.

Het mes snijdt feitelijk aan twee kanten. Voor organisaties zijn IT traineeships een manier om enthousiaste, intelligente en talentvolle jonge medewerkers binnen te halen waarvan de organisatie nog jarenlang profijt zal hebben. Voor jou als jong talent is een IT traineeship een kans om goedbetaald werk op niveau te combineren met reële mogelijkheden om je als persoon en professional verder te ontwikkelen.

Geen picknick

Denk nu echter niet, dat zomaar iedereen als IT trainee wordt aangenomen. IT-bedrijven zijn ook niet gek. Zij willen alleen jonge mensen met affiniteit voor IT waar zij de komende jaren op kunnen bouwen. Zij willen talentvolle jonge mensen die bereid zijn om keihard te werken, keihard te studeren én die er voor openstaan om zich ook op persoonlijke vlak verder te ontwikkelen.

Dat is nogal wat en daarom maakt een assessment vaak onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Laat je daar trouwens niet door afschrikken. Een assessment klinkt heftiger dan het feitelijk is. Bereid je goed voor, ontspan en geniet vooral van de dag. Bedenk dat een assessment ook maar een momentopname is. Het zegt wel iets over jou, maar lang niet alles.

Vliegende start

Er zijn veel wegen die naar Rome leiden. Een IT traineeship is een beproefde manier om jouw carrière een vliegende start te geven, met of zonder diploma.

Op de hoogte blijven

Wil jij op de hoogte blijven van toekomstige vacatures voor IT traineeships, meld je dan nu aan als talent. Jij ontvangt dan in je inbox niet alleen vacatures die aansluiten op je profiel, maar wij geven jou ook nuttige tips voor effectief solliciteren.