Toename IT trainees zonder diploma

Een diploma is steeds minder vaak een harde eis bij een IT traineeship. Het zijn vooral IT bedrijven die de deuren openen voor intelligente en talentvolle jonge mensen zonder diploma en/of zonder IT achtergrond. Als IT bedrijf hebben zij immers zelf een overvloed aan kennis in huis om jonge mensen klaar te stomen tot bekwame IT specialisten.

Bij TraineeshipPlaza hebben wij de afgelopen paar jaar veel voorbeelden voorbij zien komen. Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld interessante vacatures voor IT traineeships van onder andere Calco, iTrainee en  Qquest.

Schaarste binnen de IT branche

De groei van het aantal IT trainees zonder diploma hangt samen met de schaarste bij bepaalde beroepsgroepen binnen de IT branche. Deze schaarste uit zich enerzijds door hogere salarissen voor bestaande specialisten en anderzijds door een groot aantal programma’s voor IT traineeships. Deze programma’s zijn erop gericht om jou als jong talent klaar te stomen voor een carrière als IT specialist binnen de organisatie waar jij jouw traineeship volgt.

Het mes snijdt feitelijk aan twee kanten. Voor organisaties zijn IT traineeships een manier om enthousiaste, intelligente en talentvolle jonge medewerkers binnen te halen waarvan de organisatie nog jarenlang profijt zal hebben. Voor jou als jong talent is een IT traineeship een kans om goedbetaald werk op niveau te combineren met reële mogelijkheden om je als persoon en professional verder te ontwikkelen.

IT traineeships in uiteenlopende soort en maten

De afgelopen jaren hebben werkgevers flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun traineeships. Als startend trainee kun je in de praktijk kiezen uit een traineeprogramma dat gericht is op bijv. Business & IT Management, Data & Security of Software Testing. 

Business & IT Management

Jouw hoofddoel is er voor zorgen dat IT binnen de organisatie optimaal bijdraagt aan het behalen van de strategische doelen. Jij zorgt ervoor dat IT zo efficiënt en effectief mogelijk wordt ingezet bij de ontwikkeling van nieuwe diensten, producten en manieren van werken. Jij bent vaak de spil binnen de organisatie die partijen bij elkaar brengt en ziet waar de behoefte ligt aan verandering/vernieuwing. 

Skills die je tijdens je studie hebt ontwikkeld komen nu goed van pas. Denk aan het nemen van leiding binnen een projectgroep, het bewaken van de voortgang en het overzicht behouden. Vaardigheden die stuk voor stuk in de praktijk van pas zullen komen. Dit alles combineer je met de kennis van de techniek die je in hoofdlijnen wellicht al hebt opgedaan maar die je binnen jouw traineeship naar een nieuw niveau zult tillen.

Data & Security

Data speelt een steeds grotere rol binnen onze samenleving. Voor organisaties vormt het beheren, verwerken en inzichtelijk maken van haar data een cruciale factor in het effectief uitvoering geven aan haar strategische besluiten. Als trainee data science/analist ben jij de professional die binnen een organisatie de data stromen in kaart brengt, beheert en vertaald naar nieuwe inzichten. Niet onbelangrijk is uiteraard dat de data op de juiste manier wordt beveiligd. Het aspect cyber security heeft de afgelopen jaren binnen organisaties een steeds belangrijkere rol in genomen. Als toekomstig data professional zul jij alle ins and outs te weten komen over data opslag en data beveiliging. 

Software Testing

Op zoek gaan naar de spreekwoordelijke 'kink in de kabel' is voor jouw een tweede natuur. Als junior Software Tester houd jij je bezig met het testen van de werking van functionaliteiten binnen ontwikkelde software applicaties. Jij kijkt met een kritische bril en weet de pijnpunten blootleggen en weet dit helder te verwoorden en over te brengen. Het leuke aan het vak van software tester is dat je het volledige proces meemaakt van een beta versie tot aan een volledig werkend eindproduct. 

Hoeveel bedraagt het startsalaris van een beginnend IT trainee?

Het brutosalaris voor een startend IT trainee ligt gemiddeld op 2.500 euro per maand. Het minimum bruto startsalaris ligt rond de 2.300 euro per maand. Het maximum bruto startsalaris ligt rond de 2.800 euro per maand. Het gemiddelde startsalaris is exclusief vakantiegeld en secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. vergoeding reizen met openbaar vervoer, smartphone en laptop). 

Hoeveel bedraagt het salaris na het eerste jaar?

Na het afronden van het eerste jaar neemt het bruto maandsalaris in het overgrote merendeel van de gevallen toe met een bruto bedrag variërend tussen de 200 - 400 euro. Uiteraard is een verhoging gekoppeld aan het functioneren van jou als trainee. Door in de praktijk te werken aan de ontwikkeling van jouw kennis en vaardigheden vergroot je je marktwaarde. 

Geen picknick

Denk nu echter niet, dat zomaar iedereen als IT trainee wordt aangenomen. IT-bedrijven zijn ook niet gek. Zij willen alleen jonge mensen met affiniteit voor IT waar zij de komende jaren op kunnen bouwen. Zij willen talentvolle jonge mensen die bereid zijn om keihard te werken, keihard te studeren én die er voor openstaan om zich ook op persoonlijke vlak verder te ontwikkelen.

Dat is nogal wat en daarom maakt een assessment vaak onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Laat je daar trouwens niet door afschrikken. Een assessment klinkt heftiger dan het feitelijk is. Bereid je goed voor, ontspan en geniet vooral van de dag. Bedenk dat een assessment ook maar een momentopname is. Het zegt wel iets over jou, maar lang niet alles.

Vliegende start

Er zijn veel wegen die naar Rome leiden. Een IT traineeship is een beproefde manier om jouw carrière een vliegende start te geven, met of zonder diploma.

Op de hoogte blijven

Wil jij op de hoogte blijven van toekomstige vacatures voor IT traineeships, meld je dan nu aan als talent. Jij ontvangt dan in je inbox niet alleen vacatures die aansluiten op je profiel, maar wij geven jou ook nuttige tips voor effectief solliciteren.